Cont de tranzactionare si comisioane ETF-uri

ETF BET Patria Tradeville

 Cont de tranzactionare

Pentru a putea tranzactiona ETF BET Patria Tradeville, clientii Tradeville trebuie sa aiba deschis un cont de tranzactionare actiuni la Bursa de Valori Bucuresti (cont StartradeRO) - acelasi tip de cont utilizat si pentru tranzactionarea actiunilor listate la BVB (click aici pentru a deschide cont). Va amintim cateva din avantajele detinerii unui astfel de cont de tranzactionare:

 • Evidenta in timp real a portofoliului, activitatii si a ordinelor prin platforma web si mobile
 • Cotatii in timp real pentru toate instrumentele listate pe piata romaneasca de capital
 • Informatii despre companii, situatie actionariat, grafice, stiri, date financiare pentru fiecare emitent in parte
 • Serviciu de alerte prin email si SMS la atingerea anumitor parametri de tranzactionare
 • Analiza tehnica si fundamentala, opinii ale departamentului de analiza Tradeville pentru companiile listate

Comisioane de tranzactionare

Clientii Tradeville beneficiaza de comision promotional de 0,25% la tranzactionarea ETF BET Patria Tradeville,avand o valoare minima de 1.9 lei/ordin executat (integral sau partial).

Comisionul de tranzactionare este cel pe care Tradeville il retine pe fiecare tranzactie in parte (vanzare sau cumparare).

 

ETF-uri internationale

Tradeville ofera clientilor sai posibilitatea sa investeasca in ETF-uri listate pe bursele din Zona Euro, UK, Polonia, SUA si Canada, in functie de categoria de clienti in care se incadreaza:

 • Clientilor de retail le sunt disponibile exclusiv ETF-urile emise de entitati inregistrate in UE.
 • Clientilor profesionali le sunt disponibile si ETF-uri emise de entitati din afara UE.

Pentru a putea beneficia de aceasta oferta, trebuie sa aveti deschis un cont de tranzactionare  StartradeINTL.
Detinerea unui astfel de cont de tranzactionare va ofera o gama larga de beneficii printre care enumeram pe cele mai importante:

 • Permite tranzactionarea pe instrumente financiare listate la bursele din Europa, SUA si Canada
 • Piete oferite: Austria, Belgia, Franta, Germania, Italia, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Polonia, Marea Britanie, SUA, Canada
 • Evidenta online a activitatii
 • Ulise.ro

Gasiti aici mai multe detalii despre cum puteti deveni client profesional.


Comisioane de tranzactionare

Valoare portofoliu sau rulaj Comision standard Comision VIP
indiferent de valoare 0.4% (minim 7 EUR/tranzactie (exceptii: Canada si Austria cu 15 eur/tranzactie , Polonia, Suedia, Portugalia, Irlanda cu 10 eur/tranzactie)) 0.32% (minim 7 EUR/tranzactie (exceptii: Canada si Austria cu 15 eur/tranzactie , Polonia, Suedia, Portugalia, Irlanda cu 10 eur/tranzactie))
Suma minima pentru deschiderea de cont Startrade INTL este de 500 EUR

Cursul de schimb practicat de Tradeville pentru sumele depuse de clienti in conturi de tranzactionare pe piete externe este cursul practicat de banca partenera a Tradeville, prin care se face operatiunea de schimb valutar. Taxele pentru transferul sumelor in strainatate sunt suportate de client.

Comisionul de tranzactionare este cel pe care Tradeville il retine pe fiecare tranzactie in parte (vanzare sau cumparare) in timp real de 0.5% minim 7 EUR/tranzactie (exceptii: Canada si Austria cu 15 eur/tranzactie , Polonia, Suedia, Portugalia, Irlanda cu 10 eur/tranzactie).

Comisioanele pentru tranzactiile pe bursa din SUA sunt urmatoarele:

 • 0.02 EUR pe actiune pentru rulaj lunar (0-20,000 EUR), dar nu mai putin de 3 EUR;
 • 0.015 EUR pe actiune pentru rulaj lunar (20,001 EUR – 100,000 EUR), dar nu mai putin de 2 EUR;
 • 0.01 EURpe actiune pentru rulaj lunar peste 100,000 EUR, dar nu mai putin de2 EUR;

De exemplu, daca tranzactionati 200 actiuni * 100 EUR/actiune, plateati un comision de 80 EUR (0.4% * 200 * 100), dar de la 1 iulie veti plati cel mult 4 EUR (200 actiuni * 0.02 EUR pe actiune).


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)