Wall Street: cel mai fierbinte sezon de raportari

Data: 08/07/2021

Cine va deschide noul sezon de raportari?
  • Ca de obicei, onoarea apartine marilor banci: JPMorgan Chase si Goldman Sachs pe 13 iulie, Bank of America, Citigroup si Wells Fargo pe 14 iulie, urmate de Morgan Stanley pe 15 iulie.
  • Dintre cele mai mari companii de tehnologie, Netflix va publica cifrele trimestriale pe 20 iulie. O saptamana mai tarziu, adica la sfarsitul acestei luni, vor raporta Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet si Facebook.
    In 2021, Alphabet si-a crescut valoarea de piata cu 43%. La Facebook, cresterea a fost de 30%, capitalizarea bursiera a companiei depasind zilele trecute 1 trilion USD pentru prima data in istorie.
  • Microsoft s-a apreciat cu 25%. La sfarsitul lunii trecute, cu doar cateva zile inaintea lansarii Windows 11, valoarea de piata a companiei a depasit borna celor 2 trilioane USD. Aceasta s-a dublat fata de aprilie 2019 si a devenit mai mare cu peste 600% in mandatul CEO-ului Satya Nadella...adica in ultimii 7 ani.
  • Amazon a avansat cu 8%. Apple, cu numai 5%. Iar Netflix a pierdut 1%. Curios, pentru ca estimarile analistilor in privinta profiturilor care ar urma sa fie inregistrate de cele trei companii in urmatoarele 12 luni au crescut semnificativ.
    Si Tesla va publica rezultatele trimestriale in ultima saptamana a acestei luni.
  • Compania lui Elon Musk a anuntat deja livrarile din trimestrul 2: peste 200 de mii de autovehicule pentru prima data in istorie. Model 3 + Model Y = 99% din numarul total de livrari.
  • Tesla livrase 185 de mii de autovehicule in trimestrul precedent. Numarul a crescut in perioada aprilie - iunie chiar daca producatorul auto din Palo Alto se confrunta la randul sau cu un deficit acut de microprocesoare utilizate in acest sector.
    Care sunt cele mai recente estimari ale analistilor in privinta noului sezon de raportari de pe Wall Street?
  • Profiturile sunt asteptate sa fi crescut cu aproape 64% in trimestrul 2 fata de perioada similara a anului trecut. Daca se confirma, ar fi cea mai buna performanta dupa trimestrul 4 din 2009.
  • Ritmul in care estimarile analistilor devin tot mai optimiste este fara precedent. Companiile special vizate sunt: Exxon Mobil pentru energie, Dow pentru materiale, Wells Fargo si Bank of America pentru banci, Apple si Microsoft pentru tehnologie, Alphabet si Facebook pentru serviciile de comunicatii.
  • Nu doar analistii devin tot mai optimisti, ci si companiile. Acestea si-au imbunatatit in numar record propriile estimari in privinta profiturilor si a cifrelor de afaceri pe care urmeaza sa le raporteze.
  • Apropo de cifrele de afaceri: acestea sunt asteptate sa fi crescut cu aproape 20% fata de perioada similara a anului trecut. Daca se confirma, ar fi cea mai buna performanta dupa anul 2008.
  • Analistii cred ca toate cele 11 sectoare reprezentate in structura indicelui S&P 500 au reusit sa-si creasca profiturile si cifrele de afaceri comparativ cu aceeasi perioada din 2020.