Tranzactioneaza Adidas (ADS) - 1099.5 RON (%) Tranzactioneaza

Stiri

TradeTalk: 💃 Adidas danseaza Samba

E usor sa pui reinventarea nemtilor de la Adidas pe seama unui singur model de pantof mega-instagramatic. Adidas Samba e purtat si mai ales pozat in toate felurile posibile de Kendall Jenner, Bella Hadid sau Hailey Bieber.

Insa si Nike incearca din rasputeri cu o multime de OG-uri... si nu-i iese deocamdata. Americanii au pierdut...

us2.campaign archive.com

(DE.ADS) (ADS)

LPO (ADS) Adidas isi majoreaza perspectiva de profit

Adidas isi majoreaza perspectiva de profit, pentru anul 2024, la 700 mil. EUR, de la estimarea anterioara de 500 mil. EUR, invocand un prim trimestru peste asteptari. Vanzarile sunt asteptate sa creasca cu o rata medie cuprinsa intre 5-10% pentru intregul an. Profitul operational trimestrial ajunge la 336 mil. EUR, revenind de la 60 mil. EUR anul trecut, atunci cand compania a fost afectata de vanzarile produsului Yeezy. Efectele valutare nefavorabile sunt asteptate sa aiba un impact asupra profitabilitatii anuale. (Sursa: adidas raises earnings guidance after strong first quarter 04 162024)

LPO (ADS) Vanzarile Yeezy continua

Adidas a declarat ca va inregistra o scadere a vanzarilor pe piata din America de Nord in 2024, pe masura ce continua sa-si vanda inventarul ramas de Yeezy. In 2023, profitul operational al companiei a depasit asteptarile, ajungand la 268 de mil. EUR, desi a suferit pierderi din cauza incetarii liniei Yeezy, de aproximativ 500 de mil. EUR pana in 2023. Pentru al patrulea trimestru, compania a inregistrat o pierdere operationala de 377 de mil. EUR si a propus un dividend constant de 0.70 EUR/actiune. Pretul actiunilor a scazut cu 1.5% la inceputul sedintei de tranzactionare. (Sursa: adidas q4 2023 earnins 2024)

TrevIQ (ADS) Lupta cu stocurile continua…

Adidas si-a revizuit in sus perspectivele pentru intregul an datorita imbunatatirii inventarului de produse Yeezy, dar si a popularitatii gamei sale de incaltaminte "terrace" - Samba, Gazelle si Spezial, care au contribuit, de asemenea, la cresterea afacerii sale...

LPO (ADS) Stocurile raman o problema

Adidas a anuntat o scadere a profitului net si a vanzarilor pentru trimestrul al treilea. Compania germana a inregistrat o scadere a profitului net cu 25% fata de anul trecut, acesta insumand 259 mil. EUR. Veniturile companiei au totalizat 6 mld. EUR, ceea ce implica o scadere de 6.4% fata de 2022. Daca am exclude fluctuatiile cursului valutar, veniturile ar fi inregistrat o crestere anuala de 1% conform companiei. Adidas continua sa lucreze la reducerea nivelului ridicat al stocurilor. (Sursa: earnings)

LPO (ADS) Adidas – apreciata de piata

Adidas a raportat rezultate trimestriale peste asteptari, mentionand ca piata chineza isi revine, ceea ce a dat un impuls de 8% actiunilor companiei, chiar daca directorul executiv a avertizat ca grupul se confrunta in continuare cu rezultate dezamagitoare. Gigantul de imbracaminte sportiva prognozeaza pierderi in acest an, dupa ce a pus capat parteneriatului Yeezy cu rapperul Kanye West, care si-a schimbat numele in Ye in 2021. Pierderea liniei Yeezy, foarte profitabila, a afectat vanzarile din trimestru cu aproximativ 400 mil. EUR. Profitul operational trimestrial a fost de 60 mil. EUR – cu 45 mil. EUR mai mult fata de prognozele din piata, in timp ce vanzarile au fost de 5.3 mld. EUR, aproape la acelasi nivel cu cele din T1 2022. (Sursa: adidas optimistic q1 sales beat expectations 05 052023)

