Cum să întocmești un buget

Data: 09/23/2014

Bugetul este un instrument utilizat pentru a aproxima care vor fi rezultatele viitoare ale companiei și totodată pentru a estima cash-flow-ul, potrivit Contzilla.ro.

Bugetul oferă informații conducerii cu privire la suma pe care o poate cheltui și valoarea încasărilor pe care se poate baza. Pentru a asigura un echilibru între venituri și cheltuieli, iată mai jos câteva sfaturi :

  • Managementul ar trebui să autorizeze doar acele cheltuieli pentru care există în contrapartidă și încasări viitoare;
  • Dacă pe parcusul anului încep să apără deviații între așteptările conform bugetului și situația reală managementul poate lua măsuri pentru ajustarea cheluielilor conform rezultatelor reale;

Și acum, cum se creează un model de buget ?

  • În primul rând, bugetul se creează astfel încât să reproducă liniile din contul de profit sau pierdere. Această abordare prezintă avantajul că se pot face ușor verificări actual vs buget.
  • Estimarea venitului – o abordare pragmatică pleacă de la rezultatele anului precedent , la care se aplică constrângerile anului curent, oricare ar fi ele (cash limitat, posibilități de livrare limitate, etc) și estimările angajaților din vânzări.

Astfel rezultă venitul estimat pe anul curent.

Citește mai departe pe Contzilla.ro cum să faci estimarea celorlalte elemente ale bugetului.

Înapoi la Articole bursiere


Conturi Demo Gratuite
Invata fara risc sa tranzactionezi
Demo Actiuni la BVB DEMO CFD

EDUCATIE

CURSURI
WEBINARII

VEZI CE FEL DE INVESTITOR ESTI

COMPLETEAZA CHESTIONARUL

Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 75% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)