Tranzactioneaza Google (GOOG) - 3625.9 RON (%) Tranzactioneaza

Stiri

Chiar valoreaza (GOOG) 378 mld. dolari si (FB)151 mld. dolari sau e o bula a internetului care se va sparge?

Pariul pe gigantii americani ai internetului Google si Facebook, tranzactionati si la bursa din Bucuresti, este tot mai riscant. Analistii atrag atentia ca in perioada urmatoare sunt asteptate corectii negative ale actiunilor din sectorul tehnologic american, mult supraevaluat pe bursa. Impactul scaderilor „americane“ asupra bursei de la Bucuresti va fi de amploare doar daca pesimismul investitorilor se extinde si asupra celorlalte sectoare de activitate. Actiunile companiilor americane de internet si biotehnologie listate la bursa americana NASDAQ au fost jucaria preferata a investitorilor in ultimul an, atragand fluxuri mari de capital. In ultimul an, indicele NASDAQ al companiilor de internet a crescut cu 45% iar cel al companiilor de biotehnologie a crescut cu peste 36%. In luna februarie, cei doi indici sectoriali au atins maxime, avand in spate cresteri de peste 65% pe ultimele 12 luni. Dupa atingerea maximelor, indicii s-au corectat cu 13%, respectiv 16% pana in prezent.

Cine avea actiuni (GOOG) are acum de doua ori mai multe

Grupul american Google, cea mai valoroasa companie de internet din lume, cu o capitalizare de 367 mld. dolari, si-a injumatatit pretul actiunilor tranzactionate pe bursa la circa 545 dolari/titlu, ca urmare a operatiunii de splitare a actiunilor. Fiecare investitor care detinea o actiune a mai primit, incepand de joi, 3 aprilie, o actiune gratuita nepurtatoare de drepturi de vot. Inainte de splitare, Google avea emise doua clase de actiuni: clasa A, ce da dreptul la un vot pentru fiecare actiune, si clasa B, care sunt detinute de managerii Google si dau dreptul la 20 de voturi pentru fiecare actiune. Incepand cu data de 3 aprilie, Google a emis o noua clasa de actiuni, clasa C fara drepturi de vot. Fiecare detinator de actiuni clasa A a primit cate o actiune din clasa C, iar pretul actiunilor a fost injumatatit la 545 de dolari/titlu. Astfel Google a iesit din clubul exclusivist al companiilor cotate la un pret de 1.000 de dolari/actiune. Fondatorii Larry Page si Sergey Brin sunt raportati de Wall Street Journal ca cei mai mari actionari, cu detineri de 56% din actiunile gigantului IT. Prin emisiunea de actiuni clasa C, cei doi actionari isi vor pastra nediluat controlul, insa vor putea sa isi remunereze angajatii cu actiuni din clasa C care nu dau drept de vot.Odata cu splitarea, Google a schimbat si simbolurile bursiere sub care se tranzactioneaza actiunile: clasa de actiuni A se va tranzactiona sub simbolul GOOGL, iar simbolul GOOG, folosit pana pe 3 aprilie pentru actiunile din clasa A, este preluat de actiunile din clasa C care nu dau dreptul la vot.Pe 4 aprilie, dupa ce splitarea actiunilor a intrat in vigoare, actiunile Google s-au depreciat puternic pe bursa americana NASDAQ, raportand un minus de 4,5%. Actiunile Google se tranzactioneaza si pe sistemul alternativ al bursei de la Bucuresti. La Bucuresti se tranzactioneaza clasa A de actiuni, care va prelua simbolul GOOGL, si actiunile din clasa C cu simbolul GOOGC. Vineri, actiunile GOOGL au scazut cu 48,6%, la 1.865 de lei, fiind realizate doua tranzactii in valoare de 9.244 de lei. Actiunile Google se tranzactioneaza pe sistemul alternativ al bursei de la Bucuresti, la categoria internationala, pretul fiind in moneda locala. In acest an, investitorii locali au tranzactionat actiuni Google in valoare de 261.000 de lei, rulaj mai mare decat al actiunilor Aerostar Bacau sau Vrancart Adjud. Anul trecut, tranzactiile cu titluri Google la Bucuresti au fost de 1,24 mil. lei, iar pretul in lei a crescut cu 52,5%. O explicatie pentru nivelul de pana acum al tranzactiilor ar putea fi pretul foarte mare al unei actiuni. Reducerea pretului ar putea creste rulajele.

