Raiko Transilvania debuteaza cu actiuni la BVB pe piata AeRO

Data: 08/04/2021

ACTIUNILE PRODUCATORULUI DE SISTEME PLUVIALE RAIKO TRANSILVANIA AU DEBUTAT LA BURSA DE VALORI BUCURESTI, PE AeRO

Producatorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania s-a listat, joi, 8 aprilie, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pe piata AeRO. Actiunile Raiko vor fi tranzactionate sub simbolul RKOT (ISIN - RON9LAI37W24), pe piata AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzactionare (SMT) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

„Bursa este locul unde companiile de talie mica isi pot accelera dezvoltarea, alimentând-o cu banii pe care ii atrag de la investitori. Cele peste 40 de emisiuni de obligatiuni si cele 9 companii nou listate in ultimii aproape 2 ani si jumatate demonstreaza ca piata de capital este locul propice pentru atragerea finantarii. Sectorul materialelor de constructii a evoluat foarte bine in ultimii ani, pe fondul trendului pozitiv al ratei de crestere economica din România si al majorarii veniturilor clasei sociale de mijloc, care, implicit, au determinat cresterea standardelor de viata ale oamenilor. Suntem incantati sa avem prezente la Bursa de Valori Bucuresti cât mai multe companii din aceasta industrie, pentru ca investind in actiunile acestor companii, investitorii investesc indirect in sectorul de constructii.”

Radu Hanga, Presedinte BVB

„Suntem incantati ca a venit momentul debutului nostru la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima afacere antreprenoriala poloneza care a ales calea pietei de capital din România. Doresc sa multumesc tuturor investitorilor care au crezut in povestea noastra si care au investit pâna in prezent in actiuni RKOT. Credem ca piata AeRO ofera un avantaj de neegalat, care ne va ajuta sa ne dezvoltam afacerea la nivel european intr-un ritm accelerat.”

Tomasz Kurcin, Fondator si Administrator Unic, Raiko Transilvania

„Pe 8 aprilie in acest an asteptarea pentru investitorii Raiko s-a sfarsit, iar compania isi incepe viata de societate listata pe piata AeRO. Speram astfel ca vom avea ocazia de a vedea cu totii cum inovatiile propuse de aceasta companie in domeniul acoperisurilor si al sistemelor de management al apei pluviale produc schimbari atât in situatia financiara a companiei, cât si in modul in care functioneaza acest sector industrial.”

Ovidiu Dumitrescu, Director General Adjunct, TradeVille

Debutul actiunilor Raiko Transilvania la tranzactionare a fost marcat printr-o deschidere oficiala a sedintei de tranzactionare, la care au participat: Tomasz Kurcin (Fondator si Administrator Unic, Raiko Transilvania), Marius Alexe (Actionar semnificativ, Raiko Transilvania) si Ovidiu-George Dumitrescu, CFA (Director General Adjunct, TradeVille). Evenimentul a fost transmis pe canalele de social media ale Bursei de Valori Bucuresti (Facebook si YouTube).

Anterior listarii pe AeRO, Raiko Transilvania a derulat doua plasamente private (iulie 2019 si februarie 2020) prin care a atras aproape 1,9 milioane lei de la investitorii pe piata de capital, pentru finantarea activitatii curente a societatii, a eventualei extinderi a activitatii prin fuziuni si sustinerea activitatilor de marketing.

Infiintata in 2014, in localitatea Capusu Mare (jud. Cluj), Raiko Transilvania are ca principala activitate productia de sisteme de drenaj si productia, vanzarea si distributia sistemelor complete de acoperis de inalta calitate si acoperisuri fotovoltaice. Produsele Raiko Transilvania sunt prezente in 22 de puncte de desfacere, pe 3 continente, dintre care cele mai importante piete sunt Suedia, Finlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Rusia, Belarus, Ucraina, Cehia, Romania si Slovacia.

Ponderea cea mai mare in veniturile societatii o reprezinta categoria “Sisteme de drenaj al apei pluviale”, cu o cota de 63% din cifra de afaceri in anul 2019, in crestere de la 57% in anul 2018. Categoria “Acoperisuri si accesorii” a reprezentat 19% din veniturile din 2019, in scadere de la nivelul de 35% inregistrat in 2018. Raiko Transilvania a inregistrat in 2019 o cifra de afaceri de 4,6 milioane lei (+14% fata de anul 2018) si un profit de net de 219.000 de lei (fata de 147.000 de lei in 2018).

In primul semestru din 2020, cifra de afaceri a fost de 2,2 milioane lei (+31% fata de aceeasi perioada din 2019), iar profitul net a fost de 83.000 de lei (fata de 42.000 de lei in primele sase luni din 2019). Marja neta s-a imbunatatit de la 2,5% la 3,7%.

Conducerea societatii estimeaza ca vanzarile vor creste la 10,3 milioane lei in 2021, pentru ca in 2022 sa ajunga la aproape 13,4 milioane lei. Concomitent, profitul net este estimat sa avanseze la 414.000 de lei in 2021 si, respectiv, la 539.000 de lei in 2022, in conditiile in care marja profitului net se va mentine la 4%.

Pentru urmatorii cinci ani, Raiko Transilvania isi propune sa atinga o cota de piata de 10%, echivalentul unui volum de afaceri pe segmentul de sisteme de drenaj al apei pluviale de 4 milioane de euro. In 2019, societatea avea o cota de piata de 3,25%.

Raiko Transilvania are un capital social de 4,1 milioane lei, divizat in 4,1 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 1 leu/ actiune. La inceputul lunii februarie 2021, Administratorul Unic si Directorul General al Raiko Transilvania, Tomasz Kurcin, detinea impreuna cu sotia sa, detinea 53,25% din actiunile Raiko Transilvania. In nume propriu, Tomasz Kurcin detine 18,21% din actiuni, iar societatea Tax & Capital Advisors SRL, detinuta de Tomasz Kurcin si sotia sa, are 35,04% din actiunile Raiko Transilvania. Un alt actionar important al Raiko Transilvania este Marian Marius Alexe, care detine 35,19% din actiuni.

TradeVille a intermediat ambele plasamente private si, totodata, listarea societatii pe piata AeRO, in calitate de Consultant Autorizat. TradeVille va continua sa asiste Raiko Transilvania in urmatoarele 12 luni, ulterior listarii, pentru indeplinirea cerintelor de raportare si informare a investitorilor.

Despre TradeVille

TradeVille este un broker cu vechime de peste 26 de ani pe piata de capital din Romania si ofera clientilor de retail acces facil si rapid la Bursa de Valori Bucuresti si la marile burse internationale. In 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din plasamentele de actiuni si obligatiuni corporative cu o rata de succes de 100% pentru companii din diferite industrii. In 2021, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori Bucuresti cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performantelor bursiere: Participantul anului 2020 pe segmentul de retail si Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB in 2020 pe segmentul de obligatiuni.

Surse:
https://www.bvb.ro/AboutUs/MediaCenter/PressItem/Actiunile-producatorului-de-sisteme-pluviale-Raiko-Transilvania-au-debutat-la-Bursa-de-Valori-Bucuresti-pe-AeRO/5301


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)