Arctic Stream, plasamentul privat de actiuni intermediat de TradeVille s-a inchis in prima zi, suprasubscris de peste 7 ori

Data: 11/06/2021

Bucuresti, 11 iunie 2021 - Pe 10 iunie 2021, TradeVille a încheiat cu succes și în mod anticipat, chiar în prima zi, în condițiile unei suprasubscrieri de peste 7 ori, oferta secundară de vânzare de acțiuni Arctic Stream (simbol AST) inițiată de Dragoș Octavian Diaconu, acționarul majoritar și administratorul unic al companiei. Arctic Stream este unul dintre principalii integratori de infrastructură și securitate IT din România.

În plasamentul privat au fost oferite spre vânzare un numar de 838.260 de acțiuni (simbol AST), prețul final stabilit in ofertă fiind de 25 RON/acțiune. Subscrierile totale înregistrate au depașit 113 milioane RON, rezultând astfel într-o suprasubscriere de peste 7 ori față de valoarea inițială a ofertei. Subscrierea minimă a fost de 6.000 de acțiuni, majoritatea subscrierilor fiind efectuate online pe platforma de tranzacționare TradeVille.

În urma încheierii cu succes a ofertei, capitalizarea anticipată a Arctic Stream se situează la aproape 105 milioane RON. Compania va face demersurile necesare listării acțiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, pe piața AeRO, cu simbolul AST. Listarea va fi asistată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

Pentru Arctic Stream, primul pas facut către Bursa de Valori București se integrează perfect intenției de accelerare a dezvoltării, inclusiv prin achiziția de companii de profil și intrarea pe noi segmente de business. Totodată, creșterea vizibilității și a credibilității companiei vor contribui la atragerea unor noi talente în echipa proprie, dată fiind cererea tot mai ridicată de forță de muncă pe piața IT.

„Le mulțumesc investitorilor pentru încrederea acordată Arctic Stream, pe baza performanțelor noastre de până acum, pe care le vom reconfirma în calitate de companie listată. Dorim să folosim atât capitalul financiar, cât și cel de vizibilitate, obținute pe Bursă, pentru a valorifica oportunitățile de dezvoltare oferite de piața IT&C, aducând în echipă alți profesioniști care să contribuie la expansiunea business-ului.”

- Dragoș Octavian Diaconu, CEO și fondator, Arctic Stream

„Succesul plasamentului Arctic Stream este un nou prijej de bucurie pentru noi. Avem în față o companie care s-a poziționat excelent pentru a răspunde nevoilor de digitalizare rapidă create de pandemia COVID-19. Investitorii, prin intermediul TradeVille și al Bursei de la București, răsplătesc astfel inovația și versatilitatea antreprenorilor care au găsit soluții bune la probleme mari și neașteptate. Ne dorim că acesta să fie, ca și în cazul altor emitenți din noul val AeRO, doar începutul unei frumoase prietenii între Arctic Stream și piața de capital din România.”

- Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille

Despre Arctic Stream

Arctic Stream este o companie cu capital integral românesc, fondată în 2017, cu un portofoliu de servicii care include: evaluarea infrastructurii IT; consultanța; proiectarea, reproiectarea, integrarea și dezvoltarea infrastructurii de date și de securitate IT; managementul de proiect, configurarea, implementarea și migrarea de soluții complexe; alături de mentenanța și suportul operațional post-implementare. Compania deține certificarea Cisco Certified Premier Partner din anul 2017, alături de alte numeroase ale certificări de la producători de top mondial precum Cisco Systems, Dell, Palo Alto, VMware și Veeam.

Despre TradeVille

TradeVille este un broker cu vechime de peste 26 de ani pe piata de capital din Romania si ofera clientilor de retail acces facil si rapid la instrumentele financiare listate la Bursa de Valori Bucuresti si pe marile burse internationale. In 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din ofertele primare de vanzare de tip „plasament privat” de actiuni si obligatiuni corporative, cu o rata de succes de 100%, pentru companii din diferite industrii. In 2021, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori Bucuresti cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performantelor bursiere: Participantul anului 2020 pe segmentul de retail si Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB in 2020 pe segmentul de obligatiuni.


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)