Warren Buffett mizează din nou pe poftele nesănătoase ale americanilor

Data: 08/28/2014

Pe Warren Buffett nu are rost să îl întrebi nici cum a făcut primul million de dolari și nici primul milliard, pentru că răspunsul este unul singur: investiții în afaceri cu concept simplu. Așa cum pare să fie achiziția de ultimă oră a celebrei firme producătoare de gogoși Tim Hortons din Canada, scrie Business24.

Buffett are acum 83 de ani și o avere de peste 45 de miliarde de dolari, însă prima sa afacere, începută în urmă cu 76 de ani, i-a setat traseul în viață, scrie Bloomberg, citat de Business24.

Produsul care face oamenii fericiți

Copilul de 7 ani care vindea, în Omaha, Coca Cola trecătorilor însetați cu un profit de 5 cenți la sticlă a intuit încă de atunci un adevăr simplu: "Nicio afacere nu dă faliment cat timp consumatorii sunt fericiți!".

Așa că Buffett și-a dirijat restul vieții în conformitate cu acest slogan și a profitat din plin de pofta manifestată de oameni pentru dulciuri, băuturi carbogazoase și produse de tip fast-food. Iar Coca Cola a rămas pe post de far călăuzitor în afaceri, din moment ce compania lui Buffett, Berkshire Hathaway Incorporated, deține acțiuni de 16,6 miliarde de dolari în gigantul producător de băuturi răcoritoare.

"Sunt tipul de om căruia îi place să parieze pe lucruri sigure. Și mai mulți oameni vor bea Coca Cola peste 10 ani așa cum vor mesteca guma Wrigley's", și-a explicat Buffett deciziile investiționale luate de-a lungul timpului, după cum menționează publicația Bloomberg.com.

Citeşte o analiza integrală a invetiţiilor lui Buffet pe Business24

Înapoi la Articole bursiere


Conturi Demo Gratuite
Invata fara risc sa tranzactionezi
Demo Actiuni la BVB DEMO CFD

EDUCATIE

CURSURI
WEBINARII

VEZI CE FEL DE INVESTITOR ESTI

COMPLETEAZA CHESTIONARUL

Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)