TradeVille a intermediat emisiunea de obligațiuni Ascendia – ASC27

Data: 09/12/2022

  


TradeVille se bucură să anunțe că Ascendia (ASC), o companie românească specializată în eLearning și listată pe piața AeRO din 2016, și-a continuat finanțarea prin bursă și a listat o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 4,265 milioane de lei pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București. Obligațiunile, care sunt disponibile pentru tranzacționare sub simbolul bursier ASC27, valorează 4,265 milioane de lei. Prima emisiune de obligațiuni a Ascendia, în valoare de 3 milioane de lei, a fost listată în 2019.

„Ne bucurăm că Ascendia, companie listată pe Piața AeRO a Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București din 2016, a revenit cu o nouă emisiune de obligațiuni la bursă, în valoare de peste 4 milioane de lei, după ce prima a ajuns la maturitate în luna iunie a acestui an. La mai bine de 5 ani de la listarea pe piața AeRO, Ascendia a ales să acceseze din nou mecanismele pieței de capital pentru dezvoltarea proiectelor sale educaționale, demonstrând că bursa reprezintă un canal viabil pentru finanțare. Educația este extrem de importantă, iar proiectele dezvoltate de Ascendia, cu componentă digitală, facilitează accesul mai multor categorii de public la noi oportunități de învățare.”, a declarat Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București.

TradeVille a sprijinit oferta și listarea obligațiunilor în urma plasamentului privat derulat de Ascendia în perioada 16 – 30 august 2022. 78 de investitori, dintre care 76 persoane fizice și 2 persoane juridice, au participat la tranzacție, subscriind un număr de 44.895 de obligațiuni nominative, dematerializate, negarantate, neconvertibile emise în RON la un preț de emisiune de 95 RON/obligațiune. Obligațiunile au o valoare nominală de 100 RON per obligațiune, scadență la data de 2 septembrie 2027 și o rată nominală fixă de 10,00% pe an. Fondurile atrase prin această tranzacție vor fi utilizate pentru îmbunătățirea software-ului dezvoltat de Ascendia, creșterea echipelor de vânzări și de marketing și crearea de rezerve pentru potențiale investiții.

„Salutăm listarea celei de-a doua emisiuni de obligațiuni din istoria Ascendia. Plasamentul privat intermediat de TradeVille la finalul acestei veri a indicat un interes peste așteptări și, în același timp, selectiv din partea investitorilor, pentru produse cu randament atractiv într-un context inflaționist. Sperăm ca fondurile atrase să fie de real ajutor în eforturile Ascendia de digitalizare accelerată a educației la nivel național, așa încât să putem avansa cât mai rapid în topurile europene la acest capitol,", a declarat Miriam Andrei, Director General TradeVille.


Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.