Tranzactioneaza Bayer AG (BAYN) - 132.96 RON (%) Tranzactioneaza

Stiri

LPO (BAYN) Bayer – succes in instanta

Bayer a raportat o victorie juridica intr-un proces cu juriu din Pennsylvania privind erbicidul Roundup si o respingere voluntara a unui alt caz in California, marcand o schimbare pozitiva pentru companie in contextul unor provocari juridice anterioare. Aceste evolutii contribuie la succesele recente ale Bayer in sala de judecata, inclusiv trei victorii consecutive in procese si victorii in 13 din ultimele 19 procese. Pe fondul litigiilor in curs de desfasurare, directorul general Bill Anderson a lasat sa se inteleaga ca va cauta strategii de solutionare dincolo de procedurile judiciare. In plus, Bayer isi propune sa reduca costurile cu 2 mld. EUR pana in 2026, vizand aproximativ 20% din profitul operational preconizat pentru 2024. (Sursa: news)

LPO (BAYN) Bayer inregistreaza o pierdere de 2.9 mld. EUR in 2023

Compania farmaceutica si de biotehnologie, Bayer, a raportat o pierdere de 2.9 mld. EUR in 2023, in scadere semnificativa fata de castigul de 4.15 mil. EUR inregistrat anul anterior. Veniturile operationale ale companiei s-au situat la 11.9 mld. EUR, in scadere cu 1.2% fata de 2022. Problemele legate de pesticidele pe baza de glifosat au contribuit notabil la pierderea companiei. (Sursa: news)

LPO (BAYN) Drepturi exclusive de comercializare

Bayer a achizitionat drepturile exclusive de comercializare pentru medicamentul investigational pentru inima, Acoramidis, in Europa. Acordul implica o plata initiala si plati intermediare pentru BridgeBio si afiliatii sai. Acoramidis, un tratament pentru cardiomiopatia amiloida transtiretina, a aratat rezultate pozitive in studiile de faza III. Revizuirile reglementare sunt in curs in SUA si Europa, cu o data tinta pentru 29 noiembrie 2024. Bayer isi propune sa imbunatateasca ingrijirea cardiovasculara si intentioneaza sa faca Acoramidis disponibil pacientilor imediat dupa aprobarea autoritatilor europene. (Sursa: news)

LPO (BAYN) Masuri de urgenta

Conglomeratul german din domeniul sanatatii si al stiintelor agricole, Bayer, a declarat ca isi va reduce politica de acordare de dividende cu scopul de a plati doar minimul prevazut de lege timp de 3 ani de zile. Astfel, Bayer va propune un dividend de 0.11 EUR pentru anul fiscal 2023, in scadere cu 95% fata de 2.40 EUR in anul precedent. Dupa anunt, actiunile Bayer au crescut cu aproximativ 1%. (Sursa: news)

LPO (BAYN) Declin al pretului actiunilor

Bayer a inregistrat o scadere de 18.6% a pretului actiunii de la inceputul anului si pana in prezent. Pe Bursa de la Frankfurt, evolutia pretului actiunilor este de -19%, declinul venind pe fondul unei amenzi de 2.25 mld. USD. O instanta din Philadelphia, Statele Unite, a acuzat o filiala a companiei de vanzarea unor substante provocatoare de cancer. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (BAYN) Bayer obligata la plata daunelor

Actiunile Bayer au scazut cu 5.7% dupa ce un tribunal din Philadelphia a ordonat companiei sa plateasca daune de 2.25 mld. USD pentru presupusele efecte cancerigene ale erbicidului Roundup. Verdictul juriului include 2 mld. USD in daune punitive. Actiunile Bayer au pierdut 70% din valoarea lor de la achizitionarea Monsanto in 2018. Directorul general Bill Anderson se confrunta cu o serie de provocari, printre care se numara litigiile in curs de desfasurare si restructurarile esuate. In ciuda unui nivel ridicat al datoriilor, Bayer ramane angajata sa solutioneze procesele actuale. (Sursa: bayer shares drop 45 after jury verdict over 225 bln damages 01 292024)

LPO (BAYN) Bayer rezista solicitarilor de desfiintare a companiei

Bayer rezista solicitarilor de desfiintare a companiei venite din partea, in ciuda presiunii exercitate de investitoriloi nemultumiti de dificultatile pe care compania le intampina in urma achizitiei Monsanto. Directorul general Bill Anderson si alti lideri considera ca anul acesta s-ar putea sa nu fie momentul potrivit pentru o schimbare majora a modelului de afaceri. In schimb, ei intentioneaza sa se concentreze pe implementarea unui nou model operational anuntat recent si sa amane eventualele schimbari structurale pentru o data ulterioara. Investitorii au criticat actualul model de afaceri al Bayer, care include diviziile de sanatate a consumatorilor, de stiinta culturilor si farmaceutica, sustinand ca divizarea acestora ar crea mai multa valoare. (Sursa: news)

LPO (BAYN) La minimul decadei

Bayer se confrunta cu doua noi esecuri, in contextul in care a intrerupt studiul primar pentru cel mai important medicament experimental al sau si a pierdut, in SUA, un proces impotriva erbicidului sau Roundup. Pretul actiunilor a scazut cu pana la 11%, la inceputul sedintei de tranzactionare de ieri de la Frankfurt, ajungand la cel mai scazut nivel din ultimii peste 10 ani. Aceasta scadere a dus la diminuarea capitalizarii bursiere cu aproximativ 4.6 mld. EUR. (Sursa: 11 202023)

LPO (BAYN) Bayer raporteaza rezultate financiare in scadere

Bayer a incheiat primul semestru al acestui an raportand venituri consolidate in scadere cu 7.4%. Cresterea cheltuielilor operationale a atras scaderea EBIT cu 54%, pana la putin peste 2 mld. EUR. Profitul net a fost de 293 mil. EUR (-90.2% vs. S1 2023). Compania a precizat ca reducerea tintelor sale financiare pentru anul 2023 reflecta asteptarile pesimiste ca vanzarile diviziei Crop Science sa scada, precum si anticiparea stagnarii vanzarilor de produse farmaceutice. Gigantul farmaceutic anticipeaza valoarea EBITDA intre 11.3-11.8 mld. EUR, in scadere fata de 13.5 mld. EUR, valoare inregistrata in 2022. (Surse: bayer half year financial report q2 2023 bayer posts q2 net loss 189 bln eur 08 082023)

Bayer (BAYN) anticipeaza profit operational in scadere

Pentru 2023, Bayer bayer sees lower operating profit cost inflation 02 282023 la un profit operational de pana la 13 mld. EUR, in scadere fata de cel obtinut anul trecut, de 13.5 mld. EUR (mai mare cu 21% vs anul precedent). Cauza indicata de companie este posibila reducere a preturilor ierbicidelor si ale celor mai importante produse farmaceutice pe care le comercializeaza.