LPO (ADS) Adidas - pus in dificultate de brandul Yeezy

Adidas va prezenta astazi rezultatele primului trimestru din 2023 si va oferi informatii cu privire la incaltamintea Yeezy nevanduta - urmare a rezilierii contractului cu Kanye West din cauza comentariilor antisemite ale acestuia, de la sfarsitul anului trecut. Analistii prognozeaza o scadere cu 4% a cifrei de afaceri neta, si se asteapta ca directorii companiei sa dezvolte modalitati de a relansa brandul. In caz contrar, Adidas ar putea pierde 700 mil. USD, daca renunta complet la acest brand. (Sursa: sales decline adidas faces pressure find yeezy fix 05 042023)

LPO (ADS) Adidas –"politically correct"

Miercuri, producatorul de imbracaminte sportiva, Adidas, si-a retras, dupa 48 de ore, solicitarea adresata Oficiului American pentru Marci Comerciale de a a respinge o cerere a fundatiei Black Lives Matter pentru inregistrarea unei marci comerciale cu trei dungi paralele. O sursa apropiata companiei a declarat ca aceasta schimbare rapida a fost declansata de ingrijorarea ca oamenii ar putea interpreta gresit obiectia Adidas, considerand-o o critica la adresa misiunii Black Lives Matter. Intr-un dosar depus luni, Adidas a declarat ca designul cu banda galbena al Black Lives Matter Global Network Foundation seamana mult cu celebra sa marca cu trei benzi, incat poate crea confuzie. (Sursa: adidas says black lives matter design violates three stripe trademark 03 282023)

TrevIQ: Adidas (ADS), nu este momentul sprintului

Grupul Adidas (ADS) a incheiat anul 2022 raportand cele mai mari venituri din ultimii patru ani, 2019 fiind un an record pentru companie, in timp ce profitul din operatiuni...

(ADS) (DE.ADS)

Adidas (ADS) taie dividendul anual cu 79%

Adidas adidas results in 2022 reflect geopolitical macroeconomic and company specific challenges2023 azi ca va reduce valoarea dividendului anual cu 79% vs anul precedent, la 0.70 EUR pe actiune (comparativ cu 3.30 EUR pe actiune anul trecut).

Stocul colectiei Yeezy, de care Adidas adidas could take a 1point3 billion revenue hit if it cant shift its yeezy stock 2023 sa se dispenseze, adidas results in 2022 reflect geopolitical macroeconomic and company specific challenges2023 evaluat la 1.2 mld. EUR. Daca Adidas ar renunta complet la monetizarea acestui stoc, efectul negativ asupra profitului operational adidas results in 2022 reflect geopolitical macroeconomic and company specific challenges2023 de 500 mil. EUR si 03 082023 genera prima pierdere anuala din ultimii peste 30 de ani. La finalul lunii decembrie, stocurile totale 03 082023 la aproximativ 6 mld. EUR, mai mari cu 49% fata perioada similara din 2021.

Bjorn Gulden, bjorn gulden become ceo adidas ag2022 CEO al Adidas: #:~:text=%E2%80%9C %20will%20be,world%20once%20again 2023 redeveni profitabili in 2024.

(ADS) (DE.ADS)

LPO (ADS) Adidas intampina probleme

Grupul german Adidas, a avertizat ca in anul 2023, compania va inregistra pierderi pentru prima data in ultimele 3 decenii, pe fondul incheierii parteneriatului cu creatorul de moda Ye, soc resimtit si pe bursa, acolo unde actiunile companiei au scazut cu aproximativ 12% dupa anunt. De asemenea, Adidas a prognozat un declin procentual de o singura cifra in acest an, in timp ce analistii se asteptau la o crestere cu 4% a veniturilor in 2023, si un profit operational de 1 mld. EUR. (Sursa: adidas forecasts high single digit sales decline 20 02 0923.2023)

Adidas (ADS) pierde 12% pe bursa germana

Adidas pierde 12% in aceasta dupa-amiaza pe bursa din Frankfurt, dupa ce compania adidas provides top and bottom line outlook 2023 ca veniturile totale din acest an ar putea fi mai mici cu circa 1.2 mld. EUR (iar profitul operational, mai mic cu 500 mil. EUR) in cazul in care nu ar fi capabila sa vanda stocurile existente din colectia Yeezy. In cel mai pesimist scenariu proiectat de companie pentru 2023, rezultatul operational ar putea fi o pierdere de 700 mil. EUR.

