Holde Agri Invest (HAI): cum subscrii prin TradeVille in majorarea de capital

Data: 10/06/2022

Cine este Holde Agri Invest:

Unul dintre cele mai dinamice si importante grupuri integrate de agricultura din Romania.

• Infiintat in 2018, grupul exploateaza in prezent o suprafata totala de peste 12,000 de hectare si detine o capacitate de depozitare de 15,000 de tone, urmarind cresterea accelerata a acestora prin derularea unor investitii semnificative.

• Modelul de business al grupului: achizitionarea de ferme agricole existente, uneori sub-performante sau cu deficit de capital, cu scopul transformarii acestora catre o exploatare operationala moderna si eficienta.

• Grupul isi propune sa ajunga unul dintre cei mai importanti jucatori autohtoni in zona de farming. Prioritati pentru perioada urmatoare: cresterea suprafetei exploatate pana la 30,000 de hectare, precum si a capacitatii de stocare la 40,000 de tone pentru o valorificare mai buna a productiei de cereale.

• Listate din octombrie 2020 pe piata AeRO a BVB, actiunile grupului au simbolul HAI si sunt incluse cu a 2-a cea mai mare pondere in indicele de referinta al pietei, BETAeRO. Grupul urmareste, pentru finalul acestui an sau inceputul anului 2023, transferul pe segmentul principal al BVB (conform declaratiei lui Iulian Carciumaru, presedintele Holde Agri Invest).

Tipul ofertei:

Oferta publica de majorare a capitalului social prin aporturi in numerar in baza drepturilor de preferinta. Intermediar: TradeVille, cel mai mare broker de retail din Romania (conform top zilnic BVB.ro).

Cine poate subscrie:

Actionarii Holde Agri Invest (HAI) inregistrati la data de inregistrare 25 martie 2022 si investitorii care au cumparat drepturi de preferinta (simbol HAIR03) in perioada de tranzactionare a acestora (15 iunie 2022 - 21 iunie 2022).

Avantajele subscrierii:

Poti cumpara la un discount actiuni nou-emise + contribui in mod direct la dezvoltarea accelerata a business-ului intr-un domeniu cu potential semnificativ de crestere.

• Discountul este de 10% fata de pretul mediu ponderat de tranzactionare a actiunilor (simbol HAI) aferent ultimelor 60 de zile anterioare datei depunerii prospectului ofertei la ASF, daca ai deja drepturile de preferinta (simbol HAIR03) in baza carora poti subscrie.

Cum participi in oferta:

Pasul 1 (15 iunie 2022 - 21 iunie 2022): cumperi drepturi de preferinta (simbol HAIR03), adica "dreptul de a subscrie" pentru actiunile nou-emise (simbol HAI).

• Drepturile de preferinta (simbol HAIR03) vor fi tranzactionate pe o perioada de 5 zile lucratoare, din 15 iunie 2022 pana pe 21 iunie 2022. Pentru Pasul 2 (subscrierea efectiva in oferta) sunt necesare 1.818099155489741 drepturi de preferinta (simbol HAIR03) in vederea subscrierii pentru 1 actiune nou-emisa (simbol HAI).

• Prin TradeVille e simplu sa cumperi drepturi de preferinta: lansezi un ordin de cumparare pe simbolul HAIR03 in platforma online de tranzactionare.

Pasul 2 (24 iunie 2022 – 24 iulie 2022): subscrii pentru actiuni nou-emise (simbol HAI) in baza drepturilor de preferinta (simbol HAIR03) detinute deja si/sau cumparate in Pasul 1.

• Perioada de exercitare a drepturilor de preferinta (simbol HAIR03) este de 31 de zile calendaristice, din 24 iunie 2022 pana pe 24 iulie 2022. Subscrierile se vor incheia vineri 22 iulie 2022 la ora 13:00 (respectiv la ora 12:00 pentru investitorii care detin drepturile de preferinta HAIR03 in Sectiunea 1 la Depozitarul Central). Atentie: dupa data de 24 iulie 2022, drepturile de preferinta (simbol HAIR03) se anuleaza.

• Pentru fiecare 1 actiune nou-emisa (simbol HAI), vei plati pretul de oferta de 1.65 lei + 1.818099155489741 drepturi de preferinta (simbol HAIR03). TradeVille nu solicita niciun comision de subscriere, dar Depozitarul Central iti va percepe 21 lei per operatiune de subscriere (indiferent de cate actiuni subscrii in acea operatiune).

• Prin TradeVille e simplu sa subscrii: lansezi un ordin de cumparare cu valabilitatea OPEN pe simbolul HAI. Atentie: trebuie sa mentionezi "OFERTA" in campul Formular detaliat -> Observatii.

• Daca ai drepturile de preferinta (simbol HAIR03) in Sectiunea 1 la Depozitarul Central si vrei sa subscrii in baza lor, subscrierea se poate face numai prin TradeVille. Pentru informatii suplimentare despre procedura subscrierii in acest caz, te rugam sa ne contactezi.

• Actiunile nou-emise (simbol HAI) ramase nesubscrise in Pasul 2 vor fi oferite spre subscriere, incepand din data de 26 iulie 2022, investitorilor calificati si/sau unui numar mai mic de 150 de persoane fizice sau juridice, altele decat investitori calificati, in cadrul unui plasament privat. Pentru informatii suplimentare despre aceasta etapa a ofertei, te rugam sa ne contactezi.

Destinatia fondurilor atrase in oferta:

Finantarea planurilor de dezvoltare accelerata, inclusiv prin achizitionarea de noi ferme, investitii in capacitati noi de depozitare, utilaje si sisteme de irigatii, modernizarea fermelor si sustinerea unor proiecte de start-up agri-tech.

Link-uri utile:

Prospect UE pentru crestere aferent majorarii capitalului social cu aport in numerar, aprobat prin Decizia ASF nr. 704 / 09.06.2022.

Formular de subscriere

Formular de retragere a acceptului de achizitionare

Actul constitutiv al Holde Agri Invest S.A.

Raport anual 2021.

Raport anual 2020

Situatii financiare individuale 2021

Situatii financiare consolidate 2021

Situatii financiare individuale 2020

Situatii financiare consolidate 2020

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.