Cu ocazia publicarii rezultatelor trimestriale, CEO-ul Werner Baumann bayer sees lower operating profit cost inflation 02 282023&nbsp rolul celor doua arii de business in care activeaza Bayer, respectiv sanatatea si alimentatia. Totusi, compania germana isi va schimba CEO-ul, Werner Baumann bill anderson to become ceo of bayer ag sa fie inlocuit incepand cu 1 iunie de Bill Anderson, care vine de la gigantul farmaceutic elvetian Roche, in conditiile in care o serie de actionari solicita simplificarea structurii corporative la Bayer si separarea companiei in mai multe grupuri.

Pe bursa din Frankfurt, Bayer a castigat 16% fata de inceputul anului, dar actiunile 02 282023 mai jos cu circa 40% fata de momentul bayer closes monsanto acquisition achizitiei Monsanto, din iunie 2018.

(BAYN) (DE.BAYN)

LPO (BAYN) Bayer se va concentra asupra Statelor Unite

Compania germana Bayer a declarat ca isi va concentra eforturile din domeniul farma asupra  SUA, pe fondul gestionarii ineficiente a bugetelor pentru sanatate ale guvernelor din Europa si Marea Britanie si a lipsei de inovatie de pe vechiul continent. Divizia farmaceutica a Bayer genereaza aproximativ 40% din vanzari in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, in timp ce 23% sunt generate de America de Nord, iar restul de 37% de restul continentelor. Bayer a achizitionat recent, in SUA, doua companii de biotehnologie, in cadrul unor tranzactii in valoare totala de 5.5 mld. USD. (Sursa: content)

LPO (BAYN) Se va diviza compania Bayer?

Actiunile companiei Bayer AG au crescut cu 1.7% la debutul sedintei de tranzactionare de ieri, datorita informatiei potrivit careia investitorul activist Bluebell Capital Partners ar fi intrat in actionariatul companiei pentru a incerca divizarea activitatii farmaceutice de cea de agricultura. De asemenea, investitorul activist urmareste modificarea codului de guvernanta corporativa a companiei. In trecut, Bluebell Capital Partners a provocat managementul si a sustinut reorganizarea structurilor de guvernanta ale unor companii precum Danone, GSK, Glencore, Vivendi si BlackRock Inc.  (Sursa: bayer shares up 22 after report activist bluebell pushing break up 01 112023)

LPO (BAYN) Bayer AG raporteaza o performanta financiara imbunatatita la T3 2022

Bayer AG a incheiat al treilea trimestru al acestui an raportand venituri nete ajustate de 11.3 mld. EUR, cu 5.7% peste nivelul raportat in T3 2021. Cu toate ca volumul de produse vandute a scazut cu 2% fata de T3 2021, preturile au crescut, in general, cu 8.6% si, impreuna cu efectele favorabile ale variatiei cursurillor de schimb, au sustinut cresterea veniturilor nete. Cresterea preturilor a fost cea mai evidenta in segmentul erbicidelor. EBITDA inainte de deducerea elementelor extraordinare a fost de 2.5 mld. EUR (+17.3% vs. T3 2021), in timp ce profitul net a fost de 546 mil. EUR, de peste 6 ori mai mare fata de profitul net realizat in perioada similara a anului trecut. (Sursa: bayer quarterly statement q3 2022)

BAYER AG. (BAYN)
Raport trimestrul I 2022 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA
BAYER AG. (BAYN)
Rezultate financiare 2021 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA
BAYER AG. (BAYN)
Raport T3 2021
BAYER AG. (BAYN)
Raport T3 2021 - transmis de SSIF TRADEVILLE
BAYER AG. (BAYN)
Raport semestrial S1 2021 - transmis de SSIF TRADEVILLE
BAYER AG. (BAYN)
Raport trimestrul I 2021 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA
BAYER AG. (BAYN)
Rezultate financiare 2020 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA
BAYER AG. (BAYN)
Raport trimestrul III 2020 - transmis de SSIF TRADEVILLE
BAYER AG. (BAYN)
Raport semestrial 2020 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA
BAYER AG. (BAYN)
Raport trimestrul I 2020 - transmis de SSIF TRADEVILLE
BAYER AG. (BAYN)
Raport anual 2019 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA
BAYER AG. (BAYN)
Raport trimestrul III 2019 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA
BAYER AG. (BAYN)
Rezultate Financiare Semestrul I 2019 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA
(DBK), cea mai tranzactionată acţiune străină de la Bucureşti în luna iunie

Deutsche Bank, cea mai tranzactionată acţiune străină de la Bucureşti în luna iunie în România, Deutsche Bank are un centru de dezvoltare software şi desfăşoară operaţiuni de recuperare de credite neperformante. Cele mai tranzacţionate 10 acţiuni străine de la bursa românească sunt toate germane. ACŢIUNILE Deutsche Bank (DBK), cea mai mare bancă din Germania, au înregistrat în luna iunie a anului 2019 tranzacţii în valoare de 1,2 milioane de lei, ocupând astfel primul loc în topul celor mai tranzacţionate 10 acţiuni de la bursa românească de pe segmentul internaţional, potrivit datelor BVB. Acţiunile DBK au fost cele mai tranzacţionate şi în luna mai, pe un rulaj de 3,7 mii. lei. In România, Deutsche Bank desfăşoară operaţiuni de recuperare de credite neperformante şi are şi un centru de dezvoltare software. Gigantul german, sub conducerea lui Christian Sewing, a anunţat la începutul lunii iunie că intenţionează să îşi redreseze divizia de investiţii, astfel că va elimina 18.000 de posturi într-un plan de restructurare de 7,4 miliarde euro. De la începutul anului, acţiunile DBK se tranzacţionează în creştere cu 1,6% pe fondul unui rulaj de 21,7 mii. lei. Spre comparaţie, pe bursa din Frankfurt, acţiunile DBK s-au apreciat cu 3% de la începutul acestui an. Al doilea cel mai ridicat rulaj l-au avut acţiunile Commerzbank, în contextul în care creditorul Deutsche Bank conduce detaşat Cele mai tranzacţionate acţiuni străine de la bursa românească în funcţie de rulaj în iunie 2019 Companie Simbol Valoare tranzacţională _(lei) 1. Deutsdie Bank DBK 1.246.223 2. Commerzbank CBKN 342.610 3. Daimler DAI 193.688 4. Deutsdie Lufthansa LHA 166.884 5. Siemens SIE 117.570 6. Bayer BAYN 103.829 7. Bayerische Motoren BMW 83.327 JL Continental CTT 45.527 9. SAP SE SAP 22.635 10. E.0N EOAN 19.009 german a realizat în iunie 2019 tranzacţii în valoare de 342.610 lei, podiumul fiind completat de Daimler, gigantul german care deţine marca Mercedes-Benz şi care construieşte la Sebeş cutii de viteze, cu tranzacţii de 193.690 lei. La polul opus, acţiunile E.ON (EOAN), care controlează pe plan local un business de peste 1 miliard de euro în distribuţia şi furnizarea de energie electrică şi gaze naturale, sunt cel mai slab tranzacţionate din rândul celor 10 companii analizate. Grupul german de utilităţi a înregistrat la BVB tranzacţii de 19.000 de lei. Topul celor mai tranzacţionate acţiuni de la BVB este ocupat în totalitate de companii germane. Deutsche Lufthansa, a treia linie aeriană din Europa, concernul Siemens, unul dintre cei mai mari jucători pe segmentul industrial la nivel global, Bayer, cu activitate în industria chimică şi farmaceutică, producătorul de automobile de lux BMW şi grupul Continental, producător de anvelope şi componente auto, înregistrează următoarele cele mai mari rulaje. Acţiunile companiilor Commerzbank, Continental şi Lufthansa au intrat la tranzacţionare pe sistemul alternativ AeRO de la BVB la începutul lunii decembrie 2014.

