Grafice Kagi

Graficele Kagi au fost popularizate de catre Steve Nison in cartea sa "Beyond Candlesticks" insa nu s-au bucurat niciodata de succesul graficelor bara sau lumanare (candlestick). Originea lor este japoneza, numele "Kagi" vine de la un cuvant japonez vechi care descrie o cheie in forma literei "L". Din acest motiv graficele Kagi mai sunt cunoscute sub numele de grafice cheie. Premisa de baza din spatele graficelor Kagi este aceea ca grosimea si directia linilor depind de actiunea pietei. Daca piata continua sa se miste in directia liniei anterioare atunci acea linie este prelungita, iar daca piata se inverseaza cu o cantitate dinainte stabilita se deseneaza o noua linie kagi in directie opusa. Cand pretul penetreaza ultimul maxim sau minim grosimea linilor se schimba astfel: daca piata trece de maximul anterior linia se ingroseaza iar daca trece de minimul anterior se subtiaza. Linia groasa este numita "yang" iar linia subtire "yin". Liniile orizontale se numesc "inflection lines".

Acest tip de grafice se bazeaza pe pretul de inchidere insa, este posibila constructia lor pe orice tip de pret. Pentru a construi un grafic Kagi trebuie aleasa o cantitate de inversare, adica o cantitate cu care daca pretul se deplaseaza in directie opusa fata de pana atunci directia graficului kagi se schimba. De exemplu daca cantitatea de inversare este 4 puncte si directia anterioara a pretului este in sus, pretul trebuie sa coboare cu 4 puncte inainte ca o linie in directie opusa sa se poata desena.

Reguli de trasare a graficului:
A. Desenarea primei linii - se compara pretul zilei cu pretul de pornire
1. Daca pretul zilei este mai mare decat pretul de baza (de pornire) cu cel putin cantitatea stabilita atunci se traseaza o linie verticala "yang" de la pretul de pornire la noul pret maxim de inchidere.
2. Daca pretul zilei este mai mic decat pretul de pornire cu cel putin cantitatea stabilita, se traseeaza o linie verticala "yin" de la pretul de pornire la pretul minim nou facut.
3. Daca diferenta dintre pretul de pornire si pretul zilei este mai mica decat cantitatea stabilita ziua este ignorata, nu se deseneaza nimic pe grafic.

B. Desenarea celei de-a doua linii - se compara pretul final al ultimei linii trasate cu pretul zilei
1. Daca pretul de azi continua in directia pretului ultimei linii, linia este extinsa in aceasi directie si in acest caz cantitatea nu conteaza deoarece nu are loc o inversare
2. Daca pretul zilei este in directie opusa ultimei linii trasate si diferenta intre pretul final al ultimei linii si pretul zilei este cel putin cantitatea stabilita (poate dura mai multe sesiuni de tranzactionare pana cand pretul sa se inverseze cu cel putin cantitatea stabilita) atunci se traseaza o noua linie verticala alaturata in directie opusa si se conecteaza cele doua linii verticale printr-o linie orizontala scurta (inflection line).
3. Daca piata se misca in directie opusa ultimei linii trasate dar cu mai putin decat cantitatea minima stabilita sesiunea se ignora (nu se deseneaza nimic pe grafic)

Grafic Kagi

Grafic Kagi pret SIF2

Locatiile unde liniile isi schimba directia si sunt conectate cu o linie scurta orizontala se numesc umeri (shoulders). Liniile se schimba din "yang" in "yin" in momentul cand noul pret depaseste umarul anterior in sus (linia devine yang) sau in jos (linia devine yin).

Pentru a putea fi folosita aceiasi marime in cantitatea necesara inversarii pe toate graficele se stabileste marimea in procente sau volatilitate si nu in puncte absolute.

Interpretarea cea mai de baza a graficelor Kagi este "Buy on Yang, Sell on Yin" - cumpara pe yang (linile groase), vinde pe yin (linile subtiri), scopul graficelor Kagi este de a "prinde" trendurile pe termen lung.

Pot fi folosite si pentru identificarea nivelelor de suport/rezistenta.


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)