In octombrie, Adidas adidas terminates partnership with ye following rappers antisemitic remarks 2022 parteneriatul cu Ye, artistul cunoscut anterior drept Kanye West, pe seama unor declaratii publice defaimatoare facute de acesta. Imediat, Gap si Foot Locker au luat aceeasi decizie, cele doua companii indicand ca vor elimina produsele Yeezy din magazinele fizice si online ale acestora. Ye este imaginea publica a colectiei Yeezy.

In 2022, potrivit adidas provides top and bottom line outlook 2023 neauditate, veniturile totale ale Adidas au crescut cu 1%, in timp ce profitul operational a scazut la 669 mil. EUR (vs aproape 2 mld. EUR in anul precedent). Profitul net a coborat la 254 mil. EUR (vs aproape 1.5 mld. EUR in anul precedent).

CEO-ul Bjorn Gulden: cifrele vorbesc de la sine, nu avem performanta de care suntem capabili.

(ADS) (DE.ADS)

LPO (ADS) Cand sefii se cearta, angajatii sufera

Adidas va lansa o investigatie independenta privind acuzatiile de comportament nepotrivit formulate in aceasta saptamana impotriva rapperului si creatorului de moda american Kanye West, un fost partener al companiei. Acuzatiile personalului incluse intr-o scrisoare catre Adidas, obtinuta de presa, au inclus afirmatii potrivit carora Adidas „a inchis ochii” si nu a reusit sa protejeze angajatii de comportamente nepotrivite ale artistului. Luna trecuta, Adidas a renuntat la un contract de colaborare cu Kanye West dupa ce acesta a facut afirmatii considerate a avea caracter antisemit. Analistii estimeaza ca parteneriatul cu Yeezy reprezinta 7% din veniturile grupului. Adidas a declarat ca este de parere ca pierderea lui Yeezy ii va injumatati profiturile preconizate pentru acest an. Compania nu a anuntat daca va continua sa vanda modelele respective. (Sursa: articles)

LPO (ADS) Adidas anticipeaza o scadere a profitabilitatii dupa incheierea parteneriatului cu brandul Yeezy

Adidas si-a redus previziunile pentru intreg anul 2022, ca urmare a incetarii parteneriatului cu brandul Yeezy, detinut de Kanye West. Compania estimeaza acum un profit net de aproximativ 250 mil. EUR reprezentand jumatate din obiectivul stabilit in prealabil. Marja bruta se va situa in jurul valorii de 47% conform ultimelor preconizari ale companiei. (Sursa: adidas warns of big earnings hit after ending ye partnership 2022)

ADIDAS AG (ADS)
Raport trimestrul I 2022 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA
ADIDAS AG (ADS)
Rezultate Financiare 2021 - transmis de SSIF TRADEVILLE
Operatiune Piata
Notificare Erste Group Bank AG - suspendare furnizare cotatii si suspendare tranzactionare pentru certificatele emise de Erste Group Bank AG cu activ suport ADS, BMW, DBK, VOW3 - ora 15:00
ADIDAS AG (ADS)
Raport T3 2021
ADIDAS AG (ADS)
Raport T3 2021 - transmis de SSIF TRADEVILLE
ADIDAS AG (ADS)
Raport trimestrul II 2021 transmis de SSIF TRADEVILLE
Operatiune Piata
Notificare Erste Group Bank AG - suspendare furnizare cotatii si suspendare tranzactionare pentru certificatele emise de Erste Group Bank AG cu activ suport EBS, ADS, BMW, DBK, VOW3 cat si pentru EBGREEN1 in data de 24 Mai 2021
Operatiune Piata
Notificare Erste Group Bank AG - Ajustare parametri produse structurate cu activ ADS
ADIDAS AG (ADS)
Raport trimestrul I 2021 - transmis de SSIF TRADEVILLE
ADIDAS AG (ADS)
Rezultate Financiare 2020 - transmis de SSIF TRADEVILLE
Operatiune Piata
Notificare EBG - suspendare furnizare cotatii pentru certificatele emise de EBG si suspendare tranzactionare certificate cu activ suport ADS, BMW, DBK, VW in data de 30 decembrie, incepand cu ora 15:00 - Corectie
Operatiune Piata
Notificare EBG - suspendare furnizare cotatii pentru certificatele emise de EBG si suspendare tranzactionare certificate cu activ suport ADS, BMW, DBK, VW, DAX in data de 30 decembrie, incepand cu ora 15:00
ADIDAS AG (ADS)
Raport trimestrul III 2020 transmis de SSIF TRADEVILLE
Retailerul chinez Miniso, prezent și în România, a strâns peste 600 milioane dolari într-o ofertă publică inițială la New York. Fondatorul companiei a devenit miliardar în dolari

