Grup Șerban Holding se listează la Bursă și atrage aproape 13 milioane de lei pentru dezvoltare

Data: 28/02/2022

Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, a debutat astăzi, 28 februarie, pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier GSH. Debutul la Bursă are loc după atragerea de la investitorii din piața de capital a 12,7 milioane de lei, fonduri destinate dezvoltării grupului și lansării de noi produse. Grup Șerban Holding și-a început activitatea în anul 1994, în Onești. În prezent, afacerile grupului sunt extinse pe mai multe direcții de dezvoltare, precum agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban, distribuție și transport.

„Grup Șerban Holding este o companie de referință pentru agricultura românească, atât în calitate de producător de materie primă, cât și în calitate de procesator, având linii de business diversificate. Prezența unei asemenea companii la Bursă este cu siguranță un atu atât pentru noi, cât și pentru investitorii de la BVB. Listarea are loc într-un context regional dificil și imprevizibil, dar piața locală de capital și investitorii activi au reușit până acum să își demonstreze maturitatea și reziliența”,

- a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„Agricultura este unul dintre motoarele principale de dezvoltare ale României, iar ziua de astăzi marchează un nou capitol pentru afacerea noastră. Brandul Grup Șerban a fost construit în peste 27 de ani de existență, perioadă în care ne-am extins activitatea pe mai multe direcții de dezvoltare conectate cu domeniul agriculturii și am ajuns să fim o companie locală cu o cifră de afaceri ce se apropie de 100 de milioane de euro. Sunt încrezător că investitorii de pe piața de capital vor fi pentru noi un partener de lungă durată, cu care vom reuși să dezvoltăm și mai mult liniile noastre de business în anii ce urmează, prin investiții eficiente în proiecte agricole sustenabile și aliniate celor mai înalte standarde de calitate. Avem în plan ca în următorii zece ani să investim aproximativ 250 milioane de lei în extinderea suprafețelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigații, facilităților de producție, precum și a capacităților de depozitare. Le mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată proiectelor noastre și sperăm ca odată cu debutul de astăzi să vină alături de noi din ce în ce mai mulți acționari GSH”,

- a declarat Nicolae Șerban, fondator și CEO al Grup Șerban Holding.

Grup Șerban Holding a derulat în 8 decembrie 2021 un plasament privat de acțiuni, în cadrul căruia au participat 80 de investitori, dintre care 18 investitori calificați și 62 de investitori de retail. Compania a emis un număr de 5.974.247 acțiuni în cadrul operațiunii de majorare de capital, cu o valoare nominală individuală de 1 leu, la un preț de 2,12 lei/acțiune. Plasamentul privat și listarea acțiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille, iar Cornerstone Communications va asista compania post listare în calitate de Consultant Autorizat.

„Observăm cu bucurie că agricultura românească prinde rădăcini din ce în ce mai solide pe bursa de la București. TradeVille este bucuros să poată aduce în atenția investitorilor de la BVB acțiunile celui mai mare producător agricol din zona Moldovei, Grup Șerban Holding. Operațiunile integrate ale acestuia sunt un model pe care dorim să îl vedem din ce în cel mai mult la noi în țară, astfel încât să putem produce local și chiar exporta preponderent produse cu valoare adăugată mare în loc de materii prime. Cu companii precum GSH avem motive să fim optimiști în această direcție, iar echipa TradeVille este mândră să fi avut un rol important în finanțarea unei astfel de afaceri”,

- a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille.

Grup Șerban Holding exploatează în prezent peste 12.000 de hectare de teren arabil, în județele Vaslui, Vrancea și Bacău. La finalul anului 2020, la nivel de grup, erau 350 de angajați. În anul 2020, Grup Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei și un profit net de 24 milioane de lei. În S1 2021 cifra de afaceri a companiei a fost de 121,6 milioane de lei, în creștere cu 19% față de S1 2020. Profitul net consolidat din primele șase luni din 2021 a fost de 4,9 milioane de lei, o creștere de 37,4% față de S1 2020.


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 75% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)