BAYER AG. (BAYN)
Raport trimestrul I 2019 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA
BAYER AG. (BAYN)
Raport anual 2018
BAYER AG. (BAYN)
Comunicat societate (Rezultate Financiare Trimestrul III 2018 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
BAYER AG. (BAYN)
Comunicat societate (Rezultate Financiare Trimestrul I 2018 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
BAYER AG. (BAYN)
Comunicat societate (Rezultate Financiare Trimestrul III 2017 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
BAYER AG. (BAYN)
Comunicat societate (Rezultate Financiare Semestrul II 2017 - transmis de SSIF TRADEVILLE)
BAYER AG. (BAYN)
Comunicat societate (Rezultate Financiare Trimestrul I 2017 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
BAYER AG. (BAYN)
Comunicat societate (Rezultate financiare 2016 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
BAYER AG. (BAYN)
Comunicat societate (Rezultate financiare trimestrul II 2016) - transmis de SSIF TRADEVILLE
Stire Piata
Notificare SSIF Tradeville SA - suspendare furnizare cotatii pentru BAYN, CTT, DPW si SIE incepand cu ora 12:15
Stire Piata
Notificare SSIF Tradeville SA - suspendare furnizare cotatii pentru BAYN
Stire Piata
Notificare SSIF Tradeville SA - reluare furnizare cotatii pentru ADS, ALV, BAYN, BMW, DAI, DBK, DTE, EOAN, SAP, SIE incepand cu ora 12:25
Stire Piata
Notificare SSIF Tradeville SA - suspendare furnizare cotatii pentru ADS, ALV, BAYN, BMW, DAI, DBK, DTE, EOAN, SAP, SIE incepand cu ora 11:35
Stire Piata
Notificare SSIF Tradeville SA - suspendare furnizare cotatii pentru ADS, ALV, BAYN, BMW, DAI, DBK, DTE, EOAN, SAP, SIE
Tradeville: Companiile din domeniul energiei vor oferi cele mai mari dividend

Companiile Transgaz, Transelectrica si Romgaz vor oferi investitorilor cele mai mari dividende, tinand cont de rezultatele financiare din primul semestru din 2014, estimeaza analistii casei de brokeraj Tradeville.In functie de rezultatele semestriale si ultimele evolutii bursiere, cele mai atractive actiuni tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti sunt ale companiilor din domeniul energiei, pentru care se estimeaza dividende consistente, si cele care s-au depreciat accentuat in raport cu fundamentele financiare solide, arata analiza Tradeville. Printre oportunitatile de toamna, specialistii Tradeville mai enumera o serie de actiuni cu potential ridicat de crestere a profitului, fondul ETF BET Tradeville si cateva perechi valutare pe baza dolarului american.'In ordinea atractivitatii dividendelor estimate de noi pe baza rezultatelor semestriale, pe primul loc se afla Transelectrica (TEL), de la care ne asteptam la un dividend brut de 3,70 lei/actiune, echivalentul unui randament de 16% la pretul din prezent', a apreciat Georgiana Androne, analist la Tradeville. Ajutata de majorarile de tarife reglementate, compania a raportat o crestere spectaculoasa a profitului semestrial, cu 120%, confirmand ca rezultatele solide de anul trecut nu reprezinta un eveniment izolat.Urmeaza indeaproape Transgaz (TGN), care isi revine in forta dupa esecul proiectului Nabucco, ce i-a afectat profitabilitatea anul trecut, marcand un avans al profitului cu 118%. 'Estimam un randament brut de 25 lei/actiune, echivalentul unui randament atractiv de 11%', mentioneaza Georgiana Androne. Specialistii Tradeville arata ca, in pofida cresterilor recente ale cotatiilor, ambele companii de utilitati sunt inca subevaluate potrivit multiplului de pret PER la nivelul companiilor din BET, existand deci spatiu amplu pentru aprecieri suplimentare. Top 3 al dividendelor este completat de Romgaz (SNG), care a profitat din plin de procesul de liberalizare a pietei de gaze naturale si a raportat o crestere de 40% a profitului semestrial. Compania detine o rezerva de cash de 3 miliarde lei, care ii permite lejer sa plateasca un dividend brut de 3 lei/ actiune, echivalentul unui randament brut de peste 8%.Pentru investitorii care accepta un risc ridicat, Deutsche Bank (DBK) poate reprezenta o buna oportunitate de castig, consensul Reuters indicand un potential de apreciere de 29%, in conditiile in care actiunile bancii au scazut cu 25% de la inceputul anului, sub impactul profitabilitatii modeste pe fondul cheltuielilor cu litigiile si al costurilor de restructurare. Desi banca si-a consolidat capitalurile, inca se confrunta cu riscuri, fiind foarte important ce va evidentia testul de evaluare a calitatii activelor derulat de BCE.Dupa o perioada de corectie in linie cu piata, titlurile Volkswagen (VOW) dau impresia ca s-au stabilizat si ca pot reveni pe o tendinta ascendenta, analistii Reuters avand un pret-tinta cu 25% fata de cotatiile curente. Premisele evolutiei viitoare sunt legate de imbunatatirea conditiilor economice in Europa, principala piata (unde 1 din 4 autoturisme vandute este Volkswagen) si de cresterea cererii de vehicule Volkswagen in SUA si tarile emergente (in special China). Profitabilitatea sustinuta a Allianz SE (ALV) si dividendul in crestere (conform estimarilor Reuters), cu un randament brut de peste 4%, pot reprezenta pentru investitorii care accepta riscurile legate de sistemul financiar si expunerea pe datoriile suverane din Europa argumente in favoarea titlurilor Allianz. Pe langa randamentul estimat de peste 4%, pretul-tinta indicat de Reuters se situeaza cu mai mult de 6% peste cotatiile din prezent. Bayer AG (BAYN) continua strategia de consolidare pe anumite segmente si de diversificare pe altele si si-a mentinut estimarile pentru intreg anul 2014. Consensul Reuters indica vanzari usor peste estimarile companiei si un dividend brut in crestere, cu un randament de 2,1%. Scaderile din ultima vreme au marit potentialul de apreciere, cotatiile din prezent fiind cu 3% sub maximul anului si cu 9% sub pretul-tinta agregat de Reuters.'Urmarim in continuare titlurile Fondul Proprietatea (FP) ca o buna oportunitate de investitii pentru urmatoarele 12 luni, tintind pentru moment atingerea pragului de 1 leu/ atiune, ceea ce reprezinta un randament de peste 14% fata de cotatiile actuale', adauga analistii Tradeville. Principalul catalizator ar putea fi planul de reducere a discountului dintre activul net pe actiune si pretul actiunilor, de la circa 30% din prezent, la 15%. Visa (V), companie care domina piata de plati electronice, pare o investitie favorabila dupa o perioada de consolidare a trendului ascendent. Compania are perspective pentru o crestere medie de peste 15% a profitului net pe actiune in urmatorii ani, iar analistii chestionati de Reuters indica un potential de apreciere de peste 15% in urmatoarele 12 luni. Pentru investitorii mai prudenti, fondul ETF BET Tradeville, care replica indicele BET al Bursei, poate reprezenta un plasament deosebit de atractiv, in conditiile in care indicii din SUA, Germania sau Marea Britanie au atins noi maxime post-criza, iar indicele BET ar mai trebui sa cresca cu 50% pentru a atinge maximele de dinaintea crizei. Pentru investitorii mai experimentati, specialistii Tradeville spun ca 'pe piata Forex principala tema pe care o urmarim este cea a unui dolar puternic, ca atare avem in vedere perechile valutare ale dolarului american cu coroana suedeza (USD/ SEK), coroana norvegiana (USD/ NOK), coroana ceha (USD/ CZK) si yenul japonez (USD/ JPY)'. De asemenea, este urmarita si posibila depreciere a dolarului australian (AUD/USD).

