Filosofia lumii financiare islamice fascinează Occidentul: Cum se împacă banul şi Coranul

Data: 10/10/2014

Islamul reușește să cucerească Occindentul acolo unde armele, teologia și teroarea au dat greș, prin intermediul piețelor și produselor financiare. Mirajul produselor financiare islamice, ghidate după preceptele Coranului, îi atrage din ce în ce mai mult pe bancherii și investitorii europeni, scrie Business24.

Marea Britanie este primul stat non-musulman care a emis sukkuk, o variantă islamică a mult mai obișnuitei obligațiuni din Vest. Luna trecută, Autoritatea Monetară din Hong Kong a intrat, de asemenea, în joc, iar în cursul acestui an mai sunt așteptate să se alăture organisme financiare din Luxemburg și Africa de Sud. Iar jocul nu se oprește la băncile centrale ale acestor state și regiuni. Goldman Sachs a lansat luna trecută obligațiuni islamice, iar Societe Generale și Banca Tokyo-Mitsubishi au anunțat că pregătesc un astfel de produs, anunță publicația The Economist, citată de Business24.

Citeşte articolul integral aici.

 

Înapoi la Articole bursiere
Conturi Demo Gratuite
Invata fara risc sa tranzactionezi
Demo Actiuni la BVB DEMO CFD

EDUCATIE

CURSURI
WEBINARII

VEZI CE FEL DE INVESTITOR ESTI

COMPLETEAZA CHESTIONARUL

Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)