Tranzactioneaza Raiffeisen Bank International Ag (AT.RBI) - 16.37 EUR (%) Tranzactioneaza

Stiri

TrevIQ (AT.RBI) Intre ciocan si nicovala

Raiffeisen Bank a incheiat primul trimestru din 2024 cu o usoara crestere a venitului operational, profitabilitatea fiind afectata de scaderea accentuata a veniturilor din comisoane si taxe. Banca se confrunta in continuare cu presiuni din partea ECB si SUA pentru a iesi de pe p...

LPO (AT.RBI) Raiffeisen Bank intrece asteptarile

Raiffeisen Bank a raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2023, incheiat la 31 martie. Compania a inregistrat un profit in crestere cu 49% VS T1 2022 , si cu 24% peste asteptarile analistilor. Volumul expunerilor nete a scazut in termeni organici cu 66 mil. EUR, in principal datorita cursului valutar favorabil si a vanzarilor si deprecierilor, in valoare de 166 mil. EUR. De asemenea, compania a precizat ca a redus creditarea si transferul de plati in Rusia, dupa ce BCE a facut presiuni asupra bancii de a-si inchide afacerile din Rusia. (Sursa: austrias rbi q1 net profit up better than expected 05 0449.2023)

BCE preseaza Raiffeisen sa iasa din Rusia

Potrivit unor surse consultate de Reuters, Banca Centrala Europeana ecb pressures austrias raiffeisen bank quit russia sources 03 232023 Raiffeisen Bank International (RBI) sa renunte la operatiunile pe care inca le are in Rusia. La finalul lunii trecute, RBI us sanctions authority asks raiffeisen about business related russia 02 172023 o solicitare pentru informatii din partea autoritatilor SUA, in aceeasi chestiune. In 2022, RBI austrias rbi earns growing share profit russia 02 012023 din Rusia mai mult de jumatate din profitul net total al grupului, procentul fiind mai mare decat cel inregistrat anul precedent.

RBI raiffeisen stock slumps after us sanctions authority asks about russia business 02 202023 una dintre cele doua banci straine desemnate ca avand importanta strategica de catre banca centrala a Rusiei. UniCredit raiffeisen stock slumps after us sanctions authority asks about russia business 02 202023, la randul sau, operatiuni in Rusia. Societe Generale raiffeisen stock slumps after us sanctions authority asks about russia business 02 202023 complet din Rusia anul trecut.

(AT.RBI) (DE.EXV1)

Raiffeisen: interogata de autoritatile SUA

Raiffeisen Bank International&nbsp us sanctions authority asks raiffeisen about business related russia 02 172023 vineri o solicitare pentru informatii din partea autoritatilor SUA, care priveste expunerea pe care banca austriaca o mentine in Rusia.

In 2022, Raiffeisen austrias rbi earns growing share profit russia 02 012023 din Rusia mai mult de jumatate din profitul net total al grupului, procentul fiind mai mare decat cel inregistrat anul precedent.&nbsp Raiffeisen austrias rbi earns growing share profit russia 02 012023 mai multe optiuni strategice care privesc expunerea din Rusia, luand in considerare inclusiv vanzarea operatiunilor locale, dar a avertizat ca obtinerea unei solutii va lua timp.

Raiffeisen raiffeisen stock slumps after us sanctions authority asks about russia business 02 202023 una dintre cele doua banci straine desemnate ca avand importanta strategica de catre banca centrala a Rusiei. UniCredit, care mentine la randul sau relatii de business cu Rusia, raiffeisen stock slumps after us sanctions authority asks about russia business 02 202023 deocamdata o solicitare similara din partea autoritatilor americane. Societe Generale raiffeisen stock slumps after us sanctions authority asks about russia business 02 202023 anul trecut operatiunile din Rusia.

Pe bursa de la Viena, fata de startul invaziei militare a Ucrainei in luna februarie a anului trecut, Raiffeisen raiffeisen stock slumps after us sanctions authority asks about russia business 02 202023 34%. In aceeasi perioada de timp, un indice de referinta al sectorului bancar pan-european raiffeisen stock slumps after us sanctions authority asks about russia business 02 202023 7%.

(AT.RBI) (IT.UCGc) (DE.EXV1)

LPO (AT.RBI) Dificil de parasit Rusia

Raiffeisen Bank International, una dintre cele mai expuse banci europene in Rusia, incheie anul 2022 cu un profit net consolidat de 3.6 mld. EUR, de 2.6 ori mai mare fata de cel inregistrat in 2021. Performanta se datoreaza cresterii semnificative a veniturilor de baza: veniturile nete din dobanzi au crescut cu 37% pana la 3.4 mld. EUR, pe fondul ratelor si volumelor mai mari ale dobanzilor, iar veniturile nete din taxe si comisioane, excluzand Rusia si Belarus, au fost de 1.7 mld EUR, in crestere cu 16% fata de 2021. Creditele acordate clientilor au crescut cu 6% (excluzand Rusia si Belarus), pana la 103.2 mld. EUR. De notat este faptul ca profitul obtinut din activitatile bancii in Rusia a fost de 2.1 mld. EUR (aproape 60% din profitul total). (Surse: Raiffeisen Bank International AG Preliminary Results 2022 Consolidated profit of EUR 3 6 billion 428599306497 3 austrias rbi earns growing 43982 0658)

Raiffeisen Bank a încheiat S1 cu profit net de 602 mil. lei, plus 50% an/an şi venituri de aproape 1,5 mld. lei

Raiffeisen Bank a obţinut un profit net de 602 mil. lei în primul semestru (S1) din 2022,&nbsp în creştere cu 50% faţă de perioada similară din 2021, evoluţie influenţată de creşterea puternică a creditelor, dar şi a profilului de risc semnificativ îmbunătăţit.

