Obligatiunile BestJobs in valoare de peste 3,3 milioane de euro au debutat la bursa

Data: 28/07/2021

  • BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, debutează la Bursa de Valoare București cu primele sale obligațiuni corporative.
  • Compania a derulat un plasament privat în mai 2021 prin care a atras peste 3,3 de milioane de euro de la investitorii din piața de capital.
  • Fondurile atrase prin piața de capital vor fi direcționate spre atragerea de profesioniști în echipă, promovarea și dezvoltarea platformei, a soluțiilor tehnologice dezvoltate in-house, precum și pentru investiții în alte companii din domeniul serviciilor online.


BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, debutează astăzi, 28 iulie, cu primele sale obligațiuni la Bursa de Valori București. În valoare de peste 3,3 milioane de euro, obligațiunile se tranzacționează pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al bursei sub simbolul bursier JOBS26E. Fondurile atrase de la investitorii din piața de capital vor susține dezvoltarea companiei, prin atragerea de profesioniști în echipă, promovarea și dezvoltarea platformei și a soluțiilor tehnologice dezvoltate in-house. Fondurile vor putea fi folosite inclusiv pentru investiții în companii din domeniul serviciilor online (fintech, marketplace).

„Resursele pieței de capital vor ajunge, încă o dată, în mod direct în economie, prin dezvoltarea BestJobs, și indirect în viețile a milioane de români - angajatori, angajați sau viitori angajați, utilizatori ai platformei BestJobs - care vor beneficia de pe urma investițiilor cu fondurile atrase de la investitori. Mult succes echipei BestJobs!”,

- Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„Este un moment important pentru noi, dar și pentru întreaga piață de recrutare. Listarea obligațiunilor BestJobs la Bursa de Valori reprezintă nu numai o tactică de diversificare a capitalului, dar și deschiderea către noi căi de dezvoltare a platformei și, implicit, a domeniului recrutării. Pentru investitori, este o oportunitate să contribuie la această transformare, în timp ce își extind portofoliile de investiții. Mulțumim pentru încrederea acordată echipei de management BestJobs”,

-Călin Fusu, Director General BestJobs

Listarea obligațiunilor vine după derularea în perioada 6-17 mai 2021 a unui plasament privat de obligațiuni, prin care compania a emis un număr de 6.742 de obligațiuni corporative denominate în euro, cu o valoare nominală de 500 euro. Obligațiunile au o dobândă anuală de 5,8% și data scadenței la 20 mai 2026. În cadrul plasamentului au subscris 106 de investitori, dintre care 14 investitori calificați și 92 de investitori de retail. Compania a atras 3.371.000 euro de la investitorii din piața de capital. Plasamentul privat și listarea obligațiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

„Începând din 28 iulie, investitorii la Bursa de Valori București au la dispoziție o nouă opțiune de investiție cu venit fix: obligațiunile BestJobs. Este un nou pas în direcția construirii unui ecosistem care să permită o diversificare cât mai bună a portofoliilor create pe bursa românească, nu doar la nivel de emitenți, ci și la nivel de clase de active. Ne bucurăm să vedem, astfel, că obiectivul de finanțare a economiei naționale se îmbină din ce în ce mai mult și mai bine cu cel al unui portofoliu de economii sănătos”,

- Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, desprinsă în 2010 ca o societate de sine stătătoare din Neogen SA, platforma BestJobs integrează tehnologii digitale de ultimă generație, inclusiv un marketplace online cu servicii complete de agenție de recrutare. Până în 2023, compania își propune să atingă un număr de 6 milioane de CV-uri pe site, după ce în primele luni ale anului curent a înregistrat deja un număr de 4,6 milioane de CV-uri. În 2020, în context pandemic, numărul de aplicări la locurile de muncă publicate pe platforma BestJobs a crescut cu 29,3% față de anul 2019 (5.877.566 aplicări în 2020 vs. 4.544.130 în 2019 ).

Veniturile companiei sunt obținute din promovarea joburilor pe platforma BestJobs. Compania a raportat, în anul 2020, o cifră de afaceri de 21,3 milioane de lei, în scădere cu 30,2% comparativ cu 2019, iar alte venituri din exploatare au fost de 140.896 lei. Profitul net al companiei în 2020 a fost de 2,1 milioane de lei, în scădere față de 2019 când compania a raportat un profit net de 7,8 milioane de lei. În primul trimestru din 2021 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 6,68 milioane de lei și un profit net de 1,7 milioane de lei. Pentru finalul anului curent, compania prognozează o cifră de afaceri de 39,2 milioane de lei și un profit net de 8,9 milioane de lei. La sfârșitul anului trecut, compania avea 33 de angajați, în scădere față de 2019 când avea 50 de angajați.

Acționarul principal al BestJobs este Neogen S.A cu 99,9988% din acțiuni. Neogen S.A. este la rândul său deținută majoritar de Călin Fusu, cu 67%.


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)