Tranzactiile cu actiuni straine de la (BVB) sunt in scadere

Rulajul cu actiuni straine tranzactionate pe sistemul alternativ al bursei a scazut cu 20% in acest an, investitorii tranzactionand in medie 66.000 de lei pe zi. Cele mai tranzactionate sunt actiunile germane, dupa ce anul trecut in top erau actiunile americane de internet. Anul trecut, cand actiunile straine din domeniul internetului, asa cum sunt Facebook sau Google, au raportat cresteri consistente, tranzactiile zilnice cu cele 25 de actiuni straine de pe ATS erau in medie de 83.000 de lei. In prezent, rulajul zilnic a scazut la 66.000 de lei pe zi, avand in vedere ca actiunile care faceau anul trecut furori pe bursa nu mai sunt la fel de atractive. De exemplu, anul trecut, printre cele mai mare rulaje le-au facut actiunile Facebook (FB) si cele ale Google (GOOG), care au raportat anul trecut cresteri consistente de 100%, respectiv 50% calculat in lei. In primele luni ale lui 2014, cele doua actiuni si-au mai temperat din avans: Facebook a crescut cu 10%, in dolari, iar Google a stagnat. Facebook a fost una dintre actiunile-vedeta pe bursele americane in 2013, datorita interesului in crestere al investitorilor pentru companiile din sectorul online. Actiunile Apple au pierdut 3,2% in acest an. Gratie pretului mare al actiunii, de circa lei 1.688 lei, actiunile Apple au raportat anul trecut printre cele mai mari valori ale tranzactiilor (3,7 mil. lei)din randul celor 25 de actiuni straine tranzactionate pe ATS. In ultima luna, cele mai tranzactionate actiuni sunt cele ale companiilor germane E.ON, Adidas si Allianz, semnal ca interesul investitorilor s-a mutat dinspre companiile americane de internet spre cele industriale germane. Anul trecut, bursa germana a avut printre cele mai mari cresteri din lume, astfel ca este posibil ca investitorii locali sa fie atrasi de castigurile mari aduse anul trecut de companiile germane. De asemenea, companii precum furnizorul de energie E.ON, producatorul de incaltaminte si imbracaminte sport Adidas si asiguratorul Allianz sunt companii care au operatiuni si in Romania, astfel ca investitorii le cunosc bine produsele sau serviciile.

(FB) va fi inclusa saptamana viitoare in indicele Standard&Poor's 500

Facebook va fi inclusa saptamana viitoare in indicele Standard&Poor's 500, semn al redresarii titlurilor operatorului retelei de socializare, dupa turbulentele care au urmat ofertei publice initiale de anul trecut, relateaza Bloomberg. Intrarea Facebook in S&P 500, in locul companiei Teradyne, va avea loc la inchiderea tranzactiilor din data de 20 decembrie. Facebook va fi inclusa si in indicele S&P 100, in locul companiei Williams Cos.Actiunile Facebook sunt in crestere cu 3,7%, in tranzactiile electronice de joi, inainte de deschiderea bursei din New York.Includerea Facebook in cei doi indici reprezinta un vot de incredere in companie. Dupa oferta publica initiala din mai 2012, valoarea de piata a Facebook s-a redus la jumatate, investitorii fiind sceptici in privinta perspectivelor de crestere. In acest an insa titlurile Facebook s-au apreciat cu 86%, compania dezvoltand afacerile in domeniul publicitatii, inclusiv in cazul serviciilor destinate utilizatorilor de dispozitive mobile.Capitalizarea de piata a Facebook a crescut de peste doua ori in acest an, la 123 de miliarde de dolari.Intrarea Facebook in indicii S&P ii asigura o baza solida de actionari, din partea fondurilor de investitii.Facebook va fi inclusa intr-un subindice al S&PO 500 pentru industria softurilor si serviciilor pentru Internet, alaturi de Google (GOOG), Ebay (US.EBAY) si Yahoo (US.YHOO). Intre companiile de Internet care au efectuat oferte publice initiale in ultimii trei ani, precum LinkedIn, Yelp si Twitter, Facebook este prima care intra in S&P 500.La 19 luni dupa listarea la bursa, Facebook este deja membra a indicilor Russell 1000 si MSCI World. Compania a intrat in indicele Nasdaq 100 in decembrie 2012.Facebook a preferat sa se listeze la Nasdaq Stock Market si nu la New York Stock Exchange.