Veniturile nete din comisioane au crescut cu 10% fata de primele 6 luni ale anului 2021, sustinute de intensificarea activitatii tranzactionale si de creditare.

Începand cu luna martie, ca urmare a evolutiei pietei si a inflatiei, Raiffeisen Bank a majorat treptat dobanzile la produsele de economisire in lei, pana la maximum 7% pe an, pentru depozitele in lei, pe doi ani.

(AT.RBI)


banci si asigurari

Raiffeisen Bank a raportat un profit net de 218 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului, in crestere cu 10% (AT.RBI)


"Soldul de credite nete al bancii a crescut cu 19% fata de T1 2021, cu rezultate bune pentru toate segmentele de business. Stocul creditelor acordate corporatiilor a inregistrat o evolutie excelenta, cu o crestere de 30%, in timp ce activitatea de creditare pentru categoria de clienti IMM a generat un avans al stocului de aproape 10%, iar pentru creditele acordate persoanelor fizice am obtinut o crestere similara, de 11% an la an. Depozitele atrase de banca au inregistrat o crestere de 13% in primul trimestru al anului 2022, fata de aceeasi perioada din 2021, in principal din sectorul corporatiilor mari si medii", a spus Zdenek Romanek, președinte &amp CEO Raiffeisen Bank


raiffeisen bank a raportat un profit net de 218 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului in crestere cu 10 44 5812

Actiunile Raiffeisen Bank International (AT.RBI), prabusire de 55% de la inceputul anului pe Bursa din Viena din cauza expunerii pe Rusia


Raiffeisen Bank International, afiseaza o evolutie extrem de slaba pe bursa austriaca, respectiv un declin de 54,7% de la inceputul anului, procentul raportandu-se la evolutia de ieri, de la 13:00, ora Romaniei, conform Yahoo Finance. Totodata, actiunile Société Générale (FR.GLE) sunt pe minus cu 25,3% in 2022, iar actiunile UniCredit (IT.UCGC ) din Italia s-au depreciat cu 31% in acelasi interval de timp Erste Group (EBS), proprietarul BCR, inregistreaza o scadere de 23,2%, desi grupul financiar austriac nu are expunere pe Rusia


burse fonduri mutuale

Austria's RBI (AT.RBI) studying possible exit from Russia


Austria's Raiffeisen Bank International, one of the European banks most exposed to Russia, said on Thursday that it was studying a possible withdrawal from the country. The move is an about-face for the lender, which has operated in Russia since the collapse of the Soviet Union 30 years ago. Its business there - Russia's No. 10 bank by assets - contributed almost a third to the group's net profit of 1.5 billion euros ($1.66 billion) last year.


austrias rbi studying possible exit 41085 0845

Scaderi de 48% pe Raiffeisen (AT.RBI), 27% pe UniCredit si 22% pe Credit Suisse (US.CS)


Potrivit informatiilor publicate de catre ZF, actiunile bancilor europene cu expunere pe Rusia raporteaza scaderi puternice in 2022, o urmare directa a conflictului geopolitic si restrictiilor aplicate de state. Una dintre aceste banci este Raiffeisen Bank International, ea a scazut in 2022 cu 48% la Bursa de la Viena.


burse fonduri mutuale

Raiffeisen Bank (AT.RBI), Big in Russia, Scraps Dividend Due to Ukraine Conflict


Raiffeisen Bank International AG said Tuesday that it will skip its dividend this year to preserve cash, citing the impact on its operations in Russia and Ukraine. Raiffeisen made 33% of its pretax profit in Russia last year. Ukraine accounted for another 8.4% of its pretax profit in 2021. Most foreign banks have small operations in the former Soviet Union, making Raiffeisen an exception.


card2022


A doua emisiune de obligatiuni (AT.RBI) incepe sa se tranzactioneze de joi pe (BVB)

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat inceperea tranzactionarii obligatiunilor corporative emise de Raiffeisen Bank in data de 15 mai, in cadrul Sectorului Titluri de Credit, Categoria 3 obligatiuni corporative. Decizia de admitere la tranzactionare a fost luata de catre Consiliul Bursei, avand la baza avizul favorabil al Comisiei de Admitere la Tranzactionare, a anuntat BVB.Listarea urmeaza ofertei publice din 7 mai, prin intermediul careia Raiffeisen a vandut obligatiuni corporative in valoare de 500 mil. lei, cu o maturitate de 5 ani si o dobanda fixa de 5,35% p.a. Obligatiunile Raiffeisen reprezinta a doua emisiune de obligatiuni a anului pe piata reglementata BVB, dupa cea a Transelectrica, care a inceput tranzactionarea la inceputul lunii ianuarie. De asemenea, aceasta este a doua emisiune de obligatiuni pentru Raiffeisen, care in 2013 a atras 225 mil. lei printr-o emisiune de obligatiuni cu maturitatea de 3 ani si o dobanda fixa de 5,5% p.a."Noua oferta de obligatiuni Raiffeisen Bank s-a subscris in cateva ore in data de 7 mai si s-a inchis anticipat conform prospectului in aceeasi zi. Obligatiunile pot fi tranzactionate incepand cu data de 15 mai la Bursa de Valori Bucuresti. Asa cum am promis in repetate randuri, grupul Raiffeisen continua si prin aceasta actiune sa sustina dezvoltarea pietei de capital din Romania si sa demonstreze ca aceasta poate fi o sursa de finantare pentru companii" a spus James Stewart, vicepresedinte Trezorerie si Piete de capital la Raiffeisen Bank.

Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.