Noutati Tradeville

Castigatorii competitiei “Piata de Capital”

Peste 500 de elevi si studenti, inscrisi in competitia de tranzactionare ”Piata de capital”, organizata de Junior Achievement Romania, Tradeville si Bursa de Valori Bucuresti, au aratat ca succesul la bursa se obtine cu o strategie bine definita, precum in orice alt domeniu.

Participantii au administrat, timp de sase saptamani, cate un cont virtual in valoare de 50.000 lei, prin care au tranzactionat actiuni ale companiilor listate la BVB. Pe platforma Tradeville, ei au infruntat conditii reale de piata, cu bani virtuali.

Marele premiu, o tableta iPad2, a fost castigat de Maznic Sergiu, care a obtinut un randament de 76,5% in 6 saptamani de tranzactionare. Premiul pentru “cel mai harnic trader”, constand intr-un Kindle Reader, a revenit elevului Popa Mirel Flavius, care a realizat 2548 de tranzactii. Premiul pentru “cel mai variat portofoliu”, un iPod, a revenit concurentului Capatana Bogdan, care a tranzactionat 537 de simboluri.

“Competitia "Piata de capital" a fost un exercitiu veritabil pentru tinerii investitori in devenire. Sa tranzactionezi actiuni reale presupune sa fii mereu informat pentru a-ti contura propriul stil investitional intr-un mediu financiar deloc linistit. Recunosc ca apetitul pentru risc a fost foarte ridicat, fapt care a si asigurat evolutii emotionante ale portofoliului in ambele directii. Sunt convins ca fiecare participant a trait din plin aceasta experienta deosebita care cu certitudine se va dovedi foarte utila in momentul realizarii primelor investitii la bursa.” a declarat Sergiu Maznic, castigatorul Marelui premiu.

“Participarea la competitie a reprezentat o uriasa oportunitate de a pune in practica cunostintele teoretice acumulate in ultimii ani. Faptul ca am putut simti pe propria piele cum este sa tranzactionezi in timp real si pe o platforma reala m-au ajutat enorm si m-au facut sa imi doresc sa continui sa tranzactionez, cu bani reali de aceasta data. Abia astept urmatoarea editie a concursului!” a declarat Mirel Flavius Popa, castigatorul Locului II.

“Tranzactionarea actiunilor reale a fost o experienta plina de pasiune din care am invatat foarte mult despre piata de capital din Romania. Mai mult decat atat, mi-am dat seama ca pentru a deveni un investitor bun nu este suficient sa cunosti doar teorie, iar JA Piata de Capital a fost un exercitiu necesar pentru dezvoltarea mea in lumea investitiilor. Ceea ce initial parea o joaca s-a dovedit a fi in cele din urma un prilej de a acumula o multitudine de cunostinte, ba chiar de a trasa o viitoare directie in ceea ce priveste aspiratiile mele profesionale.” a declarat Bogdan Capatana, castigatorul Locului III.

Competitia, aflata la a treia editie, face parte dintr-un proiect mai amplu de educatie financiara “Piata de capital”, care cuprinde si un program educational in scoala, lansat in anul scolar 2008-2009. In cadrul competitiei au avut loc patru intalniri ale partenerilor cu elevi si profesori din Brasov, Targu-Mures, Craiova si Timisoara pentru promovarea competitiei si notiuni de baza despre piata de capital. La aceste intalniri au participat profesionisti de la Bursa de Valori Bucuresti, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Tradeville si Junior Achievement Romania.

Castigatorii competitiei “Piata de Capital”


25 mai 2012

 


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)