Care vor fi cele mai atractive actiuni de la BVB in aceasta toamna - analiza Tradeville

Companiile Transgaz, Transelectrica si Romgaz vor oferi investitorilor cele mai mari dividende, tinand cont de rezultatele financiare din primul semestru din 2014, estimeaza analistii casei de brokeraj Tradeville. In functie de rezultatele semestriale si ultimele evolutii bursiere, cele mai atractive actiuni tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti sunt ale companiilor din domeniul energiei, pentru care se estimeaza dividende consistente, si cele care s-au depreciat accentuat in raport cu fundamentele financiare solide, arata analiza Tradeville. Printre oportunitatile de toamna, specialistii Tradeville mai enumera o serie de actiuni cu potential ridicat de crestere a profitului, fondul ETF BET Tradeville si cateva perechi valutare pe baza dolarului american.'In ordinea atractivitatii dividendelor estimate de noi pe baza rezultatelor semestriale, pe primul loc se afla Transelectrica (TEL), de la care ne asteptam la un dividend brut de 3,70 lei/actiune, echivalentul unui randament de 16% la pretul din prezent', a apreciat Georgiana Androne, analist la Tradeville. Ajutata de majorarile de tarife reglementate, compania a raportat o crestere spectaculoasa a profitului semestrial, cu 120%, confirmand ca rezultatele solide de anul trecut nu reprezinta un eveniment izolat.Urmeaza indeaproape Transgaz (TGN), care isi revine in forta dupa esecul proiectului Nabucco, ce i-a afectat profitabilitatea anul trecut, marcand un avans al profitului cu 118%. 'Estimam un randament brut de 25 lei/actiune, echivalentul unui randament atractiv de 11%', mentioneaza Georgiana Androne.Specialistii Tradeville arata ca, in pofida cresterilor recente ale cotatiilor, ambele companii de utilitati sunt inca subevaluate potrivit multiplului de pret PER la nivelul companiilor din BET, existand deci spatiu amplu pentru aprecieri suplimentare.Top 3 al dividendelor este completat de Romgaz (SNG), care a profitat din plin de procesul de liberalizare a pietei de gaze naturale si a raportat o crestere de 40% a profitului semestrial. Compania detine o rezerva de cash de 3 miliarde lei, care ii permite lejer sa plateasca un dividend brut de 3 lei/ actiune, echivalentul unui randament brut de peste 8%.Pentru investitorii care accepta un risc ridicat, Deutsche Bank (DBK) poate reprezenta o buna oportunitate de castig, consensul Reuters indicand un potential de apreciere de 29%, in conditiile in care actiunile bancii au scazut cu 25% de la inceputul anului, sub impactul profitabilitatii modeste pe fondul cheltuielilor cu litigiile si al costurilor de restructurare. Desi banca si-a consolidat capitalurile, inca se confrunta cu riscuri, fiind foarte important ce va evidentia testul de evaluare a calitatii activelor derulat de BCE.Dupa o perioada de corectie in linie cu piata, titlurile Volkswagen (VOW) dau impresia ca s-au stabilizat si ca pot reveni pe o tendinta ascendenta, analistii Reuters avand un pret-tinta cu 25% fata de cotatiile curente. Premisele evolutiei viitoare sunt legate de imbunatatirea conditiilor economice in Europa, principala piata (unde 1 din 4 autoturisme vandute este Volkswagen) si de cresterea cererii de vehicule Volkswagen in SUA si tarile emergente (in special China).Profitabilitatea sustinuta a Allianz SE (ALV) si dividendul in crestere (conform estimarilor Reuters), cu un randament brut de peste 4%, pot reprezenta pentru investitorii care accepta riscurile legate de sistemul financiar si expunerea pe datoriile suverane din Europa argumente in favoarea titlurilor Allianz. Pe langa randamentul estimat de peste 4%, pretul-tinta indicat de Reuters se situeaza cu mai mult de 6% peste cotatiile din prezent.Bayer AG (BAYN) continua strategia de consolidare pe anumite segmente si de diversificare pe altele si si-a mentinut estimarile pentru intreg anul 2014. Consensul Reuters indica vanzari usor peste estimarile companiei si un dividend brut in crestere, cu un randament de 2,1%. Scaderile din ultima vreme au marit potentialul de apreciere, cotatiile din prezent fiind cu 3% sub maximul anului si cu 9% sub pretul-tinta agregat de Reuters.'Urmarim in continuare titlurile Fondul Proprietatea (FP) ca o buna oportunitate de investitii pentru urmatoarele 12 luni, tintind pentru moment atingerea pragului de 1 leu/ atiune, ceea ce reprezinta un randament de peste 14% fata de cotatiile actuale', adauga analistii Tradeville. Principalul catalizator ar putea fi planul de reducere a discountului dintre activul net pe actiune si pretul actiunilor, de la circa 30% din prezent, la 15%.Visa (V), companie care domina piata de plati electronice, pare o investitie favorabila dupa o perioada de consolidare a trendului ascendent. Compania are perspective pentru o crestere medie de peste 15% a profitului net pe actiune in urmatorii ani, iar analistii chestionati de Reuters indica un potential de apreciere de peste 15% in urmatoarele 12 luni. Pentru investitorii mai prudenti, fondul ETF BET Tradeville, care replica indicele BET al Bursei, poate reprezenta un plasament deosebit de atractiv, in conditiile in care indicii din SUA, Germania sau Marea Britanie au atins noi maxime post-criza, iar indicele BET ar mai trebui sa cresca cu 50% pentru a atinge maximele de dinaintea crizei.Pentru investitorii mai experimentati, specialistii Tradeville spun ca 'pe piata Forex principala tema pe care o urmarim este cea a unui dolar puternic, ca atare avem in vedere perechile valutare ale dolarului american cu coroana suedeza (USD/ SEK), coroana norvegiana (USD/ NOK), coroana ceha (USD/ CZK) si yenul japonez (USD/ JPY)'. De asemenea, este urmarita si posibila depreciere a dolarului australian (AUD/USD).

