Tranzactioneaza Enbridge Inc (CA.ENB) - 49.259 CAD (%) Tranzactioneaza

Stiri

LPO (CA.ENB) Industria petroliera se dezvolta in Canada

Directorul general al Enbridge, Greg Ebel, este optimist in ceea ce priveste cererea pentru sistemul de conducte Mainline al companiei, preconizand ca productia de petrol canadian va depasi capacitatea de export a conductelor nationale pana in 2026, datorita unei cresteri preconizate de peste 500,000 barili/zi in urmatorii 3-4 ani. Aceasta perspectiva contesta asteptarile anterioare conform carora sistemul Mainline se va confrunta cu concurenta din partea extinderii conductei Trans Mountain, care inca nu a intrat in functiune. In ciuda acestui fapt, noua capacitate de export anticipata a dus la cresterea productiei de petrol, in special in Alberta, unde productia de titei a atins un nivel record in 2023. (Sursa: news)

LPO (CA.ENB) Enbridge – depaseste estimarile

Operatorul de conducte canadian, Enbridge a depasit asteptarile de profit in trimestrul al treilea, datorita cresterii volumelor de transport de petrol si lichide. Compania a beneficiat de cresterea cererii de petrol datorita nivelului scazut al stocurilor din SUA si de cresterea exporturilor pe fondul conflictului din Ucraina, mentinandu-si conductele active si sporind profiturile in industria transportului de petrol si gaze. Enbridge, cu sediul central in Calgary, gestioneaza aproximativ 30% din titeiul nord-american si aproape 20% din gazele naturale din SUA. Sistemul Mainline a inregistrat o crestere de 15.5% a profitului de baza trimestrial, pana la 2.25 mld. CAD. Enbridge urmareste, de asemenea, sa se extinda in sectorul gazelor naturale din SUA, facand, recent, o oferta de 14 mld. USD pentru achizitionarea activelor Dominion Energy. (Sursa: pipeline operator enbridge beats profit targets higher transport volumes 11 032023)

LPO (CA.ENB) Enbridge – da un impuls pietei de capital canadiene

Piata canadiana de noi emisiuni de actiuni a inregistrat o revenire, dupa vanzarea uriasa de actiuni de catre Enbridge, care a strans noi sume de capital in scopul achizitiei a 3 companii de utilitati de la Dominion Energy. Astfel, emisiunile totale noi de actiuni in Canada s-au ridicat la 5 mld. USD in T3 2023, in contextul in care anul 2022 a marcat o stagnare a acestui segment, care a atins o valoare de 9.6 mld. USD – cel mai mic nivel din ultimiii 22 de ani. In acelasi timp, ofertele publice initiale din Canada, in cursul anului trecut, au scazut la aproximativ 1.2 mld. USD. (Sursa: enbridge c46 bln equity sale raises hopes canada market revival 09 262023)

Enbridge Reports First Quarter 2022 Financial Results and Advances New Organic Growth Opportunities (US.ENB) (CA.ENB)


Enbridge Inc. on Friday reported first-quarter profit of $1.6 billion. On a per-share basis, the Calgary, Alberta-based company said it had net income of 75 cents. Earnings, adjusted for non-recurring gains, came to 66 cents per share. The results did not meet Wall Street expectations. The average estimate of five analysts surveyed by Zacks Investment Research was for earnings of 67 cents per share.&nbsp

The oil and natural gas transportation and power transmission company posted revenue of $11.92 billion in the period.


enbridge reports first quarter 20 00204.html?.tsrc=fin srch22.1100

news


Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.