Soros a pariat pe (MSFT) si FedEx in T3 si a redus participatia la (GOOG)

Miliardarul George Soros a preluat in trimestrul al treilea participatii semnificative la Microsoft si compania de curierat FedEx, dar si-a redus expunerea pe Google, potrivit raportarilor Soros Fund Management catre Comisia pentru valori mobiliare din SUA, citate de MarketWatch, conform Mediafax.Astfel, Soros a preluat in perioada iulie-septembrie 12,58 milioane de actiuni Microsoft, cu o valoare de piata de 419 milioane de dolari.La FedEx, miliardarul a cumparat 1,5 milioane de actiuni, in valoare de 173 milioane de dolari, si are optiunea sa preia un pachet suplimentar de 42,7 milioane de dolari.Citeste si:Open Society Foundations “raspunde falselor declaratii privind proiectul Rosia Montana” si legaturile lui SorosSoros: Recuperarea pietelor nu poate fi sustinta problemele din zona euro ramanReuters "l-a omorat" din greseala pe Soros. Miliardarul, criticat dur in necrologFondul de hedging nu a precizat volumele totale de actiuni acumulate la cele doua companii.Totodata, Soros detinea la finele celui de-al treilea trimestru 164.500 actiuni Google, evaluate la 144,1 milioane de dolari, in scadere cu 60% fata de detinerea de 350 milioane de dolari raportata la jumatatea anului.

Actiunile (GOOG) depasesc pentru prima data 1.000 de dolari, dupa rezultatele financiare bune

Actiunile Google au crescut cu 13% in prima parte a sedintei de vineri pe bursa din Statele Unite si au depasit pentru prima data pragul de 1.000 de dolari, cotatia fiind sustinuta de rezultatele financiare bune raportate de companie pentru trimestrul al treilea, potrivit MarketWatch. Pretul unei actiuni Google se tranzactiona in urcare cu 13,03%, la 1.004,6 dolari la momentul transmiterii stirii. Cotatia Google este in urcare cu peste 40% fata de inceputul anului.Mai multi analisti au crescut preturile tinta pentru actiunile Google, dupa publicarea rezultatelor financiare.Profitul Google a crescut cu 36% in trimestrul al treilea fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, la 3 miliarde de dolari, iar veniturile companiei au urcat cu 12%, la 14,9 miliarde de dolari, datorita volumului mai mare de publicitate pe dispozitive mobile.Google a reusit sa compenseze scaderea preturilor publicitatii pe gadget-uri mobile prin cresterea volumului de spoturi platite.Compania a demonstrat altfel ca poate monetiza serviciile de publicitate online in contextul tranzitiei tot mai multor utilizatori catre smartphone-uri si tablete. Spoturile pe dispozitive mobile se vand la preturi mai mici decat cele destinate PC-ului traditional.Google are o cota de aproximativ o treime din piata globala a publicitatii online, potrivit datelor eMarketer. Facebook ocupa locul al doilea, la mare distanta, cu o cota de numai 5%, dar a inregistrat in ultimii doi ani cresteri mai puternice decat Google.

Trei actionari importanti ai (MSFT) cer demisia lui Bill Gates din functia de presedinte

