Sectiunea obligatiuni

In cadrul sectiuni "Obligatiuni" aveti disponibile urmatoarele optiuni:

Cotatii

La selectarea acestei sectiuni se va afisa pagina de mai jos.

BID, ASK – sunt exprimate in procente fata de valoarea nominala a obligatiunii; negocierea si afisarea pretului in bursa se face sub forma de procent fata de valoarea nominala (“clean” price). 

 

Ultim pret (clean) in % - ultimul pret la care s-a efectuat o tranzactie, exprimat ca procent fata de valoarea nominala. 

Ultim pret (dirty) in % - clean price la care se adauga dobanda acumulata de la data ultimului cupon. 

Ultim pret dirty (echiv RON) – exprimarea in lei a pretului tranzactiei; acesta este pretul efectiv pe care-l plateste cumparatorul unei obligatiuni si depinde de valoarea nominala, clean price negociat(%) si dobanda acumulata de la data ultimului cupon. 

Valoare nominala - valoarea creantei, exprimata in RON, pe care posesorul unei obligatiuni o detine asupra emitentului obligatiunii. 

Principal curent - suma de bani exprimata in RON, pe care emitentul obligatiunii o mai are de rambursat posesorului obligatiunii pana la sfarsitul duratei de viata a obligatiunii. 

Daca emisiunea este cu rambursare la scadenta principalul este egal cu valoarea nominala, iar daca este cu rambursare esalonata principalul curent scade pe masura ce imprumutul este rambursat investitorilor de catre emitent. 

Dobanda cupon curent - procentul de dobanda aplicat principalului curent si cuvenit detinatorului obligatiunii (poate fi variabil de la o perioada la alta). 

Nota: la introducerea unui ordin de tranzactionare de obligatiuni specificati pretul ca procent fata de valoarea nominala (Clean price %); automat vi se va calcula Dirty price (%) si Dirty price echivalent RON.

Calculator obligatiuni 

In aceasta sectiune puteti calcula preturile clean/dirty pentru simbolurile pe care doriti sa le tranzactionati. In cazul in care nu cunoasteti simbolul companiei care va intereseaza, accesati linkul “Cauta simbol de tranzactionare” si veti putea face o cautare dupa numele companiei, simbol, domeniu de activitate sau CUI.

Dupa selectarea simbolului, se vor afisa urmatoarele informatii:

  • Ultim pret (clean) 
  • Ultim pret (dirty) 
  • Ultim pret (RON) 
  • Principal curent 
  • Dob cupon 
  • Nr obligatiuni
  • Valoare nominala 
  • Data maturitate 
  • Rambursare principal (data si suma)
  • Plata dobanda (data, suma, rata dobanzii)

Aici exista posibilitatea calculatii pretului “dirty” pornind de la pretul “clean” introdus de utilizator.


Informatii cupoane 

In cadrul acestei sectiuni se regaseste valoarea cuponului si data platii.

 


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)