Retailerul chinez de produse de uz casnic și bunuri de consum Miniso, intrat în România în urmă cu doi ani, mișcare anunțată în premieră de Proit.ro, s-a listat pe bursa din New York, reușind să atragă peste 600 milioane de la investitori. Miniso Group Holding, companie fondată în orașul chinez Guangzhou și care se descrie ca fiind un retailer de produse inspirate din stilul de viață japonez, a vândut 30,4 milioane de acțiuni ADS (American Depositary Shares) într-o ofertă publică inițială la New York. Prețul de vânzare a fost stabilit la 20 dolari/ADS, peste limita superioară a intervalului indicativ de 16,50-18,50 dolari. Fiecare acțiune ADS reprezintă patru acțiuni ordinare, scrie Bloomberg. Suma atrasă se ridică la 608 milioane de dolari și ar putea crește la 699 milioane de dolari în cazul exercitării opțiunilor de supraalocare. Acțiunile Miniso s-au apreciat cu peste 24% în prima zi de tranzacționare joi, până la un maxim intraday de 24,90 dolari. Fondatorul companiei, Ye Goufu, care deține circa 81% din acțiunile Miniso, a devenit miliardar în dolari în urma listării, cu o avere netă de aproximativ 4 miliarde de dolari, potrivit AP. Printre investitorii minoritari se numără și gigantul chinez Tencent Holdings, cu o participație de 5,4%. Înființat în 2013, Miniso a ajuns în doar șapte ani la o rețea de peste 4.200 de magazine în întreaga lume, majoritatea date în franciză. Compania a obținut vânzări de 1,3 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie. Retailerul chinez a fost criticat din cauză că s-a promovat, inițial, ca fiind un brand japonez, dar și pentru că ar fi copiat designul unor magazine japoneze renumite. Miniso a intrat în România în 2018, rețeaua locală fiind formată în prezent din 6 magazine proprii, precum și mai multe unități în franciză. De la începutul anului, pe bursa de la New York s-au listat peste 30 de companii având sediul în China sau Hong Kong, care au atras în total aproape 10 miliarde de dolari. În pofida pandemiei, suma este mai mult decât dublă comparativ cu cele aproximativ 4 miliarde de dolari atrase de companiile chineze în tot anul trecut.