Trei actionari mari ai Microsoft (MSFT)cer demisia lui Bill Gates din functia de presedinte, au declarat surse apropiate situatiei pentru Reuters, preluata de CNBC, cofondatorul companiei fiind contestat de investitori importanti pentru prima data in istoria de 38 de ani a producatorului de software. Strategia CEO-ului Steve Ballmer, un alt veteran la Microsoft, a fost atacata continuu in ultimii ani de actionari, nemultumiti de performantele companiei si de stagnarea pretului actiunilor.Gates este una dintre cele mai respectate si influente personalitati din industria IT, iar actionarii cu participatii semnificative la Microsoft nu au solicitat pana acum retragerea acestuia.Contactat de Reuters, un reprezentant al Microsoft a refuzat sa comenteze.Nu exista informatii legate de intentiile board-ului Microsoft in ceea ce priveste revendicarile celor trei actionari, care controleaza un total de peste 5% din titlurile companiei, potrivit surselor citate.Bill Gates detine aproximativ 4,5% din actiunile Microsoft si este cel mai mare actionar al companiei.Actiunile Microsoft au inchis marti la New York in urcare cu 0,9%, la 33,58 dolari, cotatie care plaseaza capitalizarea companiei la aproape 280 miliarde de dolari.Cei trei actionari sunt ingrijorati ca prezenta lui Gates in consiliul de administratie al companiei impiedica adoptarea unor noi strategii si limiteaza influenta viitorului director general. Microsoft cauta un inlocuitor pentru Steve Ballmer, care a anuntat in luna august ca se va retrage in urmatoarele 12 luni. De altfel, cei trei investitori fac trimitere directa la prezenta lui Gates in comisia speciala desemnata pentru cautarea unui nou CEO.Totodata, ei sunt nemultumiti ca puterea lui Gates asupra Microsoft este disproportionata in raport cu participatia acestuia la companie. Miliardarul dedica cea mai mare parte a timpului activitatilor caritabile.Gates avea 49% din actiunile Microsoft in 1986, cand a avut loc listarea la bursa. Cofondatorul companiei vinde aproximativ 80 milioane de actiuni in fiecare an, astfel ca, daca va continua in acest ritm, va iesi din actionariatul Microsoft pana in 2018.Bill Gates a ramas in plan secund la Microsoft incepand din anul 2000, cand i-a cedat rolul de CEO lui Steve Ballmer. In 2008, Gates a incetat activitatea de zi cu zi la Microsoft, concentrandu-se pe Bill & Melinda Gates Foundation. Fundatia are resurse de 38 miliarde de dolari.Microsoft este una dintre cele mai mari si profitabile companii din industria IT, cu un profit net de 22 miliarde de dolari in ultimul an fiscal. Cu toate acestea, operatiunile de baza - sistemul de operare Windows si suita de software Office - sunt afectate de declinul PC-ului traditional odata cu raspandirea rapida a smartphone-urilor si tabletelor, piata dominata de Google (GOOG), Apple (AAPL) si Samsung (US.SMSN).

(GOOG) s-a inteles cu un actionar contestatar

Compania Google a incheiat un acord cu Brockton Retirement Board, actionar care a contestat in instanta o decizie de restructurare a capitalului, care prevede ca fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, sa aiba garantat controlul companiei pentru tot restul vietii.De asemenea, modificarile, anuntate de Google in aprilie 2012, prevad emiterea a actiuni clasa C, fara drept de vot, pentru detinatorii de actiuni tranzactionate pe bursa. Google creeaza o noua clasa de titluri pentru a fi folosite pentru achizitii sau pentru distribuirea catre angajati, fara sa dilueze participatiile detinute de Page si Brin, de 58%, in total.Desi planul a fost aprobat prin vot de actionari, implementarea a fost oprita dupa deschiderea procesului. Acum, acordul cu Brockton prevede ca Google sa compenseze actionarii in cazul in care titlurile C se tranzactioneaza la un pret mai mic decat cele listate. De asemenea, grupul a acceptat unele restrictii in privinta emisiunii de titluri de categoria C. Google s-a obligat sa renunte complet la actiunile clasa C, daca drepturile de vot ale lui Brin si Page scad sub 15%.

Actiunile Google, la nivel maxim pe bursa americana

Pretul actiunilor Google (GOOG) a atins un nivel maxim pe Bursa din New York, datorita interesului crescut pentru serviciile companiei din partea publicitarilor.

Astfel, pretul unei actiuni Google a ajuns la nivelul de 775,6 dolari, urcand, vineri, cu 2,6 procente fata de ziua anterioara.

Actiunile motorului de cautare au atins cel mai inalt nivel de la listarea pe Bursa din New York, in august 2004. Valoarea de piata a companiei a atins nivelul de 255,69 de miliarde de dolari.

In 2012, Google a atras peste 41 la suta din fondurile alocate pentru publicitatea online din Statele Unite. Pe segmentul publicitatii prin motoare de cautare, Google are o cota de piata de 75 la suta.

