Agroland: cum subscrii prin TradeVille in majorarea de capital

Data: 22/11/2021

Din 15 decembrie 2021, daca detii drepturi de preferinta (simbol AGR01), poti subscrie prin Tradeville in oferta publica de majorare de capital prin aport in numerar pentru Agroland, compania care detine cea mai extinsa retea de magazine agricole din Romania.

In situatia in care nu detii drepturile de preferinta AGR01 necesare subscrierii in oferta, poti sa le achizitionezi prin TradeVille inainte de inceperea ofertei de majorare, intrucat acestea se vor tranzactiona in perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2021 pe sistemul multilateral de tranzactionare (SMT) al Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul AGR01.

Tipul Ofertei:

  Oferta publica de majorare a capitalului social prin aporturi in numerar in baza drepturilor de preferinta.


 • Agroland a emis 4.708.236 de actiuni ordinare (simbol AG). Actiunile nou emise sunt oferite spre subscriere, in baza exercitarii drepturilor de preferinta (simbol AGR01) detinute, actionarilor inregistrati la data de inregistrare 20 mai 2021 si/sau investitorilor care achizitioneaza drepturi de preferinta (simbol AGR01) in perioada de tranzactionare a acestora (25 noiembrie – 10 decembrie 2021).

 • Anterior perioadei de subscriere in oferta de majorare (15 decembrie 2021 – 13 ianuarie 2022), drepturile de preferinta (simbol AGR01) vor fi tranzactionate pe sistemul multilateral de tranzactionare (SMT) operat de Bursa de Valori Bucuresti pe o perioada de 10 zile lucratoare, din 25 noiembrie pana in 10 decembrie 2021.

 • Pentru subscrierea in oferta a unei actiuni nou emise (simbol AG) sunt necesare 2,5 drepturi de preferinta (simbol AGR01) si plata pretului de oferta de 3,07 lei/actiune subscrisa.

 • Perioada de exercitare a dreptului de preferinta (adica subscrierea in oferta in baza drepturilor de preferinta detinute) este de 30 de zile calendaristice si va incepe din a 3-a zi lucratoare de la incheierea perioadei de tranzactionare a drepturilor de preferinta (simbol AGR01), adica din 15 decembrie 2021 pana in 13 ianuarie 2022.

 • Pretul la care detinatorii de drepturi de preferinta (simbol AGR01) vor putea subscrie pentru actiuni nou emise (simbol AG) este de 3,07 lei/actiune.

Destinatia fondurilor atrase in Oferta:

  Sustinerea planurilor de dezvoltare accelerata, inclusiv prin extinderea retelei de magazine Agroland MEGA, cresterea capacitatii de productie a puilor de o zi pe platforma Mihailesti, achizitia unei fabrici de furaje si majorarea capacitatii de productie a oualelor de consum.


Avantajele subscrierii in Oferta:

  Poti cumpara la un discount actiuni nou emise de una dintre cele mai dinamice companii din sectorul de agricultura din Romania.


 • Iti pastrezi acelasi procent de detinere in structura actionariatului Agroland si contribui in mod direct la noua strategie de dezvoltare accelerata a companiei.

 • Discountul este de aproximativ 30% fata de pretul mediu ponderat din perioada celor 30 de zile calendaristice care a precedat data de 8 noiembrie 2021 la care se aplica factorul de ajustare de 1,4 aprobat de actionari, daca ai deja drepturile de preferinta (simbol AGR01) in baza carora poti subscrie.

Cum poti participa in Oferta:

  Pasul 1 (25 noiembrie 2021 – 10 decembrie 2021): daca vrei sa subscrii in Oferta pentru actiuni nou emise (simbol AG) si nu ai drepturi de preferinta (simbol AGR01) sau nu ai un numar suficient necesar subscrierii, trebuie sa le cumperi din piata in aceasta perioada de tranzactionare a drepturilor.

 • Vor fi necesare 2,5 drepturi de preferinta (simbol AGR01) si plata pretului de oferta de 3,07 lei/actiune subscrisa in vederea subscrierii pentru 1 actiune nou emisa (simbol AG).

 • Prin TradeVille este simplu sa cumperi drepturi de preferinta: lansezi un ordin de cumparare pe simbolul AGR01 in platforma online de tranzactionare sau aplicatia mobila pentru orice device Android/iOS.

  Pasul 2 (15 decembrie 2021 – 13 ianuarie 2022): poti subscrie pentru actiuni nou emise (simbol AG) in baza drepturilor de preferinta (simbol AGR01) detinute deja si/sau cumparate in Pasul 1.


 • Prin TradeVille este simplu sa subscrii: lansezi un ordin de cumparare cu valabilitatea OPEN pe simbolul AG. Atentie: trebuie sa mentionezi "OFERTA" in campul Formular detaliat -> Observatii.

 • Pentru fiecare 1 actiune nou emisa (simbol AG), vei plati 3,07 lei (pretul la care faci subscrierea) + 2,5 drepturi de preferinta (simbol AGR01). TradeVille nu percepe niciun comision de subscriere, dar Depozitarul Central iti va percepe 21 lei per operatiune de subscriere (indiferent de cate actiuni subscrii in acea operatiune).

 • Daca ai drepturile de preferinta (simbol AGR01) in Sectiunea 1 la Depozitarul Central si vrei sa subscrii in baza lor, poti face asta exclusiv prin TradeVille.

 • Pe data de 13 ianuarie 2022, subscrierile se incheie la ora 13:00, respectiv la ora 12:00 pentru investitorii care detin drepturile de preferinta AGR01 in Sectiunea 1 la Depozitarul Central. Atentie: dupa aceasta data, drepturile de preferinta (simbol AGR01) se anuleaza.

 • Actiunile nou emise (simbol AG) ramase nesubscrise in Pasul 2 vor fi oferite spre subscriere, incepand din data de 17 ianuarie 2022, investitorilor calificati si/sau unui numar mai mic de 150 de persoane fizice sau juridice, altele decat investitori califificati, per stat membru al Uniunii Europene, in cadrul unui plasament privat. Pentru informatii suplimentare despre aceasta etapa a ofertei, te rugam sa ne contactezi.

Informatii despre Agroland:

  Infiintata in 2009, compania detine cea mai extinsa retea de magazine agricole din Romania (circa 250 de magazine in 29 de judete, din care 15 magazine tip MEGA).


 • Agroland opereaza o vasta retea de magazine specializate pe segmentele de gradinarit, ingrijirea animalelor de companie si hobby farming, iar de curand compania a intrat si pe segmentul de fitofarmacii.

 • Agroland este cel mai mare furnizor de pui de o zi din Romania. Vanzarile de furaje si pui au cele mai mari ponderi in vanzarile companiei.

 • Agroland este listata cu actiuni (simbol AG) pe piata AeRO si cu obligatiuni (simbol AGR25) pe sistemul multilateral de tranzactionare (SMT) al Bursei de Valori Bucuresti.

Link-uri utile:


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)