Castiguri de pana la 50% din actiunile marilor companii ale lumii, prezente la (BVB)

Pariurile facute acum un an, pe actiunile Bank of America Corporation, una dintre cele mai mari din SUA, pe cele ale colosului farmaceutic german Bayer, ale Heineken si ale Visa au adus investitorilor romani randamente brute de peste 40%, potrivit analizei firmei de brokeraj Tradeville, trimisa la ECONOMICA.NET. 20 dintre cele 26 de actiuni de mari companii straine, care se pot tranzactiona la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), au inregistrat cresteri in ultimele 12 luni, potrivit unui raport al firmei de brokeraj Tradeville primit la redactia ECONOMICA.NET.In 17 din cazuri, castigatoarele au asigurat randamente mai mari de 6,75%, adica superioare dobanzii la depozitele bancare. Actiunile straine se pot tranzactiona, in lei, in sistemul de tranzactionare alternativ (ATS) al Bursei din Bucuresti, dupa ce firma de brokeraj Tradeville, care le-a cumparat de pe pietele externe si le-a pus in circulatie pe piata organizata din Romania.Inregistrarea ca proprietari a investitorilor romani si miscarea actiunilor straine este posibila ca urmare a interconectarii cu institutii similare a Depozitarului Central roman, care deruleaza operatiunile post-tranzactionare.Actiunile Bank of America (BAC) au adus cel mai mare castig de peste 47,6% (inclusiv dividendele) fata de suma investita la inceputul lunii martie a anului trecut.Bank of America Corp (BAC), are cea mai extinsa retea teritoriala din SUA si a fost una dintre bancile americane cele mai rezistente la criza. Este drept, la aceasta rezistenta, a contribuit si celebrul investitor Warren Buffett, care a cumparat 5% din actiunile bancii.Cand criza era la apogeu, banca a cumparat Merryll Linch, salvand-o de la faliment.Performata actiunilor BAC „s-a datorat rezultatelor pozitive pe segmentele de administrare de active si piete globale, ca si diminuarii cheltuielilor cu provizioanele pentru riscul de credit si imbunatatirii indicatorilor de adecvare a capitalului“, scriu analistii de la Tradeville in raportultrimis la ECONOMICA.NET.Cresterea constanta si sustinuta a titlurilor Bayer AG (BAYN) a adus un randament de 44,5% (din care aproape 3% dat de dividende), inclusiv investitorilor romani.Actiunile BAYN „imbina caracteristicile defensive ale diviziei ingrijire a sanatatii, cu cele ciclice ale diviziilor de biotehnologie si protectie a culturilor agricole.Cresterea s-a bazat pe avansul vanzarilor, mai ales pe pietele emergente“, spun analistii de la Tradeville. Acestia cred ca strategia de noi achizitii si de dezvoltare de produse noi „poate sustine trendul pozitiv al vanzarilor si al dividendului“.Heineken (HEIA, +43,6%)a inregistrat anul trecut cresterea veniturilor si a profitului, concomitent cu reducerea gradului de indatorare, „in contextul in care a achizitionat un important producator din Asia de Sud-Est. Emitentul a beneficiat in 2012 de dezvoltarea in regiunile cu potential ridicat“.„Conform unui studiu independent publicat de SabMiller, volumul de bere vandut va creste cu un ritm mediu de 2,4% in urmatorii 5 ani, pietele cu cel mai ridicat nivel fiind cele emergente, acolo unde Heineken si-a concentrat investitiile“, scrie Tradeville. Aprecierea cotatiilor Visa Inc (VISA, +41%) „s-a facut pe fondul avansului tuturor categoriilor de venituri si mentinerii unei marje de profitabilitate ridicate“. Cresterea a fost obtinuta „in ciuda platii unei sume importante pentru stingerea unor litigii, precum si a anuntarii unui program de rascumparare de actiuni“, potrivit Tradeville.Alte vedeteGoogle (GOOG, + 38%) are o cota de piata de 60%, in domeniul cautarilor pe internet. Google si-a confirmat statutul de concurent al Apple, prin sistemului Androidde operare pentru telefoanele inteligente.L’Oreal (OR, +33,8%) gigantul din industria produselor cosmetice, a raportat o crestere de 10% a vanzarilor, in 2012, pana la 22,4 mmiliarde euro. Strategie pe pietele noi din Asia, America Latina, Orientul Mijlociu, Africa si Europa de Est, a fost castigatoare.Actiunile OMV (OMV, +27%) a profitat de cresterea productiei din tarile arabe, iar „marjele activitatii de rafinare au atins maxime peste asteptarile pietei“. Investitiile in proiectele off-shore (zacamantul de gaze naturale din Marea Neagra), „sustin potentialul pe termen lung al companiei“.JP Morgan Chase (JPM, 28%), cea mai mare banca americana dupa active, a beneficiat de intensificarea activitatii de creditare si de diminuarea substantiala a provizioanelor pentru riscul de credit. „Investitorii care accepta un risc ridicat ar putea gasi titlurile JPM interesante“, cred analistii Tradeville.Actiunile Allianz SE (ALV, 23%), cea mai mare companie de asigurari din Europa, sunt pe o tendinta ascendenta, „multumita performantei bune pe toate segmentele de business, peste asteptarile pietei“.Dividendul stabil este unul din argumentele in favoarea titlurilor ALV.SAP (SAP, 23%) domina piata software-ului pentru management. Vanzarile de software sunt principalul motor al cresterii. „Daca adaugam stabilitatea financiara buna, cu un grad total de indatorare sub 50%, obtinem imaginea unui "blue chip" european“, spun analistii Tradeville.Adidas (ADS, +22%) a atins recent un nou maxim istoric la bursa. Sponsorizarea Cupei UEFA si a Jocurilor Olimpice a stimulat vanzarile in crestere cu 11,5%. Dividendul creste cu 35% pana la 1,35 euro / actiune.The Coca-Cola Company (KO, +16,4%) a raportat date financiare peste estimarile analistilor.Actiunile Christian Dior (CDI, +15%)) a lansat produse noi pozitionate la varful gamei premium..Siemens (SIE, 12%) este cel mai mare conglomerat industrial european. Managementul a lansat o restructurare care va reduce costurile cu 6 miliarde de euro, in urmatorii doi ani.Danone (BN, +8,7%) a surprins pozitiv analistii cu rezultatele sale. Peste 50% din vanzarile companiei sunt in Europa, „investitiile din regiunile cu potential ridicat oferind baza pentru dezvoltare“.Daimler (DAI, +6,75%), producatorul marcilor Mercedes a inregistrat anul trecut un nou record de vanzari, distribuind aproximativ 2,2 milioane de masini.BMW (BMW, +3,82%) a inregistrat in 2012 cel mai bun an din istoria Bayerische Motoren Werke, beneficiind de cresterea cererii pentru autoturisme premium. Actiunile Deutsche Telekom (DTE, +1,43%), una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din lume, da dividende cu randament de aproape 8% in euro. „Daca planurile de restructurare ale companiei vor incepe sa dea roade, actiunile DTE vor putea reveni in atentia investitorilor“.Actiunile McDonald’s (MCD, +0,41%) si-a respectat tintele de profitabilitate pe termen lung si a investit in deschiderea a noi restaurante si in renovarea celor vechi, potrivit analistilor de la Tradeville. „Din calitatea de market maker, asigurand in permanenta cotatii de vanzare si de cumparare, ne propunem ca, impreuna cu Bursa, sa crestem activitatea pe acesti emitenti prin derularea unor programe de promovare”, a declarat Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville.