La ultima tranzactie efectuata pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pe 23 ianuarie, pretul actiunilor Google a crescut cu 6,05 la suta, pana la nivelul de 2.439,2000 lei/unitate.

Facebook a lansat un motor de cautare

Facebook (FB), cea mai mare retea de socializare din lume, a inceput sa atace segmentul de piata dominat de Google (GOOG), lansand o functie de cautare, numita Graph Search.

Functia este, deocamdata, in versiune beta, fiind diferita de cautarea clasica pe Internet, potrivit fondatorului companiei, Mark Zuckerberg.

Astfel, utilizatorii vor putea folosi Graph Search pentru a putea afla care prieteni locuiesc intr-o anumita locatie, precum si datele acestora.

Astfel, de fapt, se integreaza in Facebook niste filtre, care sa ofere rezultate precise la cautarea unui anumit continut. Graph Search este realizat in partneriat cu motorul de cautare realizat de Microsoft, Bing.

De asemenea, functia poate sa arate utilizatorilor ce le place prietenilor din lista, inclusiv muzica sau restaurante, de exemplu.

Avand in vedere ca Facebook are peste 1 miliard de utilizatori, aceasta functie s-ar putea dovedi foarte utila si pentru companiile care vor sa targeteze anumiti utilizatori pentru produsele lor.

Primele tranzactii cu actiuni (FB) s-au facut la 96 de lei / titlu

A inceput prima sesiune de tranzactii cu actiuni Facebook la Bursa de Valori Bucuresti. Primele tranzactii s-au facut la 96 de lei / titlu. Preturile de oferta si de cumparare se incadreaza intre 95 si 96 de lei / actiune. Firma de brokeraj Tradeville, care este totodata si formatorul de piata al actiunii (market maker), a anuntat un pret de referimnta de 93,65 de lei / actiune. Actiunile Facebook au un potential de crestere de aproape 9%, in ziua in care firma de brokeraj Tradeville le aduce la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Deschiderea primei sedinte bursiere in care vor fi tranzactionate actiunile Facebook va fi oficiata astazi, de catre reprezentantii Tradeville si ai BVB, la Targul de investitii.Dupa socul prabusirii de peste 3 ori a preturilor, dupa listarea din 18 mai 2012, de la New York, actiunile Facebook (simbol Bursier FB) au intrat pe o tendinta de crestere, care are ca tinta pragul de 30,5 de dolari / titlu, potrivit analistilor consultati de Reuters si citati de Tradeville.Pretul tinta de 30,5 de dolari / titlu , estimat de analistii consultati de Reuters, este cu circa 9% mai mare decat cel din piata americana, care ar echivala cu peste 97 de lei, la cursul BNR.Facebook (FB) este a 26 mare companie straina care poate fi tranzactionata in lei la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), majoritatea fiind aduse de firma de brokeraj Tradeville, lidera intermedierii tranzactiilor bursiere prin internet din Romania.Tradeville a cumparat actiuni FB de pe piata americana si le pune acum in circulatie pe platforma sistemului alternativ de tranzactionare de la BVB. Intrarea in posesie a actiunilor cumparate este posibila prin conexiunile Depozitarului Central, care se ocupa cu operatiunile post – tranzactionare si face parte din grupul BVB.De asemeni, posesorii de actiuni FB obtinute pe alta cale le pot pune in vanzare la BVB.„Rezultatele Facebook in trimestrul 3 au fost pe un trend ascendent, compania inregistrand venituri totale de 1,26 miliarde de dolari, din care 1,09 miliarde au fost obtinute din spatiul publicitar oferit partenerilor“, constata analistii de la Tradeville, in raportul lor.Facebook a inregistrat un profit net de 311 milioane de dolari (0,12 USD/actiune), depasind estimarile analistilor Reuters. Cresterea veniturilor Facebook, de 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a fost afectata cu aproximativ 6% de intarirea dolarului.„Consideram ca Facebook (FB) si-a atins obiectivul de a atrage un numar impresionant de utilizatori, pasul urmator fiind monetizarea acestui activ (valorificarea, n.r.). FB genereaza in prezent venituri de 4,6 doalari / utilizator / an, valoare scazuta in comparatie cu Google (GOOG), insa eforturile managementului de a dinamiza activitatea companiei pot fi primii pasi in evolutia ascendenta, atat a veniturilor cat si a titlurilor Facebook”, estimeaza analistii Tradeville. Facebook a inregistrat un numar impresionant de 1.007 mld. de utilizatori, in luna septembrie, adica circa 1/7 din populatia planetei, in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut. 584 milioane de utilizatori au accesat zilnic site-ul de socializare, in crestere cu 28% fata de anul trecut.„Facebook intentioneaza sa dezvolte, in urmatoarea perioada, partea de aplicatii care va imbunatati experienta folosirii platformei si va transforma modul de interactionare a utilizatorilor cu firmele care au nevoie de promovare. In acest scop, Facebook a lansat in ultimele luni si dezvolta in continuare mai multe strategii si aplicatii care vor usura si eficientiza efortul de promovare”, spun analistii Tradeville.

