Agroland si Agroland Agribusiness: extindere accelerata a afacerilor

30/06/2021

Agroland Agribusiness (simbol AAB) este cel mai recent debut bursier pe piata AeRO. Emise in plasamentul privat intermediat de TradeVille in aprilie, actiunile companiei se tranzactioneaza incepand din 15 iunie.
  • La incheierea primei sesiuni de tranzactionare, actiunile AAB marcau o apreciere de peste 24% fata de pretul final stabilit in plasament de 27 RON/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei a crescut la aproape 38 milioane RON.
  • Agroland Agribusiness (AAB) este a doua companie din grupul Agroland care se listeaza pe piata AeRO, dupa compania-mama Agroland Business System (simbol AG). In total, grupul a reusit sa obtina peste 22 milioane RON prin trei runde de finantare pe piata noastra de capital derulate in 2020 si 2021 prin TradeVille.
    Agroland are in prezent circa 250 de spatii de vanzare cu suprafete intre 50 mp si 150 mp, situate in 29 de judete. Reteaua beneficiaza de peste 2 milioane de vizitatori si 400.000 clienti unici anual. Dar grupul continua sa se extinda prin lansarea unor magazine tip MEGA, cu suprafete de 500 mp sau chiar mai mari.
  • Cel mai recent magazin de acest tip este Agroland MEGA Bucuresti 2, situat la intersectia dintre Soseaua de Centura si Soseaua Bucuresti - Targoviste (langa Pasajul Mogosoaia). Spatiul a fost dezvoltat cu o investitie de 200.000 EUR.
  • Odata cu aceasta inaugurare, reteaua de magazine tip MEGA a ajuns la 12 unitati. Planurile de dezvoltare pentru 2021 includ continuarea extinderii atat in proximitatea Bucurestiului, cat si in restul tarii.
  • La nivel national, sunt programate doua deschideri in Moldova (la Barlad si Iasi) si alte doua in Oltenia (la Bals si Caracal). In toamna, va fi inaugurat primul Agroland MEGA la Sibiu.