Impact Developer & Contractor: singurul dezvoltator imobiliar listat la BVB

Data: 17/12/2020

Unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania, Impact Developer & Contractor este listat la Bursa de Valori Bucuresti inca din 1996, fiind in prezent incadrat pe segmentul Principal la categoria Premium si avand la mijlocul acestei luni o capitalizare bursiera de aproape 500 milioane RON.

La inceputul acestei luni, Impact Developer & Contractor a anuntat vanzarea aproape integrala a stocului de apartamente construite in primele trei faze de dezvoltare a ansamblului Greenfield Baneasa din Bucuresti si continuarea lucrarilor la extinderea proiectului.

• Greenfield Baneasa este proiectul de referinta pentru Impact Developer & Contractor. Dezvoltat la scara mare intre 2007 si 2028 pe o suprafata de 60 de hectare, cartierul are trei faze finalizate si inregistreaza un grad de contractare de 98.7%.
  • Cunoscut drept cartierul imbratisat de padure, Greenfield Baneasa este construit la cel mai inalt standard in segmentul de locuinte cu preturi accesibile si se bucura de o locatie unica.
  • Greenfield Baneasa isi propune sa fie cel mai mare proiect rezidential verde din Europa Centrala si de Est prin utilizarea pe scara larga a energiei regenerabile, eficienta energetica ridicata a cladirilor si a sistemelor, gestionarea eficienta si durabila a apei si a deseurilor, solutii de transport cu emisii reduse de carbon si tehnologii specifice caselor si oraselor inteligente.
  • Greenfield Plaza va cuprinde o zona comerciala si de servicii, centru de fitness si SPA, scoala si gradinita de stat, precum si zone de promenada si recreere.

Luxuria Residence este un alt proiect important pe care Impact Developer & Contractor il dezvolta in Bucuresti.

• Construit pe un teren cu o suprafata de 22,500 mp si situat intre Bulevardul Expozitiei si Strada Aviator Popisteanu, Luxuria Residence a fost demarat in 2018 si se afla in ultima faza de dezvoltare.
  • Ansamblul propune un nou standard in ceea ce priveste calitatea vietii datorita solutiilor eficiente energetic utilizate, facilitatilor pentru rezidenti si celor 9,650 mp alocati spatiilor verzi. Proiectul include un parc interior de 2,500 mp cu gradini japoneze si mobilier urban, acces securizat, locuri de joaca, un centru de fitness dotat cu aparatura de ultima generatie, servicii de concierge si mentenanta, lounge de business de 200 mp, precum si spatiu pietonal generos, locurile de parcare pentru rezidenti fiind exclusiv subterane.
  • Saptamana aceasta, Impact Developer & Contractor a anuntat livrarea celei de-a doua faze de dezvoltare a ansamblului Luxuria Residence. In acest fel, proiectul a ajuns la un total de 500 de apartamente finalizate, corespunzatoare primelor doua etape de dezvoltare, alte 130 de unitati fiind in constructie, in faza a treia, care va fi livrata in prima jumatate a anului viitor.
  • Luxuria Residence este primul proiect rezidential din Romania cu certificare BREEAM Excellent si a primit in aceasta toamna premiul "Best Upscale Residential Project" acordat de publicatia "THE TIMES - Investing in Property".

Ca parte a strategiei de extindere la nivel national, Impact Developer & Contractor a demarat anul acesta constructia unui proiect rezidential “premium” in Constanta. Denumit Boreal Plus si urmand sa fie finalizat in 2024, proiectul mixt este format din 18 vile si 673 de apartamente si este construit pe o suprafata de 43,000 mp.

De asemenea, compania a demarat proiectul Greenfield Copou in Iasi. Lucrarile vor incepe in anul 2021, cu termen de finalizare in 2024, fiind construit in trei faze. Proiectul cuprinde in total 1,100 de apartamente construite pe o suprafata de 48,685 mp.

In primele 9 luni din 2020, Impact Developer & Contractor a inregistrat venituri din vanzarile de proprietati de 135 milioane RON, in crestere cu 35% fata de perioada similara din 2019. Evolutia s-a datorat unei cresteri cu 23% a volumului de vanzari.

In 2020, Standard & Poor's a reconfirmat ratingul “B-” stabil al Impact Developer & Contractor.

Luna trecuta, Impact Developer & Contractor a obtinut locul 1 in Topul Firmelor din Bucuresti in domeniul constructiilor de cladiri.

• Premiul este acordat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si reprezinta o recunoastere a activitatii si a performantelor economice ale companiei in 2019.
  • Anul trecut, Impact Developer & Contractor a inregistrat venituri de 156.6 milioane RON din contracte de vanzare - cumparare, in crestere cu 54% fata de anul precedent.

In perioada urmatoare, Impact Developer & Contractor va derula o noua oferta de obligatiuni corporative:

• Intermediat de TradeVille, plasamentul privat va oferi obligatiuni denominate in EUR, cu scadenta la 6 ani si o rata fixa anuala a cuponului, platibila semestrial, care va fi stabilita prin metoda licitatiei si urmeaza sa se situeze in intervalul 5.9% - 6.4%.
  • Valoarea ofertei este de 6 milioane EUR, cu posibilitatea extinderii pana la 15 milioane EUR.

In 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din plasamentele de actiuni si obligatiuni corporative pentru companii din diferite industrii: Norofert (ingrasaminte organice), Bittnet Systems, iHunt Technology si Safetech Innovations (tehnologie si servicii IT), Agroland si MAMBricolaj (agricultura si bricolaj), Libra Internet Bank si Patria Bank (banci si servicii financiare).