iHunt Technology: succesul high-tech la BVB

14/07/2021

iHunt Technology a derulat prin TradeVille doua plasamente private de obligatiuni: HUNT25 in ianuarie (emisiune listata in aprilie) si HUNT23 in octombrie anul trecut (emisiune listata in februarie). Prin cele doua plasamente, compania a reusit sa obtina 14 milioane RON.
  • Infiintata in 2015, iHunt Technology este primul producator, retailer online si brand romanesc de telefoane mobile si gadgeturi hi-tech listat la Bursa de Valori Bucuresti (in iulie 2019).
  • Actiunile cu simbolul HUNT se tranzactioneaza pe piata AeRO, capitalizarea companiei fiind in prezent de peste 113 milioane RON.
    In primul trimestru al acestui an, iHunt Technology a inregistrat un profit net de 1,1 milioane RON (+86% fata de perioada similara din 2020) la afaceri de 10,3 milioane RON (+65% fata de perioada similara din 2020).
  • Totusi, aceste cresteri semnificative nu au integrat noile linii de business care sunt in faza de dezvoltare si implementare, precum iHunt Marketplace.
  • Platforma este operationala in varianta beta din luna aprilie si isi propune conversia traficului de peste 500.000 de accesari unice lunar alesite-ului iHunt intr-un nou business pentru companie. Totodata, iHunt Marketplace va juca un rol esential pentru extinderea pe pietele europene.
    In 2021, iHunt Technology acorda o atentie speciala conceptului SmartHome, o platforma tip IoT (Internet of Things) care include aplicatia iHunt Home, ready-to-use si disponibila gratuit in Google Play si App Store incepand din 12 mai.
  • Prin iHunt Home, utilizatorii se pot conecta, dintr-o singura aplicatie, la toate dispozitivele SmartHome viitoare pe care compania le va lansa sub propriul brand iHunt.
  • Aplicatie si ecosistem in acelasi timp, iHunt Home este conceputa in colaborare cu Tuya, lider global in dezvoltarea platformelor IoT (Internet of Things) cu care iHunt Technology a semnat un parteneriat chiar luna aceasta. Tuya este listata din aceasta primavara la NYSE, capitalizarea bursiera a companiei depasind in prezent 11 miliarde USD.
  • Luna trecuta, iHunt Technology a lansat primele 3 produse care pot fi controlate din aplicatia iHunt Home: iHunt Smart Camera C200 Wifi si iHunt Smart Camera Outdoor C310 Wifi pentru supraveghere video, respectiv iHunt Smart Plug Metter WIFI, o priza inteligenta cu contor de energie incorporat.