De maine, actiunile Facebook si la Bursa din Bucuresti. O acțiune va costa in jur de 100 de lei

Actiunile Facebook au un potential de crestere de aproape 9%, in ziua in care firma de brokeraj Tradeville le aduce la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Deschiderea primei sedinte bursiere in care vor fi tranzactionate actiunile Facebook va fi oficiata maine, de catre reprezentantii Tradeville si ai BVB, la Targul de investitii. Dupa socul prabusirii de peste 3 ori a preturilor, dupa listarea din 18 mai 2012, de la New York, actiunile Facebook (simbol Bursier FB) au intrat pe o tendinta de crestere, care are ca tinta pragul de 30,5 de dolari / titlu, potrivit analistilor consultati de Reuters si citati de Tradeville.Pretul tinta de 30,5 de dolari / titlu , estimat de analistii consultati de Reuters, este cu circa 9% mai mare decat cel din piata americana, care ar echivala cu peste 97 de lei, la cursul BNR.Facebook (FB) este a 26 mare companie straina care poate fi tranzactionata in lei la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), majoritatea fiind aduse de firma de brokeraj Tradeville, lidera intermedierii tranzactiilor bursiere prin internet din Romania.Tradeville a cumparat actiuni FB de pe piata americana si le pune acum in circulatie pe platforma sistemului alternativ de tranzactionare de la BVB. Intrarea in posesie a actiunilor cumparate este posibila prin conexiunile Depozitarului Central, care se ocupa cu operatiunile post – tranzactionare si face parte din grupul BVB.De asemeni, posesorii de actiuni FB obtinute pe alta cale le pot pune in vanzare la BVB.„Rezultatele Facebook in trimestrul 3 au fost pe un trend ascendent, compania inregistrand venituri totale de 1,26 miliarde de dolari, din care 1,09 miliarde au fost obtinute din spatiul publicitar oferit partenerilor“, constata analistii de la Tradeville, in raportul lor.Facebook a inregistrat un profit net de 311 milioane de dolari (0,12 USD/actiune), depasind estimarile analistilor Reuters. Cresterea veniturilor Facebook, de 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a fost afectata cu aproximativ 6% de intarirea dolarului.„Consideram ca Facebook (FB) si-a atins obiectivul de a atrage un numar impresionant de utilizatori, pasul urmator fiind monetizarea acestui activ (valorificarea, n.r.). FB genereaza in prezent venituri de 4,6 doalari / utilizator / an, valoare scazuta in comparatie cu Google (GOOG), insa eforturile managementului de a dinamiza activitatea companiei pot fi primii pasi in evolutia ascendenta, atat a veniturilor cat si a titlurilor Facebook”, estimeaza analistii Tradeville.Facebook a inregistrat un numar impresionant de 1.007 mld. de utilizatori, in luna septembrie, adica circa 1/7 din populatia planetei, in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut. 584 milioane de utilizatori au accesat zilnic site-ul de socializare, in crestere cu 28% fata de anul trecut.„Facebook intentioneaza sa dezvolte, in urmatoarea perioada, partea de aplicatii care va imbunatati experienta folosirii platformei si va transforma modul de interactionare a utilizatorilor cu firmele care au nevoie de promovare. In acest scop, Facebook a lansat in ultimele luni si dezvolta in continuare mai multe strategii si aplicatii care vor usura si eficientiza efortul de promovare”, spun analistii Tradeville.

