Tranzactioneaza OMV Petrom (SNP) - 0.7695 RON (%) Tranzactioneaza

Stiri

LPO (SNP) Trading update

OMV Petrom a inregistrat o scadere cu 3.2% a productiei totale de hidrocarburi, in cel de-al doilea trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. Astfel, productia a scazut la 110,100 barili echivalent petrol pe zi (bep), de la 113,700 bep in T2/2023. La finalul T1 2024, productia a fost de 111,700 bep. Pe de alta parte, pretul unui baril de petrol Brent a crescut cu 7.6%, de la 78.05 USD in aprilie-iunie 2023, la 84.97 USD in T2 2024. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (SNP) Contract semnificativ

OMV Petrom a semnat un contract cu Expur S.A. pentru furnizarea de ulei vegetal pretratat, care va fi folosit ca materie prima in productia de combustibili sustenabili pentru aviatie si motorina din surse regenerabile la rafinaria Petrobrazi. Contractul este valabil timp de sase ani, cu optiunea de extindere pentru inca doi ani, prevede livrari incepand din 2028, totalizand peste 0.7 mil. de tone, si are o valoare estimata de peste 750 mil. EUR. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (SNP) Pret plafonat si in primul trimestru din 2025

O modificare legislativa adoptata de Parlament a clarificat obligatia producatorilor interni, OMV Petrom si Romgaz, de a vinde gazele, pentru consumul clientilor casnici si al producatorilor de energie termica, la pret plafonat si in primul trimestru din 2025. Astfel, preturile finale la gaze sunt plafonate la maximum 0.31 RON/kWh pentru populatie, pana la 31 martie 2025. (Sursa: petrom si romgaz vor vinde gaze la pret plafonat pentru consumul casnicilor si cet urilor si in primul trimestru din 756832 2025)

LPO (SNP) OMV Petrom – investitii importante in segmentul de captare a carbonului

OMV Petrom va aloca, in urmatorii ani, cca. 150 mil. EUR anual si mai apoi pana la 300 mil. EUR pe an pentru proiecte privind captarea si stocarea carbonului, avand ca target o alocare de 2 mil. tone/an capacitate, incepand cu 2030. Cu toate acestea, compania atrage atentia asupra faptului ca este nevoie de atentia autoritatilor pentru dezvoltarea acestor proiecte. (Sursa: petrom va cheltui pana la 300 de milioane de euro pe an pentru proiectele de captare si stocare a carbonului ccs la care este obligata 21 7560)

LPO (SNP) Neptun Deep primeste acordul de mediu

Neptun Deep, cel mai mare proiect de exploatare de gaze din apele teritoriale romanesti din Marea Neagra, a primit acordul de mediu din partea APM. OMV Petrom se asteapta sa inceapa forajul in 2025 si estimeaza ca va livra primele gaze in 2027. (Sursa: proiectul neptun deep cea mai mare exploatare de gaze din marea neagra romaneasca a primit acordul de mediu 71 7553)

LPO (SNP) OMV Petrom – in plin avant

OMV Petrom a confirmat progresele semnificative pentru a fi la zi cu Strategia 2030, prin care se asigura o evolutie catre un viitor cu emisii reduse de carbon, concomitent cu cresterea dividendelor. Astfel, compania a precizat ca a crescut si accelerat proiectele cu emisii de carbon reduse si zero, prognozand ca va atinge o capacitate de energie electrica verde de 2.5 GW catre 2030 si peste 5,000 de puncte de incarcare a vehiculelor electrice, iar pana in anul 2050 este estimat sa atinga neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon. In acelasi timp, OMV Petrom a asigurat investitorii ca proiectul Neptul Deep progreseaza conform planului in vederea primelor livrari de gaze in 2027. In alte stiri, s-a precizat ca pretul actiunilor SNP inregistra o crestere cu +2.6% in prima ora de tranzactionare, dupa ce compania a anuntat propunerea unui dividend special de 0.03 RON/actiune, adica 1.9 mld. RON. Calculat la ultimul pret de inchidere, randamentul dividendului special se ridica la 4%. (Surse: SNP Noutati Investitori Strategia 2030 burse fonduri mutuale)

OMV PETROM S.A. (SNP)
OMV Petrom confirma ca Strategia 2030 progreseaza conform planului
LPO (SNP) Dividende speciale

OMV Petrom convoaca actionarii pe data de 25 iulie pentru a aproba distribuirea unui dividend special de 0.03 RON/actiune. Raportat la pretul de tranzactionare din sedinta de ieri, randamentul dividendului este de aproximativ 4%. Data platii propusa este 3 septembrie, iar data ex-date, 9 august. Compania isi mentine obiectivul de a mari dividendul de baza pe actiune cu 5-10% pe an pana in 2030. Compania se angajeaza sa distribuie dividende totale reprezentand 40-70% din fluxurile de trezorerie din activitatile de exploatare, in fiecare an, pana la finalul acestei decade. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (SNP) Marea modernizare la Petrobranzi

