Aquila Part Prod Com (AQ) - 1.115 RON (%)

Stiri

LPO (AQ) Top performer

Aquila Part Prod conduce anul acesta topul celor mai performante actiuni din indicele BET, inregistrand un avans de 19% de la inceputul anului, depasind de 6 ori performanta benchmarkului. Compania este urmata in top de TeraPlast, ale carui actiuni s-au apreciat cu 15.7%, si de Transport Trade Services, top performerul de anul trecut, cu o crestere de 7.7%. (Sursa: burse fonduri mutuale)

AQUILA PART PROD COM (AQ)
Desfasurare Extraordinara
LPO (AQ) Upside asteptat de 30%

Aquila primeste un nou pret tinta de la Swiss Capital, care a oferit companiei o recomandare de “strong buy”. Pretul tinta pentru urmatoarele 12 luni oferit de analisti este de 1.33 RON, implicand o potentiala crestere de 30%. Aquila se tranzactioneaza cu discounturi mari fata de societatile similare, respectiv de 6.3x EBITDA pentru anul fiscal 2024E, cu 22% sub mediana companiilor similare de 8.1x, si de 9.9x EPS pentru anul fiscal 2024E, cu 43% sub mediana grupului de 17.5x. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (AQ) Pret tinta

Analistii Wood & Company Financial Services au initiat acoperirea pentru actiunile Aquila Part Prod, cu o recomandare de cumparare si un pret tinta pentru urmatoarele 12 luni de 1.42 RON/unitate, care implica o crestere potentiala de aproximativ 33%. Wood estimeaza o rata anuala compusa de crestere (CAGR) pentru venituri si profit net de 11.7%, respectiv de 22.4%, in perioada 2023-2026, incluzand recenta achizitie a Parmafood. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (AQ) Tranzactie de 96 mil. RON

Un actionar majoritar al Aquila Part Prod a cedat 8.33% din totalul actiunilor companiei printr-o tranzactie care s-a ridicat la 96 mil. RON. Pretul final din oferta a fost de 0.96 RON, cu 9.4% sub pretul de inchidere din sedinta de tranzactionare de joi. In alte stiri, Aquila a obtinut din nou un scor VEKTOR maxim, de 10 din 10, pentru al doilea an consecutiv. (Surse: burse fonduri mutuale AQ 1 Anunt Comunicat de presa ARIR VEKTOR 30.01.2024)

LPO (AQ) Vanzare accelerata de actiuni Aquila

Aquila deruleaza o oferta de vanzare accelerata (accelerated bookbuild - ABB) de pana la 100 mil. de actiuni, adica o participatie de 8.33% din actiunile existente, la un pret care va fi stabilit de ABB. Lansarea ofertei a avut loc in data de 25 ianuarie dupa inchiderea bursei si se va incheia pe 26 ianuarie, cand se va determina si pretul si se va face alocarea. La pretul de inchidere de 1.06 RON pe actiune din sedinta de joi, 25 ianuarie, valoarea pachetului vandut s-ar putea ridica la maximum 106 mil. RON, insa este posibil ca societatea sa ofere un discount fata de pretul din piata. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (AQ) Pret tinta

Analistii de la Raiffeisen Bank au initiat o recomandare de cumparare si un pret tinta de 1.35 RON/actiune pentru urmatoarele 12 luni, ceea ce implica un randament potential de peste 26% fata de pretul de inchidere din data de 23 ianuarie 2024. Rezultatele pozitive ale analizei au fost sutinute atat de parteneriatele de lunga durata cu furnizori de renume, care ofera vizibilitate si stabilitate vanzarilor, cat si de orientarea companiei catre canale de distributie mai profitabile, concomitent cu reducerea costurilor de exploatare ca urmare a investitiilor planificate in logistica si facilitati de transport. (Sursa: burse fonduri mutuale)

AQUILA PART PROD COM (AQ)
Simbol in: Volatilitate Intrerupta (Vi).
TradeTalk: 🏹 La vanatoare de companii

La mijloc de saptamana si, dupa cateva zile intense de raportari ale marilor banci din SUA, ne-am oprit putin sa ne tragem sufletul admirand zborul asa numitului “King of Heaven”, Aquila de munte, care btw, a fost votata...

us2.campaign archive.com

(AQ)

LPO (AQ) Achizitie Parmafood

Aquila face publica a doua tranzactie M&A, in urma incheierii unui acord preliminar pentru preluarea integrala a firmelor Parmafood Trading si Parmafood Group Distribution, pentru un pret maxim de 16.5 mil. EUR. Pretul va fi achitat in 3 transe, astfel: 80% la perfectarea tranzactiei si cate 10% in urmatorii doi ani. Achizitia va fi finantata din surse proprii. Companiile achizitionate presteaza activitati de distributie in canalele HoReCa, Retail Modern si Retail Traditional, operand depozite logistice cu sisteme integrate de management ale stocurilor. (Surse: zf 24 AQ Convocare AGAE 15 Achizitie Parmafood16.02.2024)

LPO (AQ) Aquila, top performer BET

De la inceputul anului, actiunile Aquila au inregistrat o crestere de 12.5%, reusind sa depaseasca atat pretul de listare, cat si pragul psihologic de 1 RON pentru prima data de la listarea sa in noiembrie 2021. Totodata, compania este top performerul din indicele BET , reusind sa inregistreze o crestere mai mult decat dubla fata de actiunile Hidroelectrica (5.4%), Teraplast (4.9%) si TTS (5.2%). (Sursa: FinancialInstrumentsDetails )

LPO (AQ) Aquila – Ziua Investitorului

Aquila a organizat, pentru a doua oara de la listarea sa la BVB, evenimentul Ziua Investitorului, la care au participat peste 50 de persoane. Compania a oferit participantilor oportunitatea de a vedea o parte din investitiile realizate la facilitatile companiei din Dragomiresti-Vale si de a afla detalii despre strategia de dezvoltare, planurile Aquila si activitatea sa pe piata de capital. Totodata, compania si-a prezentat brandurile proprii si campaniile publicitare pe care le desfasoara pana la finalul lunii martie 2024. (Sursa: posts)

LPO (AQ) Aquila – reinnoire flota

Aquila a investit peste 6 mil. EUR pentru reinnoirea flotei de vehicule utilizate in activitatea de distributie a companiei, in concordanta cu strategia de sustenabilitate lansata in anul 2022. Investitia a constat in contractarea si achizitionarea tuturor celor 196 de vehicule planificate pentru anul acesta, inclusiv 25 de camioane cap tractor, marca DAF, cu motor Euro 6. Pentru eficientizarea operatiunilor logistice, compania a investit si in utilaje de infoliere semi-automata, unelte de bandare automata a paletilor si dispenser automat de banda de hartie pentru sigilarea cutiilor. Pentru anul 2023, compania bugetase investitii in valoare de 12.7 mil. EUR, din care 7.6 mil. EUR pentru achizitionarea mijloacelor de transport. (Sursa: AQ 28 Anunt Comunicat de presa Investitii ziua investitorului 2 )

TradeTalk: 💊 Pastila de pe BVB

Eram obisnuiti ca la inceput de saptamana sa dam fuga pana la New York pentru a afla ultimele noutati, insa BVB-ul ne tine ocupati.

Am inceput o saptamana de foc, plina de raportari interesante. Ca sa ne mai incalzim putin, dam o raita pe la top performere din 2023, sa vedem cum s-au descurcat in ultimul trimestru. Incepem periplul azi de la...

us2.campaign archive.com

(AQ)

Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.