Apple si Google se pot tranzactiona la Bucuresti pana la ora 23

Firma de brokeraj Tradeville a lansat serviciul online de tranzactionare OTC a actiunilor americane listate pe sistemul alternativ de la Bursa de Valori Bucuresti. Romanii vor putea face speculatii pana seara tarziu cu actiunile Apple, Google, Intel, McDonalds si ale altor 4 corporatii americane celebre. Accesul la actiunile celor 8 mari corporatii americane cotate si la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) se poate realiza si dupa inchiderea de la ora 18:30 a sectiunii de la BVB.Tradeville a lansat serviciul de tranzactionare online OTC (over the counter, in afara pietei), care vor folosi platforma web Startrade 2.0, a firmei si va functiona intre orele 16:30 si 23:00, potrivit companiei.Decontarea si custodia actiunilor americane se fac tot prin Depozitarul Central, compania din Grupul BVB care se ocupa cu operatiunile post tranzactionare.In sectiunea ATS (sistemul de tranzactionare alternativ) de la Bursa de Valori Bucuresti sunt disponibile, de la inceputul anului, actiunile Apple (simbol bursier AAPL) , Google (GOOG ), Intel (INL ), McDonalds (MCD ), Microsoft (MSFT ), The Coca Cola Company (KO ), ca si ase marilor banci JPMorgan Chase & Co (JPM) si Bank of America (BAC).Actiunile americane amintite au fost initial cumparate si puse in circulatie de Tradeville si au fost cotate la BVB. Operatiunea a deschis drumul pentru tranzactionarea si altor actiuni cumparate de alti invetitori de pe alte piete.Investitorii autohtoni si-au aratat interesul pentru actiunile straine in absenta unei oferte atractive de actiuni romanesti.Serviciul OTC al Tradeville vine in completarea programului de tranzactionare de la BVB (16:30 – 18:30). Actiunile cumparate pe BVB pot fi vandute pe OTC Tradeville in aceeasi zi, iar actiunile cumparate pe OTC pot fi vandute pe BVB chiar din ziua urmatoare.Comision de tranzactionare 0,25% (minim 30 lei), potrivit datelor Tradeville.

Google are de platit o amenda record, pentru urmarirea utilizatorilor pe Internet

Google (GOOG) va plati o amenda record, aplicata de Comisia Federala a Tranzactiilor din Statele Unite, de 22,5 milioane de dolari.

Compania, care detine cel mai mare motor de cautare din lume, a fost acuzata ca a trecut peste setarile de securitate ale dispozitivelor produse de Apple, inclusiv computere, smartphone-uri si table, potrivit unor surse.

Potrivit acuzatiilor, un program al Google urmarea comportamentul utilizatorilor pe Internet, desi Apple le-a spus cumparatorilor ca setarile browser-ului web Safari impiedica astfel de urmarire a activitatii.

In schimb, oficialii Google sustine ca activarea programului a fost realizata din cauza unei erori tehnice.

Pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pretul actiunilor Google a crescut cu 6,35 la suta in cadrul ultimei tranzactii, care a avut loc pe 9 iulie. Astfel, pretul per actiune a ajuns la nivelul de 2.160,8500 lei.

Google a reclamat Microsoft la Comisia Europeana

Google (GOOG) a reclamat concurentul Microsoft (MSFT), dar si pe producatorul de telefoane mobile Nokia, la Comisia Europeana, acuzandu-le de conspiratie in vederea utilizarii incorecte a drepturilor de proprietatea intelectuala si a brevetelor, impotriva concurentei.

Google acuza Microsoft si Nokia de transferul a 1.200 de brevete catre compania canadiana MOSAID, specializata in obtinerea si valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala prin intermediul litigiilor.

Microsoft si Nokia sunt partenere in piata smartphone-urilor, lucrand la dotarea dispozitivelor create de Nokia cu sisteme de operare Windows.

In schimb, oficialii Microsoft sustin ca Google ar trebui sa raspunda temerilor autoritatilor de reglementare privind diverse abuzuri din piata.

Titlurile companiilor Google si Microsoft pot fi tranzactionate si pe Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul ATS.

Stire Piata
Incepere tranzactionare JPMorgan Chase & Co (JPM), Microsoft Corporation (MSFT), Google Inc. (GOOG), McDonald’s Corporation (MCD) si Merck &Company Inc. (MRK) in cadrul sistemului ATS
Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.