ADIDAS AG (ADS)
Raport semestrial 2020 transmis de SSIF TRADEVILLE SA
ADIDAS AG (ADS)
Raport trimestrul I 2020 - transmis de SSIF TRADEVILLE
Operatiune Piata
Notificare EBG - suspendare furnizare cotatii pentru certificatele emise de EBG si suspendare tranzactionare certificate cu activ suport ADS, BMW, DBK, VW, DAX incepand cu ora 15:00
ADIDAS AG (ADS)
Raport trimestrul III 2019 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA
ADIDAS AG (ADS)
Rezultate Financiare Semestrul I 2019 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA
ADIDAS AG (ADS)
Raport trimestrul I 2019 - transmis de SSIF TRADEVILLE
Operatiune Piata
Reluare tranzactionare certificate turbo emise de Erste Bank cu activ suport ADS- ora 11:15 - Notificare EBG ajustare parametri certificate turbo cu activ suport ADS
Operatiune Piata
Suspendare tranzactionare certificate turbo emise de Erste Bank cu activ suport ADS- ora 10:51 - Notificare EBG ajustare parametri certificate turbo cu activ suport ADS
ADIDAS AG (ADS)
Comunicat societate (Raport anual 2018 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
Operatiune Piata
Notificare EBG - suspendare furnizare cotatii pentru certificatele emise de EBG si suspendare tranzactionare certificate cu activ suport ADS, EBS, BMW, DBK, VOW3, DAX incepand cu ora 15:00
Operatiune Piata
Notificare EBG - suspendare furnizare cotatii pentru certificatele emise de EBG si suspendare tranzactionare certificate cu activ suport ADS, EBS, BMW, DBK, VOW3, DAX in data de 31.12.2018
Operatiune Piata
Notificare EBG - suspendare furnizare cotatii pentru certificatele emise de EBG si suspendare tranzactionare certificate cu activ suport ADS, EBS, BMW, DBK, VOW3, DAX in data de 24.12.2018
ADIDAS AG (ADS)
Comunicat societate (Rezultate Financiare Trimestrul III 2018 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
Operatiune Piata
Notificare Erste Group Bank AG - Suspendare tranzactionare pentru toate produsele structurate cu activ suport ADS, BMW, DBK, VW si DAX - ora 10:07
ADIDAS AG (ADS)
Comunicat societate (Rezultate Financiare Trimestrul I 2018 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
ADIDAS AG (ADS)
Comunicat societate (Rezultate Financiare Trimestrul III 2017 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
ADIDAS AG (ADS)
Comunicat societate (Rezultate Financiare Semestrul I 2017 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
ADIDAS AG (ADS)
Comunicat societate (Rezultate Financiare Trimestrul I 2017 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
ADIDAS AG (ADS)
Comunicat societate (Raport anual 2016 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
Retrocedări: Foştii proprietari îşi pot valorifica la notar punctele de despăgubire, 0,5 lei/unitate

