Transgaz (TGN) - 19.16 RON (%)

Stiri

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Desfasurare AGA Ordinara
S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Simbol in: Volatilitate Intrerupta (Vi).
LPO (TGN) Pret tinta

Prime Transaction a oferit un pret tinta de 19.8054 RON pentru actiunile transportatorului national de gaza naturale. Analistii se asteapta la o apreciere de doar 3.15% pentru urmatoarele 12 luni. Transgaz urmeaza sa raporteze rezultatele anuale preliminare pe data de 29 februarie. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (TGN) Transgaz transfera costurile catre consumatori

Romanii ar putea suporta costurile transportului gazelor naturale din Neptun Deep incepand din toamna aceasta, cu cel putin doi ani inainte de inceperea productiei, planificata pentru toamna lui 2026 de OMV Petrom si Romgaz. Aceste costuri sunt asociate cu construirea conductei Tuzla-Podisor de catre Transgaz, operatorul sistemului national de transport al gazelor. Transgaz intentioneaza sa includa aceste cheltuieli in tarifele reglementate de transport pentru anii 2024-2025, daca ANRE aproba solicitarea. Acest lucru va influenta pretul final al gazelor pentru consumatori. In plus, o crestere semnificativa a redeventei datorate de Transgaz, de la 0.4% la 11.5% din veniturile brute, va contribui, de asemenea, la posibile majorari ale tarifelor de transport. (Sursa: energie)

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Informare material AGOA din data de 21/22.02.2024
LPO (TGN) Pret tinta

Transgaz a primit un pret tinta de 16.61 RON/actiune pentru urmatoarele 12 luni din partea BRK Financial Group, care a publicat un raport de initiere pentru actiunile companiei. Comparativ cu pretul din data raportului, evaluarea implica un randament negativ de 13%. “Cu toate ca Transgaz isi mentine capacitatea de a genera venituri din activitatea de baza, pot fi observate presiuni semnificative asupra costurilor asociate activitatii, dar si asupra marjelor de profitabilitate ale companiei”, noteaza BRK. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (TGN) Strategie de sustenabilitate

Transgaz anunta finalizarea Strategiei Climatice si de Decarbonizare, realizata cu sprijinul Bancii Europene, in vederea tranzitiei etapizate catre o activitate neutra din punct de vedere climatic si consolidarii rezilientei la schimbarile climatice. Obiectivul companiei este ca, pana in 2030, sa reduca cu 30% emisiile de gaze cu efect de sera, respectiv, pana in 2050, procentul sa se ridice la 90%. (Sursa: TGN Finalizare Strategie Climatica si de Decarbonizare)

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Desfasurare AGA Ordinara
S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Simbol in: Volatilitate Intrerupta (Vi).
S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Simbol in: Predeschidere extinsa .
S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Desfasurare AGA Extraordinara
LPO (TGN) Rezultate financiare in scadere

Transportatorul national de gaze naturale, Transgaz, a incheiat primele 9 luni din 2023 raportand un profit net consolidat de 38.6 mil. RON (-85% vs 9L 2022), ca urmare a scaderii veniturilor din activitatea de echilibrare cu 58% si a cresterii cheltuielilor de exploatare cu 12% vs 9L 2022. Inrautatirea rezultatelor financiare a fost determinata, in principal, de mentinerea tarifelor nemodificate in perioada 1 octombrie 2021 – 30 septembrie 2023, in conditiile in care venitul pentru anul gazier 1 octombrie 2022 – 30 septembrie 2023 ar fi fost mai mare cu 30.97%, determinand un venit suplimentar de 2.74 mil. RON. (Sursa: TGN Raport curent rezultate financiare la 30.09.2023)

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Hotarari AGOA & AGEA 11.10.2023
Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.