OMW Petrom lanseaza un amplu program de investitii si modernizare pe platforma Petrobrazi, de circa 2 mld. EUR, pana in 2030, care va transforma rafinaria intr-o unitate industriala moderna, capabila sa produca atat carburanti traditionali, cat si biocombustibili de ultima generatie conform unui comunicat al companiei. (Sursa: omv petrom incepe marea modernizare la petrobrazi doua miliarde de euro pana in rafinaria va produce si biocombustibili de ultima generatie 754561 2030)

LPO (SNP) OMV Petrom – merge spre un viitor mai verde

Petrom va investi cca. 750 mil. EUR in rafinaria Petrobrazi dupa ce a luat decizia finala de investitie pentru construirea unei instalatii SAF/HVO (combustibili sustenabili) si pentru construirea a doua instalatii de productie hidrogen verde, cu o capacitate de 55 MW. Investitiile vor transforma rafinaria in primul producator major de combustibili sustenabili din regiune. (Sursa: petrom investeste 750 de milioane de euro la rafinaria petrobrazi care va deveni primul producator major de combustibil sustenabil din europa de sud est 66 7534)

LPO (SNP) OMV Petrom isi mareste portofoliul de fotovoltaice

OMV Petrom isi consolideaza parteneriatul cu Renovatio prin achizitia unui pachet de 50% din trei proiecte fotovoltaice, cumuland 130 MW. Aceasta vine in completarea achizitiei de 50% din Electrocentrale Borzesti. CEO-ul Christina Verchere subliniaza importanta proiectelor cu emisii reduse, o treime din investitiile de 11 mld. EUR pana in 2030 fiind alocate acestora. (Sursa: SNP O noua achizitie de proiecte fotovoltaice in Romania)

LPO (SNP) NN Pensii vinde actiuni OMV

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II din Romania, si-a redus usor expunerea in OMV Petrom, singurul producator de petrol si gaze din Romania, intrucat investitia se apropia de limita maxima de detinere de 5% din activul fondului. Astfel, fondul a vandut pe parcursul lunii aprilie aproximativ 42 mil. de actiuni la un pret mediu de tranzactionare de 0.68 RON. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (SNP) Achizitia retelei de mobilitate electrica

OMV Petrom, cel mai mare producator integrat de energie din sud-estul Europei, a finalizat achizitia Renovatio Asset Management, obtinand astfel controlul asupra celei mai mari retele de incarcare pentru vehicule electrice din Romania, care in prezent numara peste 400 de puncte de incarcare, cu perspective de crestere la aproximativ 650 pana in 2026. (Sursa: SNP Finalizare achizitie a celei mai mari retele de mobilitate electrica din Romania)

LPO (SNP) Premiera in Romania

OMV Petrom a pus in functiune cel mai mare rezervor de titei din Romania, pe platforma Petrobrazi. Rezervorul a fost proiectat si construit conform celor mai recente standarde din domeniu. Rezervorul dispune de un sistem de izolare care reduce emisiile de vapori cu 98%, contribuind la programul amplu de modernizare al rafinariei. Constructia a durat aproximativ 2 ani, iar costul a depasit 23 mil. EUR. (Sursa: SNP Cel mai mare rezervor de stocare a titeiului din Romania la Petrobrazi)

LPO (SNP) OMV Petrom – acord cu Saint-Gobain

​OMV Petrom a informat piata cu privire la semnarea unui acord cu Saint-Gobain, prin care compania va furniza, pentru urmatorii cinci ani, aproximativ 800 GWh de energie verde in toate locatiile Saint-Gobain din Romania, contribuind astfel la obiectivele de decarbonizare ale acesteia. Livrarile vor incepe in ianuarie 2026, iar energia va fi obtinuta din surse eoliene si fotovoltaice.​ (Surse: SNP Contract cu Saint Gobain Romania pentru furnizarea de energie verde burse fonduri mutuale)

LPO (SNP) Pret tinta

Analistii de la Ipopema Securities au evaluat actiunile OMV Petrom la un pret tinta de 0.57 RON pentru urmatoarele 12 luni, anticipand un potential de scadere de 19%, raportat la pretul de inchidere de 0.7 RON din 29 aprilie. Astfel, analistii recomanda “pastreaza” pentru actiunile SNP. (Sursa: burse fonduri mutuale)

TrevIQ (SNP) – rezultate mai mici fata de 2023

OMV Petrom a raportat in scadere fata de 2023, dar a ramas cu rezultate mai mari fata de mediile inregistrate inainte de 2022. Compania a anuntat in cursul acestui an noi proiecte de dezvoltare si intentia de a remunera investitorii cu un dividend special.&nbsp

...

Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.