Fondul de investiţii Alpha Quest a demarat miercuri o ofertă publică de achiziţie a punctelor de despăgubire emise de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) în cadrul programului de retrocedări. Alpha Quest oferă 0,5 lei pe fiecare punct de despăgubire, care deşi are valoarea nominală de un leu este dificil de obţinut, statul acordându-l în tranşe de doar 20% pe an. Astfel, Alpha Quest va derula o ofertă publică de cumpărare de până la 400 de milioane de puncte de despăgubire emise de ANRP în perioada 8 Februarie - 30 Aprilie 2017, la preţul de 0,5 lei/punct (50% din valoarea nominală), cu circa 20% peste preţul pieţei. „Oferta se adresează exclusiv deţinătorilor de drept ai punctelor şi nu vizează achiziţia de dosare sau drepturi litigioase”, precizează reprezentanţii ofertantului. Alpha Quest este un fond de investiţii înregistrat în Malta, reglementat de MFSA – autoritatea financiară malteză – care vizează plasamente alternative şi care în prezent se concentrează pe achiziţionarea punctelor de despăgubire emise de ANRP. Sistemul de restituire prin Puncte de Compensare a fost creat în 2013, după ce formele precedente de despăgubire (în special cu acţiuni ale Fondului Proprietatea) nu au satisfăcut cererile existente. De la 1 ianuarie 2017, deţinătorii punctelor ANRP pot decide să le valorifice în numerar, însă aceştia nu pot converti mai mult de 20% din totalul punctelor pe care le au, iar valoarea unui titlu de plată nu poate să fie mai mică de 20.000 de lei. „Deşi teoretic deţinătorii de puncte ANRP ar putea să-şi primească integral banii în 5 ani (20% pe an), realist vorbind acest lucru este puţin probabil, având în vedere că restituirile trebuie să fie prinse în bugetul de stat anual, neexistând nicio garanţie că Guvernul îşi va permite în fiecare an să facă restituirile”, mai arată reprezentanţii Alpha Quest. Până în prezent, s-au emis 2,2 miliarde de Puncte (cu o valoare nominală de 1 leu/punct) ceea ce implică o capitalizare de circa 500 de milioane de euro. Aceste puncte se vând prin tranzacţii notariale la discount-uri de circa 60-80% faţă de valoarea nominală. Alpha Quest este singurul şi cel mai mare cumpărător instituţional de Puncte, sute de deţinători de Decizii de Compensare în Puncte de Despăgubire alegând să-şi valorifice punctele şi astfel să elimine riscul amânărilor şi a schimbărilor legislative. „Experienţa echipei Alpha Quest în domeniul restituirilor s-a clădit în perioada în care am creat un certificat de tip warrant cu suport acţiuni Fondul Proprietatea (listat în Viena), care a transparentizat tranzacţiile cu acţiuni şi a impulsionat listarea Fondului la BVB. Scopul nostru este de a aduce transparentizare şi profesionalizare şi în piaţă punctelor de despăgubire, astfel încât deţinătorii să ia decizii informate asupra drepturilor câştigate după numeroşi ani de aşteptare”, a declarat Ovidiu Fer, reprezentantul AlphaQuest, într-o conferinţă de presă. Oficialul a mai subliniat că vânzarea imediată a punctelor are trei avantaje semnificative. „În primul rând, se elimină riscul amânării plăţilor. Deşi prima tranşă va fi plătită anul acesta, pentru următorii ani sumele trebuiesc incluse în bugetul de stat. Astfel, dacă anul acesta prima tranşă de despăgubit înseamnă circa 440 de milioane de lei, de la anul poate creşte semnificativ (pe măsură ce noi puncte se vor aloca), iar bugetul pare a fi în pericol să nu poată suporta sumele în continuă creştere. Legea 165/2013 a suferit deja numeroase modificări, inclusiv privind valoarea tranşelor, astfel că încrederea că s-a ajuns la o formă definitivă a procesului restituirilor este foare redusă. În al doilea rând, prin oferta derulată de Fondul Alpha Quest orice deţinător îşi poate vinde punctele la vedere, eliminând riscul intermediarilor şi al comisioanelor. În al treilea rând, se înlătură riscul de preţuri disciminatoare şi negocieri la colţ de stradă. Până acum, în piaţă se aruncau preţuri diferenţiate în funcţie de cantitate, puterea de negocire a fiecărui