Fara tranzactii cu actiuni straine pe ATS de Pastele catholic

Societatea de brokeraj Tradeville, principalul furnizor de lichiditate pentru actiunile straine tranzactionate pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a anuntat ca vineri, 6 aprilie, si luni,9 aprilie, nu va asigura cotatii pentru actiunile emise de Deutsche Telekom (simbol bursier DTE), Bayer (BAYN), E. ON (EOAN), SAP (SAP), Adidas (ADS), Danone (BN), Christian Dior (CDI), Heineken (HEIA), L'Oreal (OR), avand in vedere ca pe bursele unde sunt listate companiile nu se tranzactioneaza in aceste zile cand se sarbatoreste Pastele catolic.Tradeville este brokerul care a adus la tranzactionare pe ATS cele noua actiuni straine si urmeaza sa aduca si primele cinci actiuni americane: Bank of America, Intel, Apple, Visa si The Coca-Cola Company. In acest an, investitorii romani au tranzactionat actiuni straine in valoare totala de 1,86 milioane de lei, cu un rulaj mediu zilnic de 28.000 lei.

Tradeville vrea sa aduca actiunile L`Oréal, Danone, Christian Dior si Heineken pe ATS-ul (BVB)

Tradeville vrea sa aduca inca patru actiuni europene pe sistemul alternativ de tranzactionare de la BVB, respectiv L'Oréal, Danone, Christian Dior si Heineken. "In acest sens, compania a initiat procedurile pentru aducerea pe sistemul alternativ de tranzactionare CAN-ATS administrat de Bursa de Valori Bucuresti", potrivit unui comunicat al casei de brokeraj, citat de Mediafax. Prima etapa a procesului de admitere la tranzactionare a constat in inregistrarea actiunilor celor patru companii in sistemele RoClear si de compensare-decontare ale Depozitarului Central, astfel incat investitorii sa poata beneficia de dividendele acordate de cele patru companii.Tradeville a adus saptamana trecuta tot pe sistemul alternativ de tranzactionare de la BVB actiunile producatorului de articole sportive si incaltaminte adidas si titlurile liderului mondial al pietei de software pentru managementul companiilor SAP. In luna iunie, casa de brokeraj a adus pe ATS-ul BVB, actiunile companiilor germane Deutsche Telekom (DTE), Bayer (BAYN) si E.ON (EOAN), pentru care activeaza ca market maker.

Alte doua actiuni germane vor ajunge pe ATS-ul (BVB)

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori a aprobat admiterea la tranzactionare pe sistemul alternativ al pietei (ATS) a actiunilor producatorului de articole sportive si incaltaminte adidas si titlurile liderului mondial al pietei de software pentru managementul companiilor SAP. Firma de brokeraj Tradeville va activa ca market maker pentru actiunile celor doua companii, potrivit unui comunicat transmis ieri de BVB si preluat de Mediafax. Tradeville va mentine preturile titlurilor respective la niveluri similare celor de pe pietele principale si, totodata, va fi contraparte atat cumparatorilor, cat si vanzatorilor.Surse din piata de capital au declarat inca de la inceputul saptamanii trecute ca Tradeville va aduce pana la finele lunii septembrie pe sistemul alternativ de tranzactionare de la BVB actiunile adidas si titlurile SAP. Ulterior, Comisia de Admitere la Tranzactionare din cadrul BVB si-a dat avizul pentru tranzactionarea actiunilor adidas si SAP pe sistemul alternativ al pietei de la Bucuresti. Compania germana adidas este unul dintre cei mai mari producatori de incaltaminte si articole sportive, cu vanzari de peste 11 miliarde euro anul trecut in intreaga lume. Produsele companiei sunt vandute sub trei marci principale: adidas, Reebok si TaylorMade-adidas Golf.Titlurile adidas sunt listate pe pietele de la Frankfurt, Berlin, Stuttgart, Dusseldorf, Hanovra, Hamburg, Munchen, Londra, Nasdaq, Tradegate Exchange, Xetra si Lang&Schwarz Tradecenter. SAP, companie cu sediul central in Germania, detine pozitia de lider mondial al pietei de software pentru managementul companiilor (ERP - enterprise resources and planning). Compania este prezenta in aproximativ 120 de tari si opereaza atat prin intermediul a numeroase filiale, insumand peste 53.000 de angajati, cat si prin asocierea cu parteneri locali. Odata cu achizitionarea, in mai 2010 a producatorului de platforme pentru baze de date Sybase, SAP este organizata in patru divizii, respectiv Produse, Consultanta, Educatie si Sybase. Acestea opereaza la nivel global in Europa, America de Nord, Africa si Orientul Mijlociu, America Latina si Asia Pacific. SAP a inregistrat o cifra de afaceri de 12,46 miliarde euro. Actiunile SAP sunt tranzactionate pe pietele din Frankfurt, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Hamburg, Hanovra, Munchen, Italia, Londra, Nasdaq, Tradegate Exchange si Xetra.Firma de brokeraj Tradeville a adus in luna iunie, tot pe ATS-ul BVB, actiunile companiilor germane Deutsche Telekom (DTE), Bayer (BAYN) si E.ON (EOAN), pentru care activeaza ca market maker. Firma de brokeraj va fi market maker si pentru actiunile adidas si SAP, titluri care au fost inregistrate miercuri in sistemul de decontare-compensare al Depozitarului Central, pentru a permite tranzactionarea pe piata din Romania. Pentru tranzactionarea pe ATS nu este nevoie de acordul companiei emitente, precum in cazul unei listari pe o piata reglementata, ci doar de un accept din partea operatorului sistemului respectiv.

