Tranzactioneaza BRD - Groupe Societe Generale (BRD) - 21.15 RON (%) Tranzactioneaza

Stiri

LPO (BRD) Conducerea noua

Fosta sefa a strategiei Societe Generale, Delphine Mirelle Garcin-Meunier a primit aprobarea Bancii Nationale a Romaniei pentru functia de presedinte a BRD Soc Gen. La fel, BNR si-a dat acordul si pentru numirea Mariei Rousseva, CEO BRD, in Consiliul de Administratie. Delphine Mirelle are o experienta de 25 de ani in domeniul financiar-bancar, din care peste 20 de ani in functii de conducere in cadrul grupului Societe Generale. Ea il va inlocui pe Giovanni Luca Sima care a fost administrator si presedinte al Consiliului de Administratie al BRD si s-a retras, in decembrie 2023, dupa ce a detinut aceasta pozitie opt ani. (Sursa: )

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD)
Acord cu BT vanzare pachete actiuni detinute la BRD Pensii
LPO (BRD) Actiunile BRD, in usoara crestere

BRD a publicat rezultatele financiare aferente primului trimestru al anului curent, raportand o scadere a profitului net cu 4.6%. In prima sedinta de dupa publicarea rezultatelor financiare, pretul actiunii s-a apreciat cu aproximativ 1%, in contextul in care indicele BET inregistra un avans de 0.2%. (Sursa: burse fonduri mutuale)

TrevIQ (BRD) BRD da startul raportarilor si finantarilor

Grupul BRD incheie primul trimestru al anului fiscal 2024 raportand rezultate mixte. Banca si-a crescut portofoliul de credite, segmentul dedicat persoanelor fizice atingand un nivel record. Compania isi mentine rata NPL la un nivel optim de 2.1%, in usoara crestere fata de minimul istoric de 1.9...

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD)
Hotarari AGA O & E 25 aprilie 2024
BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD)
Desfasurare AGA Ordinara si Extraordinara
BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD)
Webcast/teleconferinta telefonica investitori si analisti Rez T1 2024
BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD)
BRD si IFC-Tranzactie in premiera in Romania-Sustenabilitate
LPO (BRD) Dividend mai mic

Francezii de la Societe Generale, care controleaza pachetul majoritar de actiuni la BRD, de 60.2%, au trimis o completare pentru convocatorul actionarilor BRD prin care cer ca banca sa distribuie 817 mil. RON sub forma de actiuni, adica 50% din rezultatul aferent anului 2023. Dividendul brut pe actiune s-ar ridica astfel la 1.1725 RON, cu un randament de 5.7%. Pe 15 martie, BRD anuntase ca va propune actionarilor repartizarea a 60% din profitul net sub forma de dividende (980.5 mil. RON), respectiv un dividend brut de 1.407 RON, care ar fi implicat un randament de 6.8%. (Sursa: zf 24)

LPO (BRD) Imaginea anului 2024

BRD – Groupe Societe Generale estimeaza pentru anul 2024 o crestere modesta a venitului net bancar, ca urmare a majorarii veniturilor nete din dobanzi, in timp ce cheltuielile operationale vor fi influentate in principal de noul impozit de 2% pe cifra de afaceri, de presiunile inflationiste si de continuarea investitiilor in IT. In ceea ce priveste creditarea, BRD preconizeaza o crestere de 7% pentru anul 2024, pana la un sold de 42.8 mld. RON. (Sursa: banci si asigurari)

LPO (BRD) Franta vs Romania

Actiunile grupului francez Societe Generale, care controleaza BRD in Romania, s-au apreciat cu 13% pe bursa de valori de la Paris in ultimele 12 luni, situandu-se sub media pietei din Franta, reprezentata de indicele CAC 40, care s-a apreciat cu 16% in aceeasi perioada. In Romania, actiunile BRD listate la BVB au marcat o crestere de 60% in ultimul an, depasind de aproape 2 ori randamentul de 34% inregistrat de indicele BET. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (BRD) Dividend cu randament de 7.1%

BRD – Groupe Societe Generale a informat investitorii, in data de 15 martie 2024, privind propunerea spre aprobare, in cadrul convocarii AGA din data de 25 aprilie 2024, a distribuirii unui dividend brut de 1.4070 RON/actiune, reprezentand 60% din profitul net aferent anului 2023. In baza pretului de inchidere, din data de 14 martie 2024, randamentul dividendului este de 7.1%. (Sursa: BRD BRD Raport curent Convocare AGOA si AGEA 25 aprilie RO 2024)

Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.