Tranzactionare actiuni si obligatiuni

Actiunile sunt instrumente de investitie pe termen mediu si lung, evolutia lor fiind corelata cu evolutia situatiei financiare a companiei in care ai plasat banii. Poti alege companiile din cele mai performante sectoare, iar evolutia lor se va reflecta in timp in cresterea valorii portofoliului tau. Fiind unul din proprietarii companiei, ai dreptul de a participa la deciziile privind emitentul si de a incasa dividend, daca firma decide sa-l aloce. Statistic, se constata ca randamentul pietei actiunilor se situeaza semnificativ peste cel al instrumentelor monetare, riscul fiind proportional.

Obligatiunile sunt valori mobiliare care dau dreptul detinatorului sa primeasca o dobanda in mod regulat(cupon) precum si la rambursarea principalului la scadenta. Detinatorii de obligatiuni sunt creditori pentru entitatea emitenta,spre deosebire de detinatorii de actiuni (actionari) care sunt proprietari ai unei parti din aceasta (in functie de detinere). Obligatiunile pot fi emise de companii, entitati financiare sau de autoritati centrale (numite si titluri de stat) sau locale ale unui stat.

Obligatiunile sunt incadrate in categoria titlurilor finanicare cu risc mai scazut deoarece investitorul primeste dobanda aferta obligatiunilor detinute chiar daca dinamica afacerii are evolutii oscilante, conditia de baza fiind ca emitentul sa nu intre in incapacitate de plata.

Tranzactioneaza actiuni si obligatiuni prin TradeVille si beneficiezi de:

  • Comisioane de la 0.25% la tranzactionarea de actiuni, calculate pe baza rulajului/portofoliului BVB
  • Comision preferential de 0.2% la tranzactionarea de obligatiuni
  • Cotatii bursiere si evaluarea portofoliului tau in timp real
  • Flux de stiri, rapoarte de analiza, date financiare ale emitentilor
  • Alerte prin SMS si email, customizabile pe simbol
  • Live Help cu timp de raspuns de maxim 2 minute la orice intrebare
  • O aplicatie de mobil customizabila si usor de utilizat
Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.