deţinător sau în funcţie chiar de localitatea de unde proveneau. Prin publicarea unui preţ-standard, vânzătorii au posibilitatea de valorificare printr-un proces de tranzacţionare fără echivoc”. Ca urmare a numărului semnificativ de cereri formulate de cetăţeni români în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) cu privire la întârzierile autorităţilor statului în soluţionarea cererilor de restituire a proprietăţilor preluate abuziv de regimul comunist, la 12 octombrie 2010, CEDO a pronunţat, în cauza „Maria Atanasiu şi alţii contra României”, o hotărâre prin care statul român a fost obligat să ia măsurile necesare în vederea eficientizării mecanismului de restituire a proprietăţilor. Ulterior, Legea nr. 165/2013 a fost adoptată de Guvernul României, prin asumarea răspunderii în faţa Parlamentului, pentru a se conforma cu hotărârea CEDO menţionată mai sus. În aplicarea legii au fost elaborate şi norme metodologice, adoptate prin Hotărârea de Guvern nr. 401/2013, care oferă detalii suplimentare referitoare la anumite proceduri. Potrivit legii, principala formă de reparaţie aflată la dispoziţia persoanelor vătămate de naţionalizări abuzive este restituirea în natură a bunului preluat abuziv de statul român, iar dacă restituirea bunului ca atare nu mai este posibilă, persoanei vătămate fie i se repartizează un alt bun imobil, fie i se acordă un număr de puncte de despăgubire. Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor – entitate înfiinţată prin Legea 165/2013, al cărei preşedinte este preşedintele ANRP – emite, în cazul în care constată că persoană care a formulat cererea este îndreptăţită la măsuri compensatorii, o decizie de compensare prin puncte în care se stabileşte numărul de puncte care se acordă persoanei respective. Legea 165/2013 oferă două alternative de valorificare a punctelor: fie se pot utiliza pentru cumpărarea de imobile la licitaţie, fie se pot valorifica în numerar. În urma informaţiilor transmise de la comisiile locale, Agenţia Domeniilor Statului (ADS) urmează să elaboreze şi să publice pe pagina sa de internet lista imobilelor care urmează să fie scoase la licitaţie în schimbul punctelor compensatorii. Termenul acordat Agenţiei Domeniilor Statului pentru elaborarea listei a fost prelungit succesiv, prin modificări ale legii, de la 1 iulie 2014 până la 1 august 2017. Momentan, pe pagină internet a ADS este disponibil un comunicat prin care anunţa că motivul pentru care lista imobilelor nu a fost publicată încă este că Agenţiei nu i-a fost comunicată situaţia centralizatoare la nivelul judeţelor. Potrivit Legii 165/2013, licitaţiile urmează să aibă loc săptămânal, participarea la licitaţii fiind gratuită, iar licitaţiile desfăşurându-se prin videoconferinţă. Persoanelor adjudecatare de imobile în cadrul licitaţiilor li se eliberează, în termen de 10 zile, un proces-verbal de adjudecare, care se transmite Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară în vederea înscrierii în cartea funciară. În fine, potrivit reprezentanţilor Alpha Quest, începând cu 1 ianuarie 2017 deţinătorii punctelor de despăgubire pot să opteze pentru valorificarea acestora în numerar. Deşi iniţial valorificarea în numerar urmă să se facă în 7 ani, în tranşe anuale de 14% din totalul punctelor deţinute, potrivit ultimelor modificări ale legii valorificarea se va face în tranşe anuale de maximum 20% din totalul punctelor deţinute, valoarea unui titlu de plată neputând fi mai mică de 20.000 de lei. Sumele trebuie prinse an de an în bugetul de stat, astfel că „nu există nicio garanţie că limita maximă (20% din total) va fi atinsă. Astfel, procesul se extinde pe minimum 5 ani, însă, realist, este probabil pe mult mai mulţi ani”, mai arată reprezentanţii Fondului. ANRP a început procedura de eliberare a titlurilor de plată, pe pagina sa internet apărând lista documentelor necesare şi modelul de cerere. Sumele se plătesc de către Ministerul Finanţelor Publice în cel mult 180 de zile de la emiterea punctelor de despăgubire.

