Intrebari frecvente
Fonduri de investitii

Ce este un fond mutual?

Un fond mutual (fond deschis de investitii) este un organism de plasament colectiv (OPC) ce reuneste disponibilitatile banesti ale mai multor investitori, transformandu-le in investitii pe piata de capital sau piata monetara. Fondul mutual este administrat de catre o societate de administrare a investitiilor (SAI), investitorii fiind absolviti de responsabilitatea administrarii individuale a investitiilor.

Top

Care sunt beneficile investirii intr-un fond mutual?

Plasamentul intr-un fond mutual vizeaza fructificarea pe termen lung a economiilor de care dispui. Daca investesti intr-un fond mai riscant, care are expunere pe actiuni, este recomandabil sa mentii banii pe un orizont de 1 - 3 ani sau chiar mai mult, perioada suficienta pentru a beneficia de trendul general al pietei si pentru a se diminua efectul volatilitatilor pe termen scurt.

Top

Administrarea riscului

Fondurile mutuale se impart in urmatoarele categorii: fonduri de actiuni (ce investesc preponderent in titluri de capital), fonduri de obligatiuni (investesc preponderent in obligatiuni), fonduri monetare (investesc preponderent in instrumente de trezorerie si depozite bancare) si fonduri diversificate (investesc echilibrat, in mai multe categorii de instrumente).

Astfel, fondurile mutuale monetare si cele de obligatiuni poarta cel mai scazut grad de risc insa si cele mai scazute randamente. Cel mai mare grad de risc apartine fondurilor de actiuni, acestea fiind cele mai expuse fluctuatiilor pietelor de capital, avand insa un risc mai redus decat investitia directa in actiuni datorita diversificarii cu alte tipuri de instrumente financiare. Fondurile diversficate sunt cele cu un risc echilibrat si randament mediu.

Top

Cum pot cumpara unitati de fond?

Tranzactionarea unitatilor de fond presupune in prealabil parcurgerea urmatorilor pasi:

  • Completarea Declaratiei de adeziune disponibila in sectiunea Fonduri
  • Transmiterea Declaratiei de adeziune insotita de copia actului de identitate
  • Alimentarea contului specific unitatilor de fond dorite
  • Transmiterea “Cererii de cumparare” in original, prin fax sau online prin intermediul platformei de tranzactionare.
Top

Cum rascumpar unitati de fond?

Pentru a rascumpara unitati de fond trebuie sa transmiteti la Tradeville “Cererea de rascumparare” pe care o gasiti pe site-ul www.tradeville.eu -> Tranzactionare fonduri -> Comisioane fonduri investitii.
Rascumpararea se poate face:

    • in contul bancar personal
    • in contul tau de tranzactionare
Top

 


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)