(ADS) pentru brokerii de la Bucuresti: producatorul de articole sportive vine de maine la (BVB)

Actiunile producatorului de articole sportive si incaltaminte adidas (ADS) si titlurile liderului mondial al pietei de software pentru managementul companiilor SAP vor intra joi la tranzactionare pe sistemul alternativ (ATS) al Bursei de Valori Bucuresti. Consiliul de Administratie al BVB a aprobat luni admiterea la tranzactionare pe ATS, iar firma de brokeraj Tradeville va activa ca market maker pentru actiunile celor doua companii, potrivit unui comunicat transmis marti de BVB. Tradeville va mentine preturile titlurilor respective la niveluri similare celor de pe pietele principale si, totodata, va fi contraparte atat cumparatorilor, cat si vanzatorilor. Compania germana adidas este unul dintre cei mai mari producatori de incaltaminte si articole sportive, cu vanzari de peste 11 miliarde euro anul trecut in intreaga lume. Produsele companiei sunt vandute sub trei marci principale: adidas, Reebok si TaylorMade-adidas Golf. Titlurile adidas sunt listate pe pietele de la Frankfurt, Berlin, Stuttgart, Dusseldorf, Hanovra, Hamburg, Munchen, Londra, Nasdaq, Tradegate Exchange, Xetra si Lang&Schwarz Tradecenter. SAP, companie cu sediul central in Germania, detine pozitia de lider mondial al pietei de software pentru managementul companiilor (ERP - enterprise resources and planning). Compania este prezenta in aproximativ 120 de tari si opereaza atat prin intermediul a numeroase filiale, insumand peste 53.000 de angajati, cat si prin asocierea cu parteneri locali. Odata cu achizitionarea, in mai 2010 a producatorului de platforme pentru baze de date Sybase, SAP este organizata in patru divizii, respectiv Produse, Consultanta, Educatie si Sybase. Acestea opereaza la nivel global in Europa, America de Nord, Africa si Orientul Mijlociu, America Latina si Asia Pacific. SAP a inregistrat o cifra de afaceri de 12,46 miliarde euro. Actiunile SAP sunt tranzactionate pe pietele din Frankfurt, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Hamburg, Hanovra, Munchen, Italia, Londra, Nasdaq, Tradegate Exchange si Xetra. Firma de brokeraj Tradeville a adus in luna iunie, tot pe ATS-ul BVB, actiunile companiilor germane Deutsche Telekom (DTE), Bayer (BAYN) si E.ON (EOAN), pentru care activeaza ca market maker. Pentru tranzactionarea pe ATS nu este nevoie de acordul companiei emitente, precum in cazul unei listari pe o piata reglementata, ci doar de un accept din partea operatorului sistemului respectiv.

Actiunile Adidas si SAP se tranzactioneaza si la (BVB)

Comisia de Admitere la Tranzactionare din cadrul Bursei de Valori Bucuresti a emis recent avizele consultative favorabile pentru tranzactionarea actiunilor roducatorului de articole sportive si incaltaminte adidas si titlurile liderului mondial al pietei de software pentru managementul companiilor SAP pe sistemul alternativ (ATS). "Inceperea tranzactionarii pe baza avizelor consultative favorabile mentionate mai sus urmeaza sa fie supusa aprobarii Consiliului Bursei", spun reprezentantii Bursei. Casa de brokeraj Tradeville va aduce in luna septembrie cele doua actiuni la bursa, au spus recent surse din piata de capital citate de Mediafax. Tradeville a adus si in luna iunie pe ATS-ul BVB actiunile companiilor germane Deutsche Telekom (DTE), Bayer (BAYN) si E.ON (EOAN), pentru care activeaza ca market maker.

Doi noi emitenti internationali pe ATS-ul (BVB).Vezi care sunt

Tradeville va aduce in septembrie pe sistemul alternativ de tranzactionare de la BVB actiunile producatorului de articole sportive si incaltaminte adidas si titlurile liderului mondial al pietei de software pentru managementul companiilor SAP, au declarat surse din piata de capital, citate de Mediafax.Update ora 17.20: Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca, in sedinta de astazi, Comisia de Admitere la Tranzactionare a emis avizele consultative favorabile pentru tranzactionarea actiunilor adidas AG si SAP AG pe segmentul international al sistemului alternativ de tranzactionare ATS al BVB. Inceperea tranzactionarii pe baza avizelor consultative favorabile mentionate mai sus urmeaza sa fie supusa aprobarii Consiliului Bursei."Pana la sfarsitul lunii septembrie vor fi aduse aceste actiuni pe ATS. Data exacta urmeaza a fi stabilita dupa ce vor fi finalizate procedurile", au afirmat sursele citate.Compania germana adidas este unul dintre cei mai mari producatori de incaltaminte si articole sportive, cu vanzari de peste 11 miliarde euro anul trecut in intreaga lume si o capitalizare de 9,9 miliarde euro. Produsele companiei sunt vandute sub trei marci principale: adidas, Reebok si TaylorMade-adidas Golf. Titlurile adidas sunt listate pe pietele de la Frankfurt, Berlin, Stuttgart, Dusseldorf, Hanovra, Hamburg, Munchen, Londra, Nasdaq, Tradegate Exchange, Xetra si Lang&Schwarz Tradecenter.SAP, companie cu sediul central in Germania, detine pozitia de lider mondial al pietei de software pentru managementul companiilor (ERP - enterprise resources and planning). Compania este prezenta in aproximativ 120 de tari si opereaza atat prin intermediul a numeroase filiale, insumand peste 53.000 de angajati, cat si prin asocierea cu parteneri locali. Odata cu achizitionarea, in mai 2010 a producatorului de platforme pentru baze de date Sybase, SAP este organizata in patru divizii, respectiv Produse, Consultanta, Educatie si Sybase. Acestea opereaza la nivel global in Europa, America de Nord, Africa si Orientul Mijlociu, America Latina si Asia Pacific.SAP are o capitalizare bursiera de aproximativ 45,6 miliarde euro, iar anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 12,46 miliarde euro.Actiunile SAP sunt tranzactionate pe pietele din Frankfurt, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Hamburg, Hanovra, Munchen, Italia, Londra, Nasdaq, Tradegate Exchange si Xetra.Firma de brokeraj Tradeville a adus in luna iunie, tot pe ATS-ul BVB, actiunile companiilor germane Deutsche Telekom (DTE), Bayer (BAYN) si E.ON (EOAN), pentru care activeaza ca market maker. Tradeville mentine preturile titlurilor respective la niveluri similare celor de pe pietele principale si, totodata, este contraparte atat cumparatorilor, cat si vanzatorilor.Firma de brokeraj va fi market maker si pentru actiunile adidas si SAP, titluri care au fost inregistrate miercuri in sistemul de decontare-compensare al Depozitarului Central, pentru a permite tranzactionarea pe piata din Romania.Pentru tranzactionarea pe ATS nu este nevoie de acordul companiei emitente, precum in cazul unei listari pe o piata reglementata, ci doar de un accept din partea operatorului sistemului respectiv.