ADIDAS AG (ADS)
Comunicat societate (Rezultate Financiare Trim III 2016 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
ADIDAS AG (ADS)
Comunicat societate (Rezultate Financiare Semestrul I 2016 - transmis de SSIF TRADEVILLE SA)
Stire Piata
Notificare SSIF Tradeville SA - reluare furnizare cotatii pentru ADS, ALV, BAYN, BMW, DAI, DBK, DTE, EOAN, SAP, SIE incepand cu ora 12:25
Stire Piata
Notificare SSIF Tradeville SA - suspendare furnizare cotatii pentru ADS, ALV, BAYN, BMW, DAI, DBK, DTE, EOAN, SAP, SIE incepand cu ora 11:35
Romanii prefera "marfa" nemteasca si pe ATS, dar cele mai ridicate randamente au venit din IT-ul American

Eticheta de "Made in Germany" ramane atragatoare pentru romani si cand vine vorba de bursa de valori. Cele mai populare titluri internationale tranzactionate prin sistemul alternativ al bursei (ATS) apartin unor companii din Germania care activeaza in domenii diferite - finante, energie si incaltaminte - si aduc cel putin jumatate din lichiditatea platformei. Luna septembrie a adus un rulaj record de 3,2 milioane de lei pe ATS, aproape triplu fata de luna precedenta, iar valoarea medie zilnica a tranzactiilor a urcat la aproape 150.000 lei, fata de 60.000 lei in august, potrivit rapoartelor BVB. Spre comparatie, ringul principal al bursei a avut tranzactii de un miliard de lei in septembrie, cu o medie zilnica de 46 milioane de lei. Deutsche Bank (simbol bursier DBK) a fost vedeta ATS in septembrie, cu un rulaj de 400.242 lei. Actiunile liderului pietei bancare germane au fost insa cele mai tranzactionate din primele noua luni, depasind frecvent cota de 10% din rulajul lunar de pe platforma alternativa, unde titlurile straine sunt listate prin intermediul unei case de brokeraj care actioneaza ca market maker. Actiunile bancii au scazut anul acesta cu 27%, in linie cu evolutia lor si pe bursele straine, pe fondul lipsei de incredere a investitorilor in soliditatea financiara a institutiei. Banca a anuntat insa saptamana aceasta ca a trecut cu bine testul de stres organizat de Banca Centrala Europeana. Pe locul doi dupa rulaje a stat producatorul de incaltaminte Adidas (ADS), care a fost obiectul unor tranzactii cu valoarea totala de 213.000 lei. Podiumul in totalitate german a fost inchis de grupul de utilitati E.ON (EOAN), ale carui titluri au rulat 130.000 de lei. Investitorii romani apreciaza si actiunile companiilor din IT, in special Apple (AAPL) si Facebook (FP), care au atras tranzactii de 123.000 lei si, respectiv, 94.000 lei in septembrie. Anul acesta, Facebook a fost cel mai bun plasament, oferind unui investitor care cumpara actiunile FB la inceputul anului un randament de 58% in lei, raportat la cotatia de vineri, 24 octombrie. Producatorul de microprocesoare Intel Corporation (INL) a avut a doua cea mai buna evolutie pe ATS de-a lungul aceleiasi perioade, afisand o crestere de circa 40%. La polul opus, actiunile Adidas au suferit cele mai mari corectii, scazand cu 34% de la inceputul anului, urmate de titlurile grupului austriac de energie OMV (OMV), al caror pret s-a redus cu 28% dupa doua trimestre consecutive de rezultate financiare dezamagitoare si perspective sumbre. Un numar de 27 de companii internationale sunt tranzactionate pe bursa de la Bucuresti prin platforma ATS, dar numarul lor va creste la 32 de la inceputul lunii decembrie. Firma de brokeraj Tradeville a anuntat recent ca va aduce pe ATS si titlurile companiei chineze de comert electronic Alibaba, care s-a listat in aceasta toamna pe bursa de la New York in cea mai mare oferta publica initiala din istoria pietei americane. Pe langa Alibaba, sectiunea ATS se va imbogati si cu patru companii germane: Deutsche Post, una dintre cele mai mari companii de curierat din lume, transportatorul aerian Lufthansa, grupul financiar Commerzbank si producatorul de componente auto Continental, toate prezente cu operatiuni si in Romania.

Stire Piata
Notificare SSIF Tradeville SA - suspendare furnizare cotatii pentru ADS, ALV, BAYN, BMW, DAI, DBK, DTE, EOAN, SAP, SIE
Siemens se va delista de la bursele din Londra si Zurich

Grupul industrial german Siemens intentioneaza sa se delisteze luna viitoare de la London Stock Exchange si in 2015 de la bursa elvetiana, din cauza volumelor scazute de tranzactionare, transmite Reuters. 'In urma delistarii Siemens ADS de la New York Stock Exchange, in mai 2014, urmatorul pas logic il reprezinta delistarea de la bursele din Londra si Zurich', a afirmat, marti, directorul financiar al companiei germane, Ralf Thomas. Siemens a anuntat ca, in 2013, volumul de tranzactionare la bursa de la Londra a fost sub 3%, iar la Swiss Stock Exchange sub 1% din volumul de tranzactionare pe plan global.Delistarea de la bursa britanica va intra in vigoare la inceputul lunii octombrie, in timp ce delistarea de la bursa din Zurich va avea loc cel mai devreme in ianuarie 2015. Siemens detine trei centre IT in Romania, in Cluj Napoca si Brasov, precum si patru fabrici in Sibiu si Buzias, unde se produc sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale.Activa pe plan local de peste 100 de ani, Siemens are angajate aproximativ 1.600 de persoane in Romania.

Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.