Tranzactioneaza OMV AG (AT.OMV) - 47.46 EUR (%) Tranzactioneaza

Stiri

LPO (AT.OMV) OMV vrea sa creeze un gigant in domeniu chimiei

OMV AG, compania mama a OMV Petrom, ia in considerare o posiblia colaborare cu Emiratul Abu Dhabi pentru crearea unei companii de mari dimensiuni in domeniul chimiei si maselor plastice, cu o valoare de piata de aproximativ 30 mld. USD. In acest sens, conducatorii firmelor Borouge Plc. si Borealis AG dezbat o potentiala evaluare si structura de proprietate a unei entitati. Borealis AG este detinuta in proportie de 75% de catre OMV AG, iar restul de 25% apartine companiei petroliere nationale din Abu Dhabi. (Sursa: abu dhabi si omv negociaza crearea unui gigant in domeniul chimiei cu o valoare de 30 de miliarde de dolari)

LPO (AT.OMV) OMV investeste in energie geotermala

Compania austriaca, OMV, a investit 34 mil. EUR in startup-ul canadian Eavor Technologies care dezvolta o tehnologie de valorificare a energiei geotermale, care se doreste a fi implementata si in Romania. Astfel, compania si-a asigurat o participatie de 6.5% in compania canadiana, semnand si un acord de dezvoltare la scara larga a tehnologiei dezvoltate de Eavor. Grupul se va concetra initial pe implementarea solutiei de incalzire in Germania, Austria si Romania. (Sursa: energie)

Veniturile OMV AG (AT.OMV) au crescut în 2021 cu 115%, în urma preţurilor ridicate ale gazelor naturale

Veniturile din vânzări consolidate ale grupului energetic austriac OMV AG au crescut în 2021 cu 115%, datorită veniturilor suplimentare provenite în urma consolidării depline a producătorului de mase plastice Borealis, a volumelor mai ridicate de gaze vândute şi a preţurilor mai ridicate de pe piaţă, în special la gaze, transmit MarketWatch şi Reuters.

Vânzările de gaze naturale ale grupului OMV au crescut semnificativ, de la 164 Twh în 2020 la 196,4 Twh în 2021, datorită cantităţilor mai mari vândute în Germania şi Olanda, care au compensat parţial vânzările mai scăzute din România.

veniturile omv ag au crescut in cu 115 in urma preturilor ridicate ale gazelor naturale 557900 2021

Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.