Dr. Fischer Dental atrage peste 5 milioane de lei printr-un plasament privat de actiuni intermediat de TradeVille

Data: 22/11/2021

București, 22 noiembrie 2021 – Pe 19 noiembrie, TradeVille a încheiat cu succes și în mod anticipat, chiar în prima zi, oferta primară de vânzare de acțiuni de tip plasament privat prin care Dr. Fischer Dental, liderul pieței de tehnică dentară din România, a reușit să atragă 5,13 milioane de lei.

În plasamentul privat au fost oferite spre vânzare un număr de 900.936 de acțiuni, prețul final stabilit in ofertă fiind de 5,7 lei/acțiune, corespunzător prețului maxim al intervalului de subscriere. Majoritatea subscrierilor au fost efectuate pe platforma online de tranzacționare TradeVille.

În urma încheierii cu succes a ofertei, capitalizarea anticipată a Dr. Fischer Dental se situează la aproximativ 33,7 milioane de lei. Compania va face demersurile necesare listării acțiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, pe piața AeRO, cu simbolul DENT. Listarea va fi asistată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

Fondurile atrase în ofertă vor fi folosite pentru finanțarea a două direcții de dezvoltare accelerată a companiei: înființarea, pentru început, a unui punct de lucru (laborator de tehnică dentară) în Germania, precum și stabilirea unor puncte mobile de servicii în România. Aceste destinații se integrează perfect strategiei de dezvoltare, care presupune extinderea pe piețele de tehnică dentară din Europa, consolidarea pe o piață locală fragmentată și integrarea verticală a grupului. În limita sumelor rămase, compania poate folosi fondurile atrase pentru finanțarea capitalului de lucru.

„Ne bucurăm să avem alături de noi acționari care cred în compania noastră și împreuna cu care vom avea, de acum înainte, un vis comun pe care dorim să-l transpunem în realitate. Dr. Fischer Dental acţionează pe o piaţă de nişă, care se concentrează pe asigurarea unei nevoi esențiale a oamenilor - aceea de a avea dinți sănătoși. Cu ajutorul acestei finanţări avem în plan extinderea pe pieţele externe, începând cu înfiinţarea unui punct de lucru în Germania anul viitor. Ne dorim să devenim unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de tehnică dentară de pe piaţa europeană. Avem în spate o experienţă de 25 de ani, suntem deja prezenţi în 10 ţări din Europa şi America, iar piața pe care acţionăm are un mare potenţial de creştere, atât în România, cât și pe plan global”,

- Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental.

„Prin succesul de astăzi al plasamentului acțiunilor Dr. Fischer Dental, ne bucurăm că avem ocazia să ajutăm România și chiar Europa să aibă un zâmbet frumos. Ne dorim ca și în continuare, alături de investitorii inspirați care ne stau alături, să oferim atât pieței de capital, dar și comunității antreprenorilor din țara noastră motive de bucurie.”

- Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille

Despre Dr. Fischer Dental

Fondat în 1995 de către dr. Antoaneta Fischer, medic stomatolog care avea o vastă experiență, acumulată în Berlin și Dusseldorf, grupul Dr Fischer Dental SA este liderul pieţei de tehnică dentară la nivel naţional. Compania are circa 80 de angajați, oferă peste 240 de tipuri de lucrări protetice şi servicii clienţilor săi, cabinete stomatologice şi laboratoare de tehnică dentară, pe piaţa autohtonă şi în alte 10 ţări din Europa și America. Principalele categorii de lucrări sunt coroane și punţi dentare, faţete dentare, lucrări protetice pe implanturi, bonturi personalizate de implant, proteze de toate tipurile, aparate ortodontice, gutiere și toate tipurile de lucrări protetice.Despre TradeVille

TradeVille este un broker cu prezență activă de peste 26 de ani pe piața de capital din România și oferă clienților de retail acces facil și rapid la instrumentele financiare listate la Bursa de Valori București și pe marile burse internaționale. În 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din ofertele primare de vânzare de tip „plasament privat” de acțiuni și obligațiuni corporative, cu o rată de succes de 100%, pentru companii din diferite industrii. În 2021, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori București cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performanțelor bursiere: Participantul anului 2020 pe segmentul de retail și Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB în 2020 pe segmentul de obligațiuni.


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)