Prefera Foods: listeaza la BVB obligatiunile PRF26E

08/09/2021

Prefera Foods listeaza pe 10 septembrie emisiunea de obligatiuni PRF26E pe sistemul multilateral de tranzactionare (SMT) operat de Bursa de Valori Bucuresti. Listarea este asistata de TradeVille in calitatea sa de Consultant Autorizat.
  • Prefera Foods a derulat cu succes, in luna iulie a acestui an, o oferta primara de vanzare de obligatiuni de tip plasament privat prin care a reusit sa atraga 5 milioane EUR. Oferta a fost intermediata de TradeVille, cel mai activ broker de retail din Romania.
  • Obligatiunile PRF26E sunt denominate in EUR, au scadenta la 5 ani si o rata anuala fixa a cuponului de 7,5% stabilita de emitent, cupoanele urmand sa fie platite semestrial.
  • Valoarea initiala a ofertei, de 3 milioane EUR, a fost extinsa de emitent la 5 milioane EUR pentru a raspunde interesului ridicat din partea investitorilor.
  • Fondurile obtinute vor fi utilizate in principal pentru finantarea extinderii pe piete externe, in Europa si SUA, a celei mai noi game de produse lansate recent, sub brandul Unfished. Prefera Foods si-a propus sa revolutioneze piata prin dezvoltarea de produse si solutii sustenabile pentru generatiile viitoare prin intrarea intr-o categorie noua si inovatoare de produse vegetale alternative la peste, cu marca Unfished. Acest demers presupune atat extinderea capacitatilor de productie, cat si sustinerea cheltuielilor de marketing pentru promovarea noilor produse.
  • Totodata, compania are in vedere finantarea unor investitii in active fixe in vederea cresterii capacitatii de productie.
    Prefera Foods, detinatorul brand-urilor "Unfished", " Capricii si Delicii" si "de Azi", este imaginea de succes a alimentatiei premium, diversificate si sanatoase nu doar in Romania, ci si in tari din Europa Centrala si de Est, America de Nord si de Sud, precum si pe piete din Orientul Indepartat. Prefera Foods detine certificatul IFS (International Food Standard), un standard de auditare a producatorilor recunoscut GFSI (Global Food Safety Initiative).