Tradeville va aduce actiunile Adidas si SAP pe ATS-ul de la (BVB)

Tradeville va aduce in septembrie pe sistemul alternativ de tranzactionare de la BVB actiunile producatorului de articole sportive si incaltaminte Adidas si titlurile liderului mondial al pietei de software pentru managementul companiilor SAP, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital. "Pana la sfarsitul lunii septembrie vor fi aduse aceste actiuni pe ATS. Data exacta urmeaza a fi stabilita dupa ce vor fi finalizate procedurile", au afirmat sursele citate.Compania germana Adidas este unul dintre cei mai mari producatori de incaltaminte si articole sportive, cu vanzari de peste 11 miliarde euro anul trecut in intreaga lume si o capitalizare de 9,9 miliarde euro. Produsele companiei sunt vandute sub trei marci principale: Adidas, Reebok si TaylorMade-adidas Golf. Titlurile Adidas sunt listate pe pietele de la Frankfurt, Berlin, Stuttgart, Dusseldorf, Hanovra, Hamburg, Munchen, Londra, Nasdaq, Tradegate Exchange, Xetra si Lang&Schwarz Tradecenter. SAP, companie cu sediul central in Germania, detine pozitia de lider mondial al pietei de software pentru managementul companiilor (ERP - enterprise resources and planning). Compania este prezenta in aproximativ 120 de tari si opereaza atat prin intermediul a numeroase filiale, insumand peste 53.000 de angajati, cat si prin asocierea cu parteneri locali. Odata cu achizitionarea, in mai 2010, a producatorului de platforme pentru baze de date Sybase, SAP este organizata in patru divizii, respectiv Produse, Consultanta, Educatie si Sybase. Acestea opereaza la nivel global in Europa, America de Nord, Africa si Orientul Mijlociu, America Latina si Asia Pacific. SAP are o capitalizare bursiera de aproximativ 45,6 miliarde euro, iar anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 12,46 miliarde euro. Actiunile SAP sunt tranzactionate pe pietele din Frankfurt, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Hamburg, Hanovra, Munchen, Italia, Londra, Nasdaq, Tradegate Exchange si Xetra. Firma de brokeraj Tradeville a adus in luna iunie, tot pe ATS-ul BVB, actiunile companiilor germane Deutsche Telekom (DTE), Bayer (BAYN) si E.ON (EOAN), pentru care activeaza ca market maker. Tradeville mentine preturile titlurilor respective la niveluri similare celor de pe pietele principale si, totodata, este contraparte atat cumparatorilor, cat si vanzatorilor. Firma de brokeraj va fi market maker si pentru actiunile Adidas si SAP, titluri care au fost inregistrate miercuri in sistemul de decontare-compensare al Depozitarului Central, pentru a permite tranzactionarea pe piata din Romania. Pentru tranzactionarea pe ATS nu este nevoie de acordul companiei emitente, precum in cazul unei listari pe o piata reglementata, ci doar de un accept din partea operatorului sistemului respectiv.

Tranzactii de 100.000 de euro cu actiunile Bayer la debutul pe (BVB)

Actiunile producatorului de medicamente german Bayer (BAYN) au facut obiectul unor tranzactii de 415.000 de lei (aproape 100.000 de euro) odata cu debutul lor pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), depasind ca rulaj actiunile Transelectrica, Broker sau Biofarm. Tranzactiile semnificative cu titlurile grupului farmaceutic german reprezinta o surpriza, in conditiile in care celelalte companii straine listate la BVB in ultimele doua zile nu au atras un interes deosebit din partea investitorilor.De exemplu, actiunile fondului de investitii imobiliare NEPI, listate la bursa luni, au avut tranzactii de doar 1.300 de lei in sedinta de ieri, dupa 2.600 de lei in sedinta anterioara.Ieri au fost listate actiunile companiilor germane Bayer, Deutsche Telekom si E.ON, care se tranzactioneaza pe segmentul international al sistemului alternativ de tranzactionare (ATS) al bursei de la Bucuresti. Nu este vorba insa despre o listare propriu-zisa, cele trei companii neavand niciun fel de obligatie de raportare pe Bursa de la Bucuresti.Tranzactionarea actiunilor celor trei companii la BVB a fost intermediata de firma de brokeraj Tradeville (fosta Vanguard), care va fi si furnizor de lichiditate pentru cele trei titluri.Spre deosebire de Bayer, titlurile Deutsche Telekom (DTE) si E.ON (EOAN) au inregistrat tranzactii mai mici, de 22.700 de lei, respectiv 408 lei. Actiunile Bayer au scazut cu 1,18% la debut, inchizand ziua la 241,8 lei, in timp ce titlurile Deutsche Telekom au pierdut 1% (pret de inchidere 44,33 lei), iar E.ON a crescut cu 0,42%, la 81,6 lei. Actiunile sunt cotate in functie de pretul de pe bursa germana si de cursul de schimb leu/euro.Pe sistemul alternativ al BVB se mai tranzactioneaza si actiunile Daimler (DAI), listate in noiembrie 2010 de catre BCR.Cu titlurile Daimler s-au facut ieri tranzactii de 43.000 de lei, iar pretul a crescut cu